• Ik heb opnames van Humax 5200 gekopieerd op een externe schijf. Die zou je moeten kunnen afspelen op een Humax 5300. Maar bij mij herkent hij wel de titels van de opnames, maar hij speelt niet af. Weet iemand hiervoor een oplossing?

    Gesteld op 1-3-2017 om 21:35 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden

    • Heb je de 5200 al even spanningsloos gezet? Welk merk schijf gebruik je en hoe groot is deze? Voorts is het raadzaam een schijf welke is gebruikt voor de Humax, deze daarvoor te blijven gebruiken. Soms is een fabrieksreset van de Humax, in dit geval de 5200 nodig. De opnames blijven daarbij bewaard. laat me even weten hoe deze tips uitpakken, en geef dus even door welke schijf je gebruikt.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 1-3-2017 om 22:08

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw snelle reactie!
      De gebruikte externe schijven zijn een LaCie Rikki 3.0 SCSI en een Seagate Expansion SCSI Disk Device. Ik kan zo gauw niet achterhalen hoe groot de opnamecapaciteit ervan is, maar beide zijn maximaal 500 GB (voordat ik ze destijds kocht, had ik al gelezen dat 1TB soms problemen geeft).

      Ik heb de Humax 5200 al een jaar of drie en die werkt perfect. Ook de opnames op deze externe schijven spelen probleemloos af op de 5200. Ik denk dus niet dat het aan dit apparaat ligt (en vind het daarom nogal wat om de 5200 te ‘fabrieksresetten’).
      Ik heb de 5300 speciaal gekocht voor bij een tweede tv, omdat opnames van de 5200 hier ook op af te spelen zouden zijn, maar dat lukt dus niet.
      Geantwoord op 2-3-2017 om 12:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Nog even terug komend op de situatie: het kan ook nog zijn dat je tegen de beperkingen van de content zelf aanloopt. Ik zie regelmatig dat het uitwisselen van bestanden op de manier zoals jij dat wenst, lukt, maar niet altijd gaat het werken. Nu was ik over het volgende niet geheel zeker, maar Humax geeft ook geen garanties dat het gaat werken, daar bestanden een bepaalde code mee krijgen.

      Nu dacht ik eigenlijk aan de DLNA functie van de decoders, maar jij wilt bestanden overzetten van de 5300 naar de 5200, en dat lukt ook niet daar de 5300 alleen maar kan ontvangen. De 5200 kan zowel ontvangen als verzenden. Zou je dus bestanden over willen zetten van de 5200 naar de 5300 via DLNA lukt dat wel, mits beide apparaten niet te ver uit elkaar staan, als gebruik wordt gemaakt van een draadloze verbinding. En bedraad aansluiten is niet altijd en optie.

      Kortom: Daar je aangeeft dat de externe schijf van de 5200 wel correct werkt, maar de schijf vanaf de 5300 niet, is het vrij zeker dat je tegen de gecodeerde content aanloopt, en daar de 5300 bij het gebruik van DLNA niet kan verzenden, gaat hetgeen jij wilt dus helaas niet werken.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-3-2017 om 12:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Goedenavond,

      Nog even voor de duidelijkheid: ik heb al jaren een 5200, en die werkt perfect. Ik heb heel wat bestanden van die 5200 op eerder genoemde externe schijven gekopieerd (omdat de interne schijf vol is) en ik kan ze moeiteloos weer afspelen op de 5200.

      Nu wil ik die bestanden van de externe schijf ook afspelen op een 5300 die bij een tweede tv staat (op zolder, dus een eind van de 5200, die beneden in de kamer staat). Zowel bij de 'veel gestelde vragen' op de website van Humax (Klik op deze LINK) als door de verkoper in de winkel word ik ervan verzekerd dat dat kan. Maar bij mij doet die het dus niet.

      Het vreemde is dat de 5300 in het menu wel alle bestanden laat zien, als ik op de i-knop (van info) druk krijg ik alle info over dat opgenomen programma en ik kan ze ook wissen, enz. maar ik kan ze niet afspelen.

      Ik heb de 5200 nog een keer 'gefabriek-reset', alle menu's voor de zoveelste keer doorgelopen, enz. maar afspelen doet hij niet. Wellicht zal het dan inderdaad iets met een codering te maken hebben, maar wie zet die codering er dan op en waarom? En waarom staat dat dan niet in handleidingen of op de Humax-website? In elk geval ziet het er naar uit dat ik die 5300 voor niks heb gekocht.

      Als u nog een tip heeft houd ik me uiteraard aanbevolen, maar anders dank voor de beantwoording.
      Geantwoord op 3-3-2017 om 20:27

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

    • Dag,

      ik begrijp de situatie, maar ik dacht dat je de opnames van de 5300 op de 5200 wilde afspelen, en dat blijkt dus andersom te zijn. Maar zoals gezegd geeft Humax geen zekerheid dat het werkt als je bestanden uitwisselt, door een schijf, welke is gebruikt bij het ene model decoder, te gebruiken bij een ander type. Zoals gezegd kan het wel werken, maar dat is niet 100% zeker, en daarom garandeert Humax dit ook niet. En dat kun je echt van me aannemen, want ik werk al iets van 13 jaar met hen samen. Men kan in een winkel dus aangeven dat het kan, maar men moet er dan ook eigenlijk bij vermelden, dat dit niet gegarandeerd is. Maar dat het wel kan werken zorgt voor verwarring. Ook bij mij, want men geeft ook regelmatig aan dat het lukt.

      Overigens sla je nu de opnames op op een of meer externe schijven, maar heb je ook al eens aan FTP gedacht? Je hebt daarvoor wel wat kennis nodig, maar het zorgt er wel voor dat je geen externe schijven behoeft aan te schaffen.

      Maar je kan in dit geval de opnames wel verzenden naar de 5300. Deze werkt dan n.l. als ontvanger. En daar de 5200 wel in staat is te verzenden, kun je dus bestanden van de 5200 naar de 5300 sturen. Andersom dus niet. Je zou eens kunnen testen of dat draadloos wil werken, maar in bepaalde gevallen zal er toch een UTP kabel gebruikt moeten worden, omdat Wifi door obstakels niet zal werken, of uitval vertoont.

      Dat zijn dus de mogelijkheden en helaas zijn er niet meer opties voorhanden. Uiteraard is het je vrij ook nog contact op te nemen met Humax, maar dan zal je een vrijwel identieke reactie krijgen. Het nummer is 0855000401.

      Mvg. Willem
      Ondersteuning Humax Geantwoord op 3-3-2017 om 23:43

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info