• Hallo Willem,

    Ik heb een probleem met mijn afstandsbediening RM-F01 van de Humax 5050C. Ik kan alle apparaten (TV, DVD, Audio) bedienen, maar ineens niet meer de PVR... Ik heb al geprobeerd diverse Humax codes in te geven (via PVR ingedrukt houden, code ingeven, ok drukken) maar nog zonder resultaat. Die Humax codes staan vermeld in de Handleiding en zijn voor Humax TV's en Humax TV/DVD Combi.

    Enig idee hoe dit op te lossen is??

    Gr.
    Paul

    Gesteld op 17-2-2015 om 22:47 in forum Humax iHDR-5050C Misbruik melden
    • Dag Paul.

      Dat zal ook niet gaan werken, want voor de decoder/PVR is normaal gesproken de juiste code al ingevoerd en dus zou de afstandsbediening gewoon moeten werken als op PVR wordt gedrukt. Je zal dus de afstandsbediening eigenlijk moeten resetten naar die eerste instellingen. Ik moet alleen even kijken hoe dat in zijn werk gaat, want eigenlijk zie ik nooit dat iemand andere codes invoert bij de PVR toets.

      Maar ja kan in eerste instantie proberen of het baat als je een nacht de batterijen uit de afstandsbediening haalt. Ik ga er z.s.m. achteraan om te kijken hoe de oude code er weer ingezet kan worden. Maar wellicht is dit genoemd in de handleiding.

      Als het dan niet werkt is het raadzaam de onderstaande stappen eens uit te voeren:

      Wellicht staan of stonden de decoder en de afstandsbediening in een verschillende modus.

      Druk op de 'OK' toets en direct daarna op 0 en houdt beide een aantal seconden ingedrukt. Er verschijnt nu een 'pagina' over het weergegeven beeld heen. Hier staat het juiste modus nummer aangegeven. Toets dit nummer in op de afstandsbediening (kan 1 tot 6 zijn). Als je dit nummer intoetst op de afstandsbediening knippert even de led (decoder/PVR) op de afstandsbediening. Het zou daarna weer moeten functioneren.

      Maar ik laat dus nog even van me horen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 17-2-2015 om 23:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Dank voor je snelle reactie. Ik heb geprobeert 1 - 6 in te voeren zoals je omschreef. Helaas geen resultaat.

      Ik heb ook geprobeerd de code van de TV tijdelijk onder de DVD knop te zetten. Maar dat lukt ook niet....

      Ik zal vanacht de batterijen eruit laten liggen. Misschien dat dat helpt...

      Kan het zijn dat de batterijen te zwak zijn? Ik heb gisteren andere batterijen erin gezet omdat hij het niet meer deed. Daarna werkte de AB prima. Tot vanavond ineens niet meer. De ander aparaten zijn dus gewoon wel de bedienen, TV, DVD en Tuner.

      Alvast bedankt voor het uitzoeken.

      gr.
      Paul Geantwoord op 18-2-2015 om 00:11

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Helaas is het niet gelukt met alleen de batterijen er een nachtje uit laten liggen.

      Hopelijk kun je uitvinden hoe de afstandsbediening gerest kan worden.

      gr.
      Paul Geantwoord op 18-2-2015 om 08:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Zoals het nu lijkt heb je een probleem. Eigenlijk mag je nooit iets anders vastleggen onder de PVR toets, tenzij je geen Humax decoder meer gebruikt en de afstandsbediening alleen nog voor andere apparaten wilt gebruiken.

      Nu plaats ik al jaren bij diverse Humax decoders en (gelukkig) heb ik nog niet gezien dat men heeft geprobeerd ene andere code onder de PVR toets vast te leggen. Zoals eerder gemeld, is n.l. de juiste code al onder die knop aanwezig als het apparaat wordt aangeschaft. In de fabriek plaats men n.l. die code al.

