• Heb een humax 5300c die ik boven heb geplaatst, na opstarten heb ik de zenders op kunnen zoeken en internetinsteingen kunnen doen. Hierna wou die gaan updaten, ja geklikt en update uitgevoerd. Nu gaat mijn humax wel opstarten maar geeft daarna zwart beeld en vraag om signaal en of alle stekkers goed zijn aangesloten. Coax al op de tv aangesloten en gewoon beeld. Heb beneden wel een signaalversterker staan.

    Gesteld op 23-6-2015 om 15:52 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Ten eerste: voor het laden van updates is geen Internet aansluiting nodig. Dat verloopt via de kabel.

      Als er dus geen signaal is, of te weinig via coax, zal de update niet worden gestart of worden afgebroken.

      Ik raad je aan de decoder eens rechtstreeks, zonder tussenkomst van andere apparaten, zoals versterkers etc. met een zo kort mogelijke, goede kabel op de huisaansluiting aan te sluiten.

      Maar het kan tevens nodig zijn de decoder even terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en opnieuw te installeren. Dat komt vaker voor na het laden van nieuwe software.

      Probeer tevens nooit de sterkte naar 100% te jagen d.m.v. versterking. Dat is helemaal niet nodig en kan fataal zijn voor de werking. Als de sterkte een waarde heeft van 40% is dat al ruim voldoende. Kwaliteit dient wel 100% te zijn en de BER dient op 0 te blijven.

      Lees ook eens wat info door op dit onderwerp, daar er in de nieuwe situatie bij Ziggo meer wordt gevraagd van je huisinstallatie.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 23-6-2015 om 16:20

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Kan het te maken hebben dat mijn humax een versterker nodig heeft met retoursignaal? Of is dat alleen nodig als ik interactief wil kijken Geantwoord op 23-6-2015 om 17:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Je kunt het best, zoals gezegd, de decoder even rechtstreeks aansluiten op het AOP (huisaansluiting) maar het terug stellen ene opnieuw installeren kan ook van belang zijn. Het gebeurt vaker dat een decoder na de updates zijn werk niet meer correct doet, al zal deze doorgaans niet aangeven dat er geen signaal is.

      Daarom is het belangrijk de decoder, zonder versterker, of andere tussenkomend apparaat, meteen aan te sluiten op de huisaansluiting. Een signaal of breedband versterker is alleen nodig als de kabels langer zijn dan een meter of 10, of als er meer Tv's worden aangesloten, met b.v. ook vrij lange kabels.

      Als je onnodig (teveel) gaat versterken, gaat het mis. Als de decoder dus wordt aangesloten op het AOP is een versterker sowieso niet nodig. Een versterker zal het signaal ook niet verbeteren, maar is enkele bedoeld om de verliezen, ontstaan in de installatie ongedaan te maken.

      Een retourgeschikte versterker is voor de Humax decoders niet nodig, daar zij het signaal voor Interactieve Tv versturen via het Internet en niet via de kabel. De ontvangst verloopt wel via de kabel.

      Ook als je dus gebruik maakt van de interactieve diensten zal dit gewoon werken, mits de Internet verbinding in orde is.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 24-6-2015 om 08:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info