• Beste Willem,

    Op mijn slaapkamer had ik een Sony RDR HX 1080 staan. Het grote voordeel vond ik dat, ook al had deze een capaciteit van 500 GB, je toch veel meer kon opnemen omdat je de opnamekwaliteit zelf kon instellen.
    Nu heeft deze gisteravond de geest begeven en ben ik nu dus naarstig op zoek naar een opvolger. Als ik op Sony Google kom ik niet echt ver.

    In de woonkamer heb ik een Humax IDHR 5200C staan, op zich een prima apparaat, maar het grote nadeel is dat ik hierbij niet de opnamekwaliteit zelf kan aanpassen. Er past dus (voor mijn begrippen) niet zoveel op.

    Google leerde mij dat de 5400C een capaciteit van 1 TB heeft, alleen kan je die nergens kopen want er staat overal “niet op voorraad” of je kan deze 2e hands kopen.

    Concreet is mijn vraag wat en waar ik het best een opname apparaat kan kopen met een zo groot mogelijk opname capaciteit.

    Vriendelijke groeten,

    Nancy

    Ps ik hoop dat het met uw gezondheid redelijk gaat.

    Gesteld op 28-10-2018 om 09:31 in forum Humax IHDR 5400 C Misbruik melden
    • Dag Nancy.

      allereerst dank voor je reactie. Het gaat redelijk op het moment, alhoewel het ziekenhuis helaas wel mijn 2e woning is geworden. Maar we houden moed. Het is soms loodzwaar, maar ik maak er het beste van.

      De 5400c is inderdaad niet zo goed te vinden als de 5200c. Deze laatste vind je ook vaak op marktplaats, de 5400c minder.

      Maar met wat zoeken is deze wel nog wel te koop, ook op de site van Humax vind je deze wel.

      Echter kun je wel meer opnemen op de Humax 5200c als je nu wellicht doet. Je kan dan wel geen kwaliteit instellen, maar het is wel mogelijk de SD zenders op te nemen, welke uiteraard minder ruimte in beslag nemen. Zap je door, vind je vanaf kanaal 925 NPO 1 en andere zenders opnieuw, maar dan in SD kwaliteit. De opnames worden daarmee uiteraard iets minder fraai, maar je dan dus wel veel meer op de harde schijf kwijt.

      Een andere methode is het gebruik van een externe schijf, maar daarop is direct opnemen niet mogelijk. Je kan dan alleen de opnames vanaf de interne schijf overzetten. Als je de opgenomen bestanden wilt bewaren kun je de Humax uiteraard ook opnemen in je netwerk, maar dat zal je wel bekend zijn.

      Maar wellicht is de gegeven optie de SD zenders op te gaan nemen al een goede oplossing voor je.

      mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 28-10-2018 om 20:18

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Vervelend voor u dat het ziekenhuis uw 2e woning is geworden. Knap dat u met dit alles toch nog steeds alle vragen of pogingen tot vragen zo adequaat beantwoordt.

      In de woonkamer neem ik al geruime tijd alles op de 5200 in SD kwaliteit. Mijn motivatie hiertoe was niet dat er dat meer op kon, maar dat ik dan wel beeld heb. Als ik bv SBS6, Net5, Veronica maar ook Ned1 opneem vanaf kanaal 1 krijg ik alleen maar springerige blokken in beeld. En als ik de kanalen in de 900 nummers pak, dan heb ik wel redelijk beeld.

      Ik ben wel verbaasd dat er haast geen enkele harddisk recorder meer te koop is. Of misschien ben ik wel te ouderwets dat ik nog graag van televisie opneem ???

      Ook ben ik verbaasd dat dus klaarblijkelijk de 5400c uit 2013 nergens meer nieuw te kopen is. Op de Humax pagina krijg je zelfs de melding “pagina niet gevonden” als je doorklikt op de 5400c.

