• Willem,
    Jou aangegeven link door gelezen. Uitgevoerd zoals beschreven met Externe WD 1 TB harde schijf met eigen voeding. Met de bedoeling hem te formatteren.
    Bij mij doet zich hetzelfde voor als met Henk0078 van vier maanden geleden. Ook hier zie ik alleen maar de interne schijf ! Ook hier is de zaak goed aangesloten want als ik de spanning van de externe harde schijf haal, komt er in beeld dat het USB apparaat is verwijderd. Wat moet ik doen om de externe harde schijf toch op de juiste wijze te kunnen formatteren.
    Groetjes, Hans

    Gesteld op 5-9-2018 om 10:06 in forum Humax IHDR 5400 C Misbruik melden
    • Dag Hans,

      je kan dan het best de schijf even door de PC laten formatteren in EXT3 en dan aansluiten op de Humax. Dat verhelpt doorgaans dit issue. Maar een fabrieksreset van de Humax, zonder daarbij de interne schijf te formatteren werkt in een aantal gevallen ook.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-9-2018 om 20:51

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Eerst het programma EASEUS Partition Master op de PC gezet. Daarmee de externe harde schijf in EXT3 geformatteerd. De harde schijf weer aangesloten op de Humax 5400. Het resultaat bleef hetzelfde. Hij geeft wel de interne schijf aan maar niet de externe. Daarna heb ik een fabrieksreset uitgevoerd, maar ook daar hetzelfde resultaat. Heb ook nog even de USB ingang aan de voorzijde geprobeerd maar ook dat bracht geen soulaas. Als ik de spanning van de externe schijf haal zie ik in beeld: USB apparaat verwijderd. Weet jij nog een tip zodat ik de externe schijf toch zie en kan gebruiken? Of is er iets wat ik fout doe en alsmaar over het hoofd zie?

      Met vriendelijke groet, Hans Geantwoord op 7-9-2018 om 09:58

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ben net weer thuis Hans,

      kom er nog op terug. Maar dit even: heeft de schijf een eigen voeding of word deze gevoed door de Humax?

      Willem Geantwoord op 9-9-2018 om 23:54

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      dan zou ik toch eens kijken of een uitgebreide reset van de Humax werkt, alleen dan zonder de interne schijf te formatteren, of het gebruik van een andere schijf aanraden. Niet elke schijf kan worden gebruikt en dat maakt het werken ermee soms moeilijk, maar ik zie ook steeds vaker dan men op een schijf al een soort bestand toevoegt waardoor de Humax deze niet meer wil herkennen. Vandaar dus ook vaak het advies via FTP te werken. Je ziet dan vaak wat jij ervaart: de schijf lijkt te worden gezien, de Humax (of PC) geeft ook aan dat de schijf word losgekoppeld als de verbinding tussen schijf en Humax/PC word verbroken, maar 'ziet' toch de schijf niet echt. Overigens zie je dat ook wel met USB sticks en deze dan toch weer bruikbaar maken kan erg lastig zijn. Maar het best is een nieuwe schijf te gebruiken van minimaal 100Gb en maximaal 1Tb, en de vervolgens voor de Humax te blijven gebruiken.

      Heb je al eens overwogen te gaan werken met FTP, in plaats van een externe schijf?

      De uitgebreide reset voer je zo uit:

      -Haal de spanning geheel van de Humax
      -Neem alle kabels los
      -Sluit na 20 minuten de kabels weer aan
      -Schakel de spanning op het apparaat in
      -Voer direct na het opstarten een fabrieksreset uit
      Let op: vink het formatteren van de interne schijf alleen aan als alle aanwezige bestanden eraf mogen. Doe dit dus niet als je deze wilt bewaren en sla dan het formatteren dus over!

      Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 10-9-2018 om 20:48

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Ik heb de spanning van de Humax gehaald en alle kabels losgemaakt. Toen ik het net had losgehaald werd ik met spoed weggeroepen. Was pas tegen de avond weer thuis. Dus echt uren later. Toen de kabels allemaal weer aangesloten en de spanning er weer opgezet. Het apparaat startte op maar hij lijkt geen verbinding te maken met de TV zodat ik daardoor geen fabrieksreset kon uitvoeren. De afstandsbediening werkt maar gedeeltelijk. Ik kan b.v. wel de menutoets gebruiken en kan dan zien op de keuze "video" dat er een programma van de harde schijf wordt afgespeeld.Wat doe ik fout en wat moet ik doen om weer op de normale manier hiermee te kunnen werken. Ik heb de spanning weer van het apparaat afgehaald om verdere narigheid te voorkomen. Ik heb de handleiding nog eens nagelezen maar kan nergens vinden wat ik in dit geval moet doen. Heb de kabelaansluitingen nog eens gecontroleerd maar vind daar ook niets bijzonders. hoop dat je voor mij een oplossing hebt.

      Groetjes, Hans Geantwoord op 12-9-2018 om 19:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Hans,

      kun je aangeven wat er precies mis gaat? Als de PVR toets oplicht, bedien je, zoals je weet de Humax. Dan zouden dus ook alle functies moeten werken. Maar het kan gebeuren dat bij inschakelen de Tv op een andere HDMI ingang is gezet, en dus dien je deze even op de juiste, voor de Humax gebruikte HDMI ingang in te stellen via de AV/ext of source toets van de Tv afstandsbediening. Even spanningsloos zetten van de Humax mag geen enkel probleem zijn. Dat kan pas misgaan als de PVR al niet in orde was en je de spanning er dan soms wel af moet halen. Maar kort of wat langduriger uitschakelen mag niet tot effect hebben wat jij aangeeft. Sterker nog, vaak los je er juist issue mee op, al ben ik er dan wel voor om ook meteen, of niet lang daarna alsnog een fabrieksreset uit te voeren. Maar daar was jij nog niet aan toegekomen begrijp ik. Als de Humax echter uit de energiespaarstand was gehaald en meteen opstartte na inschakelen, duurt het opstarten wel langer als deze geheel spanningsloos is geweest. Die tijd moet je hem dus even gunnen en in die tijd kan er nog geen verbinding met de Tv zijn, daar HDMI heel anders werkt als bv. scart.

      Mvg. Willem Geantwoord op 13-9-2018 om 10:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Willem,
      Het was inderdaad een kwestie van de juiste HDMI poort. Toen ik na de fabrieksreset de zaak opnieuw had ingesteld heb ik de tot nu toe onwillige externe harde schijf weer aangesloten. Bij gegevensopslag stond alleen de interne schijf. Toen ik op het lichtblauwe pijltje rechts drukte zag ik wel onder de interne schijf een blauwe balk maar daar stond niets in! Er toch maar op geklikt en de vraag kwam of ik het wilde formatteren. Dit met ja beantwoord en na een poosje was hij klaar. Toen ik daarna weer op gegevensopslag keek, stond er de interne schijf en in de blauwe balk eronder staat nu USB1. Het lijkt er dus op dat dit probleem ook opgelost is. Ik ben nog niet bezig geweest met het verplaatsen van de interne naar de externe schijf maar dat komt een dezer dagen nog wel. Hartelijk dank voor je advies en hulp.
      Met vriendelijke groet, Hans Geantwoord op 13-9-2018 om 16:46

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Hans,

      fijn dat het weer werkt en dat je de tijd neemt zo netjes te reageren. Dat word onderhand uniek en ik ben daar erg blij mee, daar je op zo'n manier veel beter kan helpen. Top! Ik heb ook wel info over verplaatsen, maar dat heb je wellicht zelf ook al in bezit.

      Dat wacht ik even af.

      Veel succes en nogmaals dank voor de reply!

      Mvg. Willem Geantwoord op 13-9-2018 om 22:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Willem,
      Ik heb inderdaad wat info over verplaatsen. Daar ga ik de komende dagen mee aan de slag. mocht het niet lukken of als daarover verder nog vragen zijn, dan ben ik zo vrij om me weer te melden.
      Groeten, Hans Geantwoord op 13-9-2018 om 23:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info