• Volgende situatie: humax 5050 C en een LG smart tv, beide voorzien van een smartcard. Voor televisiekijken gebruik ik de tuner van de tv. De humax wordt sporadisch gebruikt voor het opnemen van programma's. Momenteel wordt het tv signaal doorgelust vanuit de humax naar de TV (dus hoofdaansluiting--> humax (in) --> humax (uit) --> TV (in). Verder is de humax via een HDMI kabel verbonden met de TV. Omdat de TV anders geen signaal krijgt, staat de Humax continu aan.
    Om het energieverbruik te verminderen wil ik de humax uitzetten wanneer hij niet in gebruik is. Kan ik via een splitter op de hoofdaansluiting twee aparte coaxkabels gebruiken, een naar de tv en een naar de humax? Het aansluitpunt op de muur is lastig bereikbaar, dus voordat ik de boel overhoop haal, wil ik graag weten of het kans van slagen heeft. De leverancier zegt dat het niet verstandig is, vanwege signaalverlies. Op internet heb ik eigenlijk geen antwoord op deze specifieke vraag kunnen vinden.

    Gesteld op 9-4-2022 om 14:11 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Zet op het aansluitpunt een versterker met twee uitgangen. Stel vervolgens de vraag opnieuw aan de leverancier en de leverancier van de versterker. Geantwoord op 9-4-2022 om 19:16

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • "Momenteel wordt het tv signaal doorgelust vanuit de humax naar de TV (dus hoofdaansluiting--> humax (in) --> humax (uit) --> TV (in). Verder is de humax via een HDMI kabel verbonden met de TV. Omdat de TV anders geen signaal krijgt, staat de Humax continu aan.
      Om het energieverbruik te verminderen wil ik de humax uitzetten wanneer hij niet in gebruik is. Kan ik via een splitter op de hoofdaansluiting twee aparte coaxkabels gebruiken, een naar de tv en een naar de humax?"

      Dat is vreemd, want de Humax 5300c zou ook in stand-by het signaal via de coax moeten doorsturen naar de coax uitgang. Maar ik ben geen echte voorstander van het doorlussen. Ik zou je daarom aanraden in de webshop van Ziggo een POA01b splitter te kopen. Als je Ziggo als provider hebt, is deze zelfs gratis te verkrijgen. Een versterker is dan helemaal niet nodig. Je sluit gewoon de coax vanaf het AOP aan op de ingang van de POA01b en gaat vanuit de uitgangen naar Tv en Humax.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics Geantwoord op 10-4-2022 om 00:40

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Willem
      Ik zie dat ik op het verkeerde forum heb gepost, het gaat om de Humax 5050c, niet om de Humax5300. In ieder geval, hartelijk dank voor je antwoord, daar kan ik wat mee! Een paar vraagjes:
      - je bent geen voorstander van doorlussen, waarom niet?
      - is er een kwaliteitsverschil tussen de PA01b splitter en bijv de PAO-UPC splitter of andere splitters?

      Geantwoord op 10-4-2022 om 09:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hallo,

      dan begrijp ik het, want als de Humax 5050c nog in de energiespaarstand staat, stuurt deze het signaal via coax niet door. Dat is later veranderd. Maar ik ben niet zo van het doorlussen omdat dit nogal eens tot issues leid. Een voorbeeld zie je nu zelf bv. bij de 5050c. Maar ook kan het gebeuren dat bij andere modellen de doorgifte aan de coax uitgang even stopt als je je een apparaat in- of stand-by schakelt. En dat is lastig als je bv. hebt doorgelust naar de Tv, waarop je Tv kijkt via de eigen tuner, al dan niet met module. Maar er zijn meer voorbeelden. Ik ben dus meer een voorstander van het separaat aansluiten.

      De POA01b heeft doorgaans iets minder demping, en word nu dan ook zeer vaak gebruikt. Ziggo zal deze ook altijd plaatsen op hun AOP's. Deze heeft ook 2 identieke uitgangen. De POA03UPC word echter ook best vaak gebruikt omdat deze 3 identieke uitgangen heeft, welke men soms nodig heeft. Ook hier ligt deze achter mijn installatie. Deze heeft Ziggo echter niet, en zal je, indien nodig, zelf moeten bekostigen.

      Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis electronics

      Geantwoord op 11-4-2022 om 03:11

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info