      De 5200C is echter nu nog wel te koop uit 2010 voor € 379.
      Net even in mijn administratie gedoken en op 26 juni 2014 heb ik bij BCC de 5200c voor € 249 aangekocht. Is er een verklaring voor dit prijsverschil ?

      Begrijp ik u goed dat u een 2e 5200C voor de slaapkamer zou kopen ?

      Vriendelijke groeten,

      Nancy Geantwoord op 29-10-2018 om 19:50

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      als je opneemt vanaf de HD zenders en dat misgaat, is er toch iets aan de hand met het signaal vrees ik. Want het mag niet zo zijn dat het dan misgaat. Soms komt het ook wel voor dat de 2e tuner in de Humax 5200/5400 defect raakt, maar dan zie je dat ook terug in de BER waarden.

      Bedoel je voorts met de harddisk recorder een DVD recorder of een decoder met harde schijf, zoal de Humax (PVR)? De DVD recorder word niet meer gemaakt en verdwijnt steeds meer uit beeld. Maar ook gaat men steeds meer 'in the cloud' opnemen en dus verdwijnt ook langzaam de decoder met harde schijf en de mediabox met opnamefunctie op harde schijf uit beeld. En nee, ik denk dat het opnemen vanaf de Tv echt niet ouderwets is, want velen doen dat nog. Ook ik. Maar ik ben ook nog van het tastbare. Ik kijk dus ook nog veel DVD's en Blu-ray's, pak nog regelmatig een CD uit de kast en koop deze ook nog vaak, neem nog op met een CD recorder, en op een Minidisk. En van die beide heb ik er meerdere, omdat ik ook muziek aanpas welke niet goed klinkt en dat later op een andere CD zet via mijn studiootje. En ik pak nog regelmatig een LP uit de kast. Dus als jij ouderwets ben, ben ik dat zeker hahaha.

      Ik zal eens kijken of ik nog wat kan vinden v.w.b. de verkoop van de Humax 5400c. Ik heb er wel een en vind het zeer plezierig werken. Maar daarnaast heb ik nog andere modellen, zoals een 5200c, en die is technisch gelijk aan de 5400c, dus wat dat betreft hoef je niet zozeer een 5400c aan te schaffen. Maar de verkoop van die laatste liep nooit echt lekker omdat men het prijsverschil met de 5200c wat te groot was en men vaak aangaf genoeg te hebben aan 500Gb. En hou ook in de gaten dat hoe meer er op kan, hoe meer je ook kan kwijtraken bij calamiteiten...

      Het 'klopt' inderdaad dat de 5200c in prijs verhoogt lijkt te zijn, maar dat komt omdat men deze niet meer los verkoopt en nog alleen in combinatie aanbied met de Humax TV+H3 mediaspeler. Die kost los ook 99,-- maar wellicht zijn er winkels die de 5200 wel gewoon zonder de H3 verkopen. Maar daar zit dus het prijsverschil.

      Maar ik raad vaak aan eens op marktplaats te kijken als je een Humax 5200c zoekt. Daar zie je ze vaak al voor 50 Euro. Ook al is dat een gok natuurlijk. Maar als je dat aandurft kun je dus zeer betaalbaar aan een dergelijk model komen.

      En daarom gaf ik dus ook aan een 5200c aan te kopen als je ook op de slaapkamer wilt kijken, maar ook wilt opnemen. Koop je er een op marktplaats, zijn de kosten prima te overzien en dat maakt het dan ook best aantrekkelijk.

      En ja, mijn ondersteuning voor Humax, hier en elders, geeft me voldoening en afleiding en ik vind het fijn anderen te helpen. Dus ondanks dat het ook zwaar kan zijn, kan het ook zorgen voor afleiding en dat is ook wat waard. En als anderen daar dan ook nog wat beter van kunnen worden is dat extra leuk.