      Zoals het er nu op lijkt, kun je na het veranderen van die code, niet meer terug. Ik heb daarover vanmiddag ook nog nog even contact gehad met Humax, maar zij beschikken ook niet over de juiste (originele) code.

      Nu ga ik nog even een mail uitsturen naar een ander contactpersoon en hoop daarvan wel iets te kunnen ontfutselen, maar anders zal de afstandsbediening moeten worden vervangen, of er moet al een code werken die men ook gebruikt bij universele afstandsbedieningen. Daar ga ik nog even naar zoeken.

      Maar het zal je nu duidelijk zijn, NOOIT een andere code onder de PVR toets te plaatsen, tenzij er ene manier is dit te herstellen en daar ga ik dus nogmaals achteraan. Als ik wat andere codes heb, laat ik het z.s.m. weten en speel die naar je door.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 18-2-2015 om 18:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Maar als ik onder de dvd knop de tv code wil programmeren lukt dat niet".

      Dat klopt. Daarom zijn die toetsen ook al benoemd en dus bedoeld voor de apparaten welke moeten worden bediend al lukt het soms wel een Blu-ray speler onder de DVD knop te plaatsen, als dezelfde codes worden gebruikt. Maar een andere code, ook als is die van Humax apparaten, vastleggen onder de PVR knop gaat dus nooit werken.

      Jammer dat je dat al had gedaan voordat je hier terecht kwam, want ik zou je dat nooit adviseren, maar ja, dat is helaas nu niet anders.

      Maar ik ga kijken hoe wel dit kunnen oplossen. Daar je 4 cijfers miet intoetsen heb je dus nog de wat ouderen versie. In ieder geval bedankt voor die info.

      Mvg. Willem Geantwoord op 18-2-2015 om 19:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,

      Goed nieuws, hij doet het weer!!
      Ik probeerde gewoon iets en hij doet het weer...

      Ik drukte achtereenvolgens op Audio, DVD, TV en PVR. En hij doet het weer... Raar maar waar...
      Alle apparaten werken ook nog gewoon met de ab... Dus probleem opgelost!

      Bedankt voor de moeite Willem!

      Gr.
      Paul Geantwoord op 18-2-2015 om 22:45

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Paul,

      dat is zeker goed nieuws zeg! Wel heel bijzonder, want de ingebrachte codes gaan er normaal gesproken niet zomaar meer uit. En het lijkt erop dat de oude code toch ergens bewaard blijft.

      Maar zoals gezegd, heb ik nog niet meegemaakt dat men een andere code onder de PVR toets plaatst. Nu zal ook niet iedereen dat melden, maar ik plaats ook elders en heb er in al die jaren niets over gezien.

      Maar ik ben natuurlijk heel blij dit te lezen. Misschien is er toch wat gereset toen de batterijen eruit zijn gehaald? Bij het niet werken raad ik dat vaker aan, maar in eerste instantie leek dat toch niets te hebben gedaan. Maar ja, de wegen van de elektronica zijn soms ondoorgrondelijk.

      Ik ben benieuwd wat voor reactie ik nog krijg van Humax, maar zal dit dan nog wel even aan ze doorspelen. In eerste instantie werd natuurlijk gezegd dat er dan een nieuwe afstandsbediening nodig was. Ik ben dus ook wel benieuwd naar hun reactie.

      Wat de hulp betreft: graag gedaan, maar uiteindelijk heb je het nu toch zelf weer voor elkaar gekregen. Jij dus ook bedankt voor de melding! Dat wordt zeer gewaardeerd. Wellicht kunnen anderen daar ook weer hun voordeel mee doen.

      Hopelijk blijft het goed gaan, maar programmeer dus nooit meer een andere code in onder de PVR toets... ;-)

      Ik laat de reactie van de andere persoon van Humax hier nog wel even achter.

      mvg. Willem.

      PS: wellicht heb je al gemerkt dat via Ziggo de zenders NPO1, 2 en 3 niet (altijd) meer in Dolby Digital uitsturen. Hier wordt aan gewerkt.

