• Sinds een paar maanden heb ik in een keer een blokkerig beeld. Zo'n 4 a 5 dagen in de week gebeurt dat. Opnieuw opstarten helpt niet. Ook duurt het lang dat hij in de BOOT stand blijft. Zo'n 4 minuten. Wel krijgt hij dagelijks een updaten wat ik kan zien in het display. een paar dagen geleden kreeg ik met opstarten het scherm: HDD schijf formateren. Ik kom niet uit dat menu en heb maar op ja gedrukt. Sindsdien kan ik geen programma's meer opnemen. Hij geeft aan dat de schijf vol is en dat ik moet wissen. Ik laat nu de decoder maar dag en nacht aan omdat ik nu wel een goed beeld heb maar er is natuurlijk wel iets goed mis! Wat kan ik doen?

    Gesteld op 27-9-2016 om 19:47 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Die updates zijn niet voor het apparaat zelf, maar voor de Guide/smartcard.

      maar je kan het best de decoder een 20tal minuten loskoppelen van het net, en daarna, als de decoder weer is opgestart, een fabrieksreset uitvoeren, waarbij je meteen kan aanvinken de schijf te formatteren. Let op: alles wat op de schijf aanwezig is gaat dan wel verloren.

      maar zo verhelp je software issues en doorgaans leid dit tot succes.

      PS: door omstandigheden kan ik wat minder vlot, en soms zelfs niet reageren, maar doe mijn best.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 29-9-2016 om 23:32

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem, een wat verlaat antwoord maar ben een tijdje met het apparaat aan het klooien geweest. Heb fabrieksinstellingen weer ingesteld en het beeld is helder. Ik kan echter geen programma's meer opnemen. Hij geeft aan dat de schuif vol is. Is daar nog iets aan te doen? Geantwoord op 25-10-2016 om 19:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      is de schijf al eens geformatteerd? Zo niet, voer die handeling dan even uit. Houdt er dan wel rekening mee dat de opnames die er op staan, verloren gaan.

      Gr. Willem Geantwoord op 25-10-2016 om 19:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Heb ik al diverse malen geprobeerd maar heeft geen enkel effect. Ik heb het vermoeden dat de harde schijf kapot is vooral ook omdat als je naar het menu gaat dan staat het geheugen op 0GB terwijl er volgens mij dan iets van 2,1GB moet staan. Ook kan ik geen programma meer stilzetten tijdens het kijken.
      Groet, Peter Geantwoord op 26-10-2016 om 09:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag peter,
      als een fabrieksreset ook al was uitgevoerd, dan kun je er bijna wel vanuit gaan dat de schijf defect is. Deze zou je zelf kunnen vervangen, want van garantie is toch geen sprake meer.

      Na het plaatsen van de nieuwe schijf, zal de Humax deze zelf weer formatteren en indelen.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 26-10-2016 om 17:43

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info