      Mvg. Willem Geantwoord op 29-10-2018 om 21:35

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Goedemorgen,

      De voorgaande berichten lezend heb ik even gegoogeld op een humax 5400c en kwam via onderstaande link deze tegen omdat mevrouw die eigenlijk wel graag wil hebben. Officieel is deze ook tweedehands maar als je onderaan de productbeschrijving leest wat de webshop zelf onder 2e keus verstaat, en welke garantie er gewoon van toepassing is, lijkt me dit betrouwbaarder dan een exemplaar (van een 5200c) op marktplaats. Het is maar een stukje meedenken.... Overigens is het mij een raadsel waarom de 5400c niet meer gewoon massaal nieuw te koop is, maar misschien weet Willem dat. Zover ik weet (ik heb er zelf ook een) is er nog geen opvolger van (in aantocht).

      mvg, Theo.
      Klik op deze LINK

      Klik op deze LINK Geantwoord op 30-10-2018 om 08:49

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dankjewel Theo!

      Ik had al aangeven waarom de 5400c niet zo liep als men verwachtte: Hij was te duur ten opzichte van de 5200c, die er eigenlijk exact gelijk aan is, op de grootte van de schijf en het uiterlijk na.

      Kinq verkoopt veel van Humax en Quantis, maar zit ook in hetzelfde pand als Humax. En dit is absoluut een betrouwbaar bedrijf. Ik krijg er al geruime tijd, volgens mij vanaf de start, de nieuwsbrieven van.

      Maar goed, een 5200c kopen op marktplaats kan ook heel goed uitpakken. en als je wat voor 50-60 euro kan kopen is dat toch een behoorlijk verschil met de 300 Euro voor de 5400c. Maar uiteraard is het top dat je meedenkt Theo!

      Een opvolger voor de 5200c/5400c is er niet en gaat er wellicht ook niet komen. Men wil een beetje een andere richting inslaan v.w.b. decoders/ontvangers. maar wat er gaat komen is nog geheel onbekend. Dat ze het anders aanpakken is wel duidelijk, want ook het Chinese, zeer goede merk Hisense zit nu in hun gamma. En ook dat vind je bij Kinq: Klik op deze LINK Dit is maar één voorbeeld maar Hisense maakt zeer veel op het gebied van elektronica en witgoed.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax
      Geantwoord op 30-10-2018 om 17:33

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Helaas heb ik nu tot 2 kee toe een heel verhaal getikt en bij het versturen gaat het mis.

      Resumé, ik ben heel blij met Willem en Theo voor het delen van kennis en informatie !

      Na wikken en wegen ben ik er aan uit. Ik ga voor de 5400C. Helaas is deze bij Kinq niet meer te koop. ;-(((
      Ga het nu via Marktplaats proberen.

      Tot tegenbericht hou ik mij aanbevolen voor tips en trucs !!

      Vriendelijke groeten,

      Nancy Geantwoord op 5-11-2018 om 18:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Nancy,

      Op marktplaats staat er eentje voor 225,00 euro maar die is wel 5 jaar oud en licht beschadigd. In Driebergen.
      Als je een nieuwe wilt hebben ze die nog bij Platte TV.nl (beperkte voorraad). Die is wel € 329,00 ,maar dan is ie ook gloednieuw. Als dat je wat lijkt zou ik snel handelen...... ik heb dat er overigens ook voor betaald...... ik kan niet in je portemonnee kijken maar als je dat ervoor over hebt...... zou ik het wel weten.... heb hem net gevonden daar.....

      Succes,
      Mvg,
      Theo Geantwoord op 5-11-2018 om 19:57

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ik zou het voor de 5400c niet over hebben. 225 Euro voor 5 jaar oud is echt veel te duur. Prima apparaat, maar zoals gezegd, gelijk aan de 5200c op de schijf na en deze vind je al voor 50 Euro. Dat verschil vind ik wel erg groot, voor alleen een grotere schijf.

      Maar goed, de keuze van Nancy staat haar natuurlijk geheel vrij.

      @ Nancy, het plaatsten van en bericht kan fout gaan als je daar te lang over doet. Kopieer dan even je reactie en plaats deze opnieuw als het misgaat. Ik heb de tijd al laten laten verlengen, maar het is gedaan met een reden.

