• Zit er een timer op de humax 5300. Als ik hem aanzet (groen lampje) blijkt de volgende dag, dat het apparaat zichzelf weer heeft uitgeschakeld (rood lampje). Ik moet het apparaat telkens weer opnieuw aanzetten en dit herhaalt zich dagelijks. Ook heb ik een keer gehad dat het apparaat zich tijdens tv kijken ineens uit zichzelf uitschakelde.
    Willem, ik hoop dat jij duidelijkheid kunt geven.

    Gesteld op 17-2-2016 om 15:32 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      uiteraard is het niet de bedoeling de decoder continue aan te laten staan. Na gebruik dien je deze in stand-by te zetten. Dat zorgt voor een langere levensduur, minder stroom verbruik en als er een schijf op is aangesloten zal deze zelfs blijven draaien, daar deze dan constant een buffer zal aanmaken voor de pauze/time-shift functie.

      Dat is niet alleen zonde van de energie, maar zal ook de levensduur van de schijf flink verkorten.

      Maar op je vraag ingaande: op de nieuwe decoders is een energiespaarfunctie aangebracht, die er niet alleen voor zorgt dat er heel weinig stroom wordt verbruikt in stand-by, maar ook dat de decoder na een paar uur uitschakelt als deze niet wordt bediend. Dat deze dus een keer is uitgeschakeld tijdens het kijken, kan kloppen, maar beide opties zijn uit te schakelen via het menu.

      Dat werkt zo:

      -Ga naar Menu
      -Instellingen
      -Systeem
      -Energiebeheer
      -Energiespaarstand in/uitschakelen*
      -Automatisch uitschakelen uit- of aan zetten**

      Let op: beiden staan standaard aan. Let daarop bij het terug stellen naar de fabriekstand.

      *Als je de energiespaarstand uitschakelt, al de decoder binnen enkele seconden opstarten. Veel vlotter dus dan standaard, maar let op: het stand-by verbruik gaat daarmee wel omhoog.


      **Schakel je het automatisch uitschakelen uit, dan zal de decoder niet meer uitschakelen, ook niet als deze niet wordt bediend.

      !Maar ik adviseer je echt met klem, de decoder niet constant ingeschakelt te laten staan! Het inschakelen gaat zo vlot, en gemakkelijk dat dit geen punt mag zijn. Elke keer als je deze dus gebruikt, even aan en daarna weer stand-by zetten. Geloof me, dat is echt veel beter voor het apparaat en de schijf.

      Ook belangrijk is het te weten, dat ook in stand-by de geplande opnames worden gemaakt. De decoder zal op die momenten n.l. inschakelen.

      Geheel uitschakelen is niet de bedoeling, en daarmee bedoel ik dus dat de spanning er geheel vanaf wordt gehaald.

      Veel info, maar ik wil dit toch zo duidelijk mogelijk hebben uitgelegd. Humax zou je dan ook niets anders vertellen. Daar weten ze wel hoe ik ben, want ze kennen me al een jaar of 12 ;-)

      Mvg. Willem.


      Geantwoord op 17-2-2016 om 18:25

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info