• Dag Willem,

    We hebben het modem losgekoppeld van het net en hem daarna enige tijd uitgeschakeld. Hetzelfde hebben we gedaan met de decoder (Humax). Daarna hebben we de Humax middels de Network Cross Cable (FTP Cat6) rechtstreeks aangesloten op de router. In het menu van Humax (Systeeminstellingen > Netwerk) zagen we het IP-adres verschijnen. We hebben dat adres genoteerd, en de kabel vervolgens weer gebruikt om de laptop en Humax met elkaar te verbinden. Op FileZilla hebben we bovengenoemd IP-adres ingegeven, de gebruikersnaam ingevuld (humaxftp) en het wachtwoord (0000). Maar helaas zonder resultaat. Ook hielp het niet om het IP-adres van de Humax en dat van de laptop met 1 te verhogen. Het lukt kortom niet om de Humax en de laptop met elkaar te verbinden. Zie jij misschien nog oplossingen?

    Vriendelijke groet, dank alvast,
    Kho en Arnoud

    Gesteld op 6-7-2015 om 21:21 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Kho en Arnoud,

      ik heb laatst ook deze optie genoemd:

      • Sluit uw iHDR 5050c met een UTP netwerkkabel aan op uw router van uw thuisnetwerk.

      • Druk op - Menu - Systeeminstellingen - Netwerk van uw HUMAX en schakel uw netwerk in op DHCP En druk op “OK”. Na enkele sec. worden de adressen ingevuld en heeft u verbinding.

      • Kijk welk IP adres is verkregen.

      • Open Internet Explorer op uw PC en type ftp://je_verkregen_ipadres bv. ( <a href="ftp://192.168.1.36/" target="_blank" rel="nofollow" >link</a> )
      Vul in (naam: HumaxFTP en wachtwoord: 0000 indien u dit niet veranderd heeft)

      • Om de mappen en de bestanden te kunnen downloaden moet je een FTP site in windows verkenner openen. Klik op “pagina”rechtsboven in internet explorer (zie fig.)

      • Klik in de verkennen op de bestanden die je wilt kopiëren nu met je rechter muisknop. Klik nu op “kopiëren” in het pulldown menu of sleep de bestanden naar een locatie op uw PC. De video-bestanden hebben de extentie .ts

      • Op deze manier kunnen videobestanden opgeslagen worden op uw PC waarna ze op een ander medium kunnen worden opgeslagen.

      Je kan dus de decoder ook gewoon op deze manier aansluiten en zo bestanden delen met de PC. Alleen kan de 5050 nog geen verbinding maken met het Internet zelf.

      Maar het is dus niet noodzakelijk de decoder rechtstreeks aan te sluiten op de PC. Dat kan ook gewoon via het modem/router, zodat je ook op andere plaatsen in huis verbinding kan leggen.

      Sluit dus gewoon beide apparaten eens aan op het modem/router en niet rechtstreeks op elkaar.

      Bij andere modellen doe je dit doorgaans ook, maar de nieuwere modellen zijn ook in staat verbinding te maken met het Internet voor de verzending van de opdrachten voor Interactieve Tv (Ziggo) waarbij het Internet zelf ook van een andere provider als Ziggo mag zijn.

      Mvg. Willem.
      Geantwoord op 6-7-2015 om 21:42

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • PS: een antwoord kun je het best bij deze vraag/reactie plaatsen. Alles blijft dan bij elkaar en overzichtelijk.

      Ik kan evt. de andere vragen/reacties nog wel verplaatsen en de oude verwijderen, maar laat die nu nog maar even staan.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 6-7-2015 om 21:45

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,

      Het is gelukt om een rechtstreekse verbinding te leggen tussen de router en Humax. Via het verkregen IP-adres kunnen we nu op de harde schijf van Humax komen en videobestanden kopiëren naar de computer. Maar nu dient het volgende probleem zich aan. De gekopieerde bestanden (extensie .ts) hebben wel beeld, maar geen geluid. Weet jij waar dit aan zou kunnen liggen?

      Alvast bedankt weer!

      Vriendelijke groet,
      Kho Geantwoord op 12-7-2015 om 19:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Kho,

      de 5050 kan i.t.t. de nieuwere modellen, nog niet echt streamen, wat inhoud dat je het bestand eerst in zijn geheel naar de PC dient te kopiëren.

      Om het dan gebruiken kun je het best gebruik maken van VLC player, welke je zo kan downloaden.

      Maar niet alle bestanden zij weer te geven, want de 5050, is net als de andere modellen overigens, geen echte mediaspeler.

      Wil je veel bestanden kunnen weergeven dan is het raadzaam daarvoor een echte mediaspeler aan te schaffen, welke je al hebt voor zo'n 100 Euro.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 13-7-2015 om 13:10

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info