      En uiteraard graag gedaan.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 5-11-2018 om 21:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nog een korte correctie en aanvulling. De leveringsinfo bij Platte TV.nl klopt niet want hij is daar ook niet meer leverbaar.

      Ik heb in plaats daarvan wel eentje gezien bij beleefav.nl (Doetinchem). Die kost wel € 359,00 maar is gloednieuw en volgens de productinfo direct leverbaar. Hun nummer is : 0314-200333.

      En anders kan je nog even op speurders.nl kijken. Daar staat ook nog een enkele maar geen idee of dat wat is.

      Meer weet ik ook niet.

      Mvg,
      Theo Geantwoord op 5-11-2018 om 21:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Heren, ik werd helemaal blij toen ik het bericht van Theo las. Bij Platte Tv had ik inderdaad al gekeken en die stond op niet leveren. Ik heb net gebeld naar Beleefav.nl. Alleen hebben ze daar geen Humax en ze leveren ook alleen aan de zakelijke markt. Dus dat was even een tegenvaller. Ik blijf dus nog even zoekende, waarbij mijn voorkeur naar een nieuw exemplaar uitgaat. Of anders 2e hands met garantie of voor een redelijk bedrag.

      Vriendelijke groeten,
      Nancy Geantwoord op 6-11-2018 om 08:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Nancy,

      Vervelend dat het niet mee wil zitten. Ik vind het nog steeds ronduit bizar dat de 5400c gewoon ineens nergens meer te krijgen is en dat er niks voor in de plaats komt. Ik keek net voor de aardigheid nog even op de site van Humax zelf bij het assortiment. De 5200c is daar volop leverbaar. Dit vind ik om 2 redenen nog meer bizar. Het is een (beduidend) ouder model dan de 5400c, en wat me helemaal stom verbaasde is dat die nu daar € 379,00 kost !!!!! Ik begreep onlangs dat de 5400c er mede uit is gegaan vanwege zijn prijskaartje.... dit veel oudere model, de 5200c kost nu gewoon meer dan de 5400c ooit heeft gekost..... wie kan mij dat - logisch - verklaren ? Toen de 5400c nog gewoon werd verkocht was de gemiddelde prijs van de 5200c volgens mij niet meer dan €250,00. Dat wilde ik toch nog even kwijt, in het verlengde van de frustratie/teleurstelling van Nancy zeg maar.....
      Nancy, ik kan je hooguit nog adviseren nog even te kijken op speurders.nl. Daar staat (trouwens op Ebay dezelfde) er nog eentje voor € 244,56. Die is alleen wel zichtbaar beschadigd maar hij schijnt wel functioneel nieuw dan wel in nieuwstaat te zijn. Hieronder de link..... dat is niet wat je ultiem wilt, dat snap ik, maar de schaarste is wel extreem op het moment in het aanbod. Je kan er allicht een belletje of mailtje aan wagen..... wie weet zit er gewoon garantie op en je betaalt in ieder geval niet de hoofdprijs, zeker niet tov de huidige nieuwprijs van de 5200c.

      Hoe dan ook succes....

      Mvg,
      Theo.
      Klik op deze LINK Geantwoord op 6-11-2018 om 14:18

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Het bedrijf heet Buybay en het nummer is: 020-2420500. Ze verkopen geretourneerde dan wel beschadigde producten opnieuw..... Geantwoord op 6-11-2018 om 14:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • @Theo,

      al aangegeven, maar de Humax 5200c is nu alleen nog te kop i.c.m. een Humax TV+ H3 mediaspeler. Daarom lijkt ie duurder, maar de 5200c is dus niet duurder geworden. Samen met de H3, waar ik overigens ook mee werk, maak je van een oudere Tv, meteen een smart Tv. Daarom bied Humax het zo aan en lijken de prijzen van de 5200c hoger te zijn.

