• Hallo,

    Ik heb een humax 5300c aangesloten op mijn tv.
    Hierop aangesloten zit een sonos playbar.

    Met de humax afstandsbediening bedien ik het geluid van mijn sonos.
    Echter komt nog elke keer de groene volume balk van de humax in beeld.

    Kan deze balk ook zo uitgeschakeld worden dat deze niet meer in beeld komt?

    Werkt nu soms elkaar tegen en is wel eens irritant. Kon het nergens in get hoekje vinden,...

    Gesteld op 19-1-2015 om 14:54 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Ik heb dus de sonos optisch aangesloten op de tv en de humax via HDMI naar de tv.
      Tv-geluid staat uit en werkt niet. Dat is goed.

      De humax heeft alleen die groene volumebalk nog. Echter wil ik deze niet meer gebruiken. Maar weet niet of deze is uit te schakelen, daar ik het nergens kan vinden,...

      Heb het niet nodig, omdat ik het geluid via de sonos afspeel. Die het weer van de tv afhaalt. Geantwoord op 19-1-2015 om 15:28

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedoel je dat de geluidsbalk van de decoder in beeld komt als je de Sonos set bediend? Als dat zo is, zou de afstandsbediening dus ook nog het volume op de decoder regelen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik bedien ook een apparaat, ingesteld onder de audio knop, en zie dan geen volumeregeling van de Humax verschijnen. Ik heb overigens een 5400.

      De balk is niet uit te schakelen maar mag dus niet verschijnen als je het volume van een ander apparaat regelt.

      Ik zit er een beetje aan te denken om eens een andere modus te proberen voor de 5300. Wellicht dat het issue dan is