      Geantwoord op 18-2-2015 om 23:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Beste Paul,

      Ik heb nog wat uitgezocht/uitgeprobeerd, en je afstandsbediening werkt zeer waarschijnlijk weer omdat de batterijen er langdurig zijn uit geweest. Als je de batterijen hebt verwijderd en je druk t dan na enige tijd wat toetsen in, verdwijnt de restspanning uit het apparaat en worden de codes die je hebt ingegeven onder de PVR toets, allen gewist en wordt de fabriekscode weer geactiveerd. Dat gebeurt echter alleen bij de PVR toets, want bij andere toetsen blijven de codes die je hebt ingegeven gewoon bewaard.

      Zoals ik het nu zie, na het testen, lijkt het er dus op dat de afstandsbediening de vanuit de fabriek ingebrachte code onder de PVR toets, gewoon onthoud, ook als je daarna andere codes ingeeft. Maar het is dus niet de bedoeling dat je de PVR toets anders gaat programmeren, maar daar waren we het al over eens.

      Ik heb zojuist Humax hiervan ook op de hoogte gebracht en hij was net mijn mail aan het lezen en hij wist eigenlijk niet dat je andere codes kon vastleggen onder de PVR toets, maar was wel blij met het feit dat het in dergelijke gevallen werkt, als de batterijen een nacht uit de afstandsbediening worden gehaald. Althans, dat is wat er uit mijn test blijkt. Ook hier werkt het daarna dus weer. Hij zou het daar ook even bespreken, maar had het zelf dus nog nooit aan de hand gehad, en zoals eerder gezegd, ik dus ook niet.

      Maar nogmaals, ik ben blij dat het zo is opgelost en wil je bedanken voor de reacties op mijn plaatsingen.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-2-2015 om 08:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hoi Willem,
      Ik heb helaas te vroeg gejuicht.... De ab deed het inderdaad in eerste instantie weer. Maar na een paar keer drukken reageerde de decoder weer niet. Ik heb de batterijen verwisseld voor nieuwe duracel batterijen. Maar met hetzelfde resultaat. Paar keer drukken werkt nog daarna niet meer. De andere apparaten nog wel. Er komt wel een ir licht uit de ab. Dus ik dacht dat het misschien aan de decoder de lag. Even getest met een humax ab van de buren. Decoder werkt prima. Dus toch de ab geeft het probleem...

      Voor €29 hebben we dezelfde weer via een webwinkel. Is ook al 6 jaar oud...
      Nog een paar dagen proberen en dan toch een nieuwe.

      Gr.
      Paul Geantwoord op 19-2-2015 om 21:53

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Paul,

      Dit is toch ook wat. Maar heb je al een andere modus geprobeerd? Zoals ik eerder aangaf kun je kiezen tussen 1 t/m6 en dat zou je dus nog eens kunnen proberen.

      Maar licht de PVR toets wel goed op als je de decoder/PVR bediend, of gaat deze knipperen o.i.d?

      Humax heeft overigens de afstandsbedieningen ook nog voor de 5050, maar je hebt nu wel kans dat je nog maar een 3 cijferige code moet invoeren. Houd daar dus even rekening mee. Maar hopelijk ben je straks van de problemen verlost.

      Maar probeer het nog eens met een andere modus...

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-2-2015 om 22:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hoi Willem,
      Dat had ik al geprobeerd, werk niet.
      Het lampje licht goed op.
      Ik probeer vannacht nog een keer de batterijen er uit te laten. Wie weet....

      Gr.
      Paul Geantwoord op 19-2-2015 om 22:36

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Vanmorgen op TV knop geduwd, daarna reageerde mijn RM-F01 ook niet meer op de PVR knop.
      Vanalles geprobeerd, batterijen verwijderen, knop heel diep indrukken etc...
      Via Google hier terecht gekomen: Door achtereenvolgens AUDIO, DVD, TV en PVR te drukken werkte de PVR knop weer... Raar!!! Geantwoord op 15-2-2021 om 12:03

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info