      De 5200c is inderdaad eerder uitgebracht als de 5400c maar dat zegt niet alles, want beiden worden gebouwd op exact hetzelfde platform, en deze zijn dus geheel identiek op de harde schijf en het uiterlijk na. Koop je dus een 5200c kan deze dus ook geheel nieuw zijn. Daarmee gaat het dus niet helemaal op dat deze laatste ouder is.

      Maar de 5400c liep niet qua verkoop, omdat deze te duur was t.o.v. de 5200c en dat deed mensen toch steeds kiezen voor de 5200c.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 6-11-2018 om 21:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hoi hoi, ik heb voor nu op Marktplaats een 5200C voor € 55 gekocht.blijf nog wel rustig rondkijken naar de 5400c, maar miste echt dat ding op de slaapkamer.

      Ik weet dat er natuurlijk wat mb’s nodig zijn voor de software. Inmijn beleving is er toch al een flink taartpuntje groen. Er staat bij dat er 384 MB beschikbaar is. Kan dit kloppen ? Is er anders iets wat ik kan doen om mb’s vrij te spelen ?

      Ps, Blontje hier kwam erachter dat hij zonder oranje kaartje niet veel doet. Bij de Ziggo een 2e kaartje aangevraagd en die komt morgenmiddag binnen.

      Vriendelijke groeten,

      Nancy Geantwoord op 14-11-2018 om 18:17

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      dat deel van de schijf wat er al 'af is' is in gebruik voor de Time Shift (wel uit te schakelen, maar die ruimte komt niet bij het deel voor opname) foto's, korte video's, muziek en het formatteren naar ext3. De schijf is ook niet anders indeelbaar, dus niet alles is geschikt voor Tv opnames. Het klopt dus dat er voor het opnemen zo'n 384 MB beschikbaar is. Je kan hier dus, zoals je eigenlijk al kon lezen, niets aan veranderen. Het is niet mogelijk meer ruimte vrij te maken. Als je de schijf formatteert word op wat software na, welke nodig is, geen ruimte vrij gemaakt. De schijf is vast ingedeeld, en staan er dus geen bestanden op de daarvoor ingerichte partities, zal dat geen invloed hebben op de totale ruimte welke overblijft om op te nemen. Maar dat ligt met de 5400c net zo. Ook daarop is dus niet de volledige 1000 GB, ofwel 1 TB beschikbaar voor het maken van opnames.

      Zonder smartcard werkt de Humax wel zeker, maar dan alleen voor alle vrije zenders. Zie daarvoor mijn topic elders: Klik op deze LINK

      Maar ik vraag me wel af hoe jij aan een smartcard komt. Ziggo levert deze nl. niet meer los en deze worden alleen nog verhuurd samen met een CI module of een Humax 5300c. Als je dus een losse smartcard krijgt zal dat een wonder of een vergissing zijn. Op de Ziggo Community loopt ook een topic over dit gebeuren: "Alles wat je moet weten over smartcards".

      Laat dus even weten hoe dat afloopt. Sinds deze regels van kracht zijn geef ik doorgaans aan maar een CI module met smartcard te huren voor 2 euro per maand, en de smartcard daarbij in de Humax te gebruiken.

      Let op: in oud, ofwel fUPC gebied is de situatie nog steeds anders als in oud, ofwel fZiggo gebied. Dat kun je overigens ook terug lezen in mijn aangemaakte topic aldaar.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 14-11-2018 om 23:30

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Beste Willem,

      Allereerst is het helder coor wat betreft de beginstartvan 384 gb bij het 5200C apparaat. Ik was er al een beetje bang voor, maar had toch verwacht dat ik er wel iets meer van zou kunnen maken.

      Inmiddels heb ik het pakketje ontvangen van Ziggo. Blontje hier was eerst hartstikke teleurgesteld dat de aankoop van Marktplaats een E-foutmelding weergaf op de kanalen die ik had geprobeerd. In een helder ogenblik herinnerde ik mij dat er een oranje kaartje in de woonkamer in dat apparaat zit. Dat kon ik er makkelijk uitpeuteren en toen ik die dus in het apparaat op de slaapkamer stak, deed alles het ! Oef, dat was een opluchting kan ik je zeggen !!!

