• Philips tv 22PFL3557H12 gebruikt als monitor, tv signaal via HUMAX 5300c en HDMI.
    Werkte prima, totdat er plots een storende pixellijn te zien was op elke zender en dan telkens op exact dezelfde plaats. Welk tv kanaal we ook kiezen.
    Deze blauwe dunne verticale lijn komt tot ongeveer halve hoogte van het beeldscherm en rechts van het midden. Vraag is nu: waardoor dit veroorzaakt wordt, dus zit deze storing in de tv monitor of gestuurd vanuit de Humx 5300c.
    Is dit laatste weg te werken door een software update?
    Hoe te realiseren, terug naar fabrieksinstellingem?
    Of zit de fout in het beeldscherm?

    Gesteld op 16-1-2018 om 19:07 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Zeer waarschijnlijk komt dit uit de monitor. Meer beeldschermen/Tv's laten nogal eens een of meer verticale lijnen in beeld zien, wat in de meeste gevallen einde scherm betekent. Maar het kan soms ook weer (even) weg blijven, of juist vermeerderen. Ik heb dit issue nog nooit gezien bij een Humax.

      Maar om die laatste uit te sluiten is het natuurlijk wel handig om deze eens op een andere Tv aan te sluiten. Maar een software update zal niets gaan uitrichten. Ik denk echt aan probleem met het scherm. Stel je de Humax terug naar de fabrieksinstellingen of voer je een uitgebreide reset uit, verhelp je wel issues, maar als deze verder gewoon goed zijn werk doet, heeft dat geen enkele zin.

      Sluit ook eens iets anders aan op het beeldscherm, zodat je ook die kan testen met een andere bron. Zeer waarschijnlijk zal je dan hetzelfde zien.

      Zover als ik het dus kan beoordelen is het zeker het scherm. Bij de Humax modellen heb ik dit nog nooit gezien terwijl ik daar al jaren mee werk en test.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax/Quantis elecetronics. Geantwoord op 17-1-2018 om 00:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info