      Toen bedacht ik dus dat ik een 2e oranje kaartje moest kopen bij Ziggo. Ik kon mij niet voorstellen dat je die gratis zou ontvangen, dus toen ik zag dat dat 2 euro per maand kost, leek mij dat redelijk en zonder dat kaartje kon ik er toch geen gebruik van maken, dus veel keus had ik niet ;-))
      Ik las daarbij wel iets over en CI-module, maar ik nam eigenlijk eerlijk gezegd dat dat fat de technische benaming was voor het chipje in het oranje kaartje. Hopelijk beledig ik niemand met mijn terminologie.

      Groot was mijn verbazing toen ik het pakketje opende. Ik vroeg mij al af hoe ik dat ijzer omhulsel in het apparaat moest proppen ! Voorzichtig het oranje kaartje eruit gepeuterd en die vol verwachting in het apparaat gestopt en tot mijn vreugde werkte gelijk alles !

      Daarna toch maar even op CI module gegoogled en de eerste vraag die je moest beantwoorden was wat voor televisie ik had. Dus Sony Bravia ingevuld en toen verscheen gelijk de melding dat dit niet werkt op dat type televisie. Ik vind het allang best. Ik kan weer vanalles opnemen in de slaapkamer.

      Ik wil u en Theo hartelijk bedanken voor het geduld en de genomen moeite om mijn vragen te beantwoorden. Ondertussen blijf ik rustig verder snuffelen naar een 5400c met een leuke prijs. Deze vraag kan, wat mij betreft, worden afgesloten.

      Vriendelijke groeten,

      Nancy Geantwoord op 18-11-2018 om 12:37

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Nancy,
      Ik heb alleen maar willen meedenken. Ik vind het nog steeds, ondanks de eerdere reactie van Willem hierover, ronduit stuitend dat cd 5400c, zonder enige aankondiging, gewoon nergens meer te krijgen is. Het is gewoon een prima apparaat dat zonder opvolging de huidige concurrentie (als die er al is) gewoon prima volstaat. En de normale nieuwprijs is gewoon prima tov de 5200c.

      Bij mij gaat het er echt niet in. Waarom lijkt de ontwikkeling, cq het op de markt brengen van een nieuw model, dat bijv ook 4k ondersteunt, zo moeilijk???????

      Dit is echt geen reclame voor Humax wat mij betreft. En Willem, met alle respect, want ik weet dat je vanuit Humax ook het beste voor hebt, geef nou eens gewoon toe, en ga niet Humax eindeloos verdedigen. Er kleeft gewoon zat commentaar aan (de manier waarop) de 5400c uit de handel is gehaald.

      Ps Nancy, ik hoop dat je alsnog slaagt met een 5400c.

      Groet,
      Theo. Geantwoord op 18-11-2018 om 14:27

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Er is op geen enkele manier gecommuniceerd over het uit de handel halen van de 5400c, althans niet richting consumenten. Zelfs op de site van Humax zelf is er niks over te vinden. Geantwoord op 18-11-2018 om 14:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Uit de handel halen is wellicht ook een groot woord. Maar als de verkoop niet loopt, verdwijnt iets natuurlijk ook vanzelf. Lang niet iedereen weet ook dat de Humax 5200c alleen nog te koop is samen met de TV+ H3. Dat proef je ook wel uit de reactie van Theo, die zich afvroeg waarom de 5200c ineens zoveel duurder is geworden. Dat is deze dus niet, maar de TV+ H3 kost ook 99,- bij losse verkoop. Dingen veranderen nou eenmaal en niet alles word naar consumenten gecommuniceerd.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis Electronics. Geantwoord op 18-11-2018 om 19:56

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hoe moet je het anders noemen dan uit de handel halen als een apparaat nergens meer normaal nieuw te krijgen is ?? Sterker nog, waarom verkoopt humax ze zelf dan tenminste niet meer als ze nog nieuw te koop zijn ? En anders verneem ik graag waar ze nog wel nieuw te koop zijn .....

      En wat communicatie betreft heeft humax nog wel het een en ander te verbeteren richting consumenten , zeker op de eigen site. Je kunt (en wat mjj betreft zou dat ook moeten) dit ook gewoon uit het oogpunt van de consument bekijken, en dat zijn er (potentieel) nogal wat, en niet alleen door de bril van Humax. Maar nergens op de site staat waarom de 5400c niet meer te koop is. Ik weet zeker dat er nog genoeg potentiële klanten zijn.

      En tot slot, voor wat betreft de 5200c, ik weet als geen ander dat het juist over dat model eerder klachten heeft geregend. Kijk maar op de site van bijvoorbeeld ziggo (community) maar er zijn er meer. Als je daarbij optelt dat dat sowieso een ouder model is dan de 5400c en een kleinere harde schijf heeft, is de "toegift" van 99 euro gewoon een verkoop praatje waardoor hij onnodig duur wordt. Het is niet dat alleen de 5200c daarmee kan worden "opgewaardeerd". Dat zou ook voor de 5400c gelden. Bovendien zijn daar ook alternatieven voor. De 5200c zou ook gewoon zonder die extra te koop moeten zijn.

      Wat mij betreft wordt deze vraag nu ook gesloten maar ik hechtte nog aan een pleidooi voor een stukje zelfreflectie van Humax. Ik heb niks tegen het merk, integendeel, maar voor consumenten heeft het merk nog wel wat te verbeteren. Ik ben heel benieuwd of en zo ja wanneer de 5400c een waardige opvolger krijgt. Zeker omdat andere merken ook al testen doen met 4k decoders. Dat lijkt me een logisch vervolg.

      Theo. Geantwoord op 18-11-2018 om 22:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag Theo,

      sorry, maar ik verleen alleen ondersteuning voor Ziggo en bepaald verder de regels niet. Afreageren op mij heeft dus geen zin. Ik ben tevens actief op de Community van Ziggo en zie niet heel erg veel klachten over de Humax 5200, al is er een zwakke plek: de tuners. Maar ik gaf eerder al aan dat de 5400c op exact hetzelfde platform is gebouwd, en ook deze heeft dus deze zwakke plek. Ik heb naast wat andere modellen ook de 5400c, en daarin is ook al eens een tuner vervangen. Dat je dat minder hoort of leest, komt natuurlijk ook omdat er simpelweg minder van buiten staan.

      Maar ook heb ik al gezegd dat de 5200c niet ouder hoeft te zijn. Deze is dan wel eerder op de markt gekomen, maar word nog steeds gebouwd. je kan dus op dit moment gewoon een splinternieuwe Humax 5200c kopen. Je moet natuurlijk wel lezen wat ik aangeef. En heb je klachten kun je natuurlijk altijd naar Humax zelf bellen. De schijf van de 5200c is inderdaad kleiner, maar destijds vond men de 5400c vaak te duur voor wat deze bood: Gelijk aan de 5200c, maar alleen een grotere schijf, die lang niet iedereen nodig heeft, en waarbij men genoeg heeft aan de 500gb, zeker als deze is opgenomen in het netwerk.

      Humax heeft er nu voor gekozen de 5200c alleen nog te verkopen met de Humax TV+ H3. Dat is hun leuze, en ook niet direct die van mij. Zeker als men een nieuwe of vrij nieuwe Tv heeft, is een extra mediaspeler niet nodig, maar de H3 kan ook zeker wel een goede aanvulling zijn. Ik ben er zeer content me. Maar losse verkoop zou inderdaad beter zijn. Ik ze het echter niet als verkooppraatje. De H3 is een zeer geliefd apparaat en daar door de veranderingen bij Ziggo de 5200c toch ook minder verkocht wordt, moet men toch andere wegen bewandelen. Een bedrijf moet tenslotte ook kunnen blijven bestaan.

      Ik begrijp ook je pleidooi, maar vat dat wel op als een aanval richting mij. Deze punten zou je dan ook beter aan Humax kunnen richten. Ik kan niets doen aan of tegen hun beleid. Ik werk graag voor ze, heb een goede band met ze opgebouwd, maar zij zijn het die nog steeds alles bepalen.

      Voor zover nu bekend is er nog geen sprake van een opvolger, zeker niet van de 5400c. Het zou dan de 5200c die word opgevolgd, maar daarover kon men laatst nog niets vertellen. Dat ze wellicht een andere weg inslaan is ook een logisch gevolg van de huidige ontwikkelingen. En dan is de kans groot dat deze helemaal geen harde schijf meer aan boord heeft. Er word nu wel gevallen over het feit dat de 5400c nog moeilijk te vinden is, maar de nieuwe 4K box welke Ziggo krijgt, en waarover nog niet alles bekend is, werkt wel met cloudopslag. Zover is wel bekend. Ik zou me dus niet meer blind staren op de grootte van de schijf in de 5400c. Deze is niets meer dan een 5200c, en dus ook feitelijk niet nieuwer. Maar dat krijg ik er waarschijnlijk niet in ....

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics. Geantwoord op 19-11-2018 om 19:03

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Bestaat er nog andere mogelijkheden om zelf op te nemen .
      Eerst was het de video en toen 5200 van Humax, maar
      Wat is het nu ? Geantwoord op 19-11-2018 om 19:31

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Bestaat er nog andere mogelijkheden om zelf op te nemen .
      Eerst was het de video en toen 5200 van Humax, maar
      Wat is het nu ?"

      Nu gaat het vaak nog op een harde schijf (Ziggo levert daarvoor bv. de XL, voorheen Horizon) en als standaard mediabox de Humax 5300c, die werkt met een externe schijf. Maar let op: deze word alleen geleverd in fZiggo gebied.

      Maar de toekomst is waarschijnlijk wel het opnemen 'in the cloud'. Hierbij worden de opnames dus elders opgeslagen. Dat heeft voordelen, maar ook zijn nadelen, want laatst brak men bv. al bij iemand in en kon men dus zo zien wat daar alzo in de cloud stond. Maar het voordeel is dat je zo 5,6 zenders tegelijk kan opnemen, en je dus zelf geen harde schijf hebt welke volloopt. Maar goed, de meningen over de voordelen zullen uiteraard absoluut uiteen lopen.

      Zoals er nog een Humax is, blijf ik deze nog gebruiken.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax

      Geantwoord op 19-11-2018 om 20:35

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Dag Nancy,

      ik zag door het vele schrijfwerk net pas je reactie en verhaal over de module etc. Leuk te lezen... haha. Ja, inderdaad die module gaat niet in een Humax passen. Maar ik schreef al dat Ziggo geen losse smartcards meer heeft en ook niet meer activeert, dus het word dan óf een module van 2 euro per maand, waarvan je de smartcard kan gebruiken, óf een Humax 5300c (in fZiggo gebied) waarbij ook een smartcard word geleverd. Andere opties zijn er niet meer en vaak kan de module wel in een Tv worden gebruikt, al heb je dan uiteraard ook een smartcard nodig. Maar als je een Tv met DVB-C tuner hebt kan deze zonder module wel de vrije zenders ontvangen. Dat is dus al een voordeel, mocht het analoge signaal in jou gebied vervallen en dat laatste gaat sowieso een keer gebeuren.

      Verder graag gedaan, en een tip: hou het gewoon bij de 5200c en breng z.s.m. de opnames welke je wilt bewaren elders onder. Dan is een schijf als deze echt fors genoeg. De techniek gaat snel dus wellicht wil je straks wel overstappen naar de nieuwe box van Ziggo. En tot die tijd kun je met een 2e hands 5200c prima uit de voeten denk ik, en hou je de kosten in de hand.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 19-11-2018 om 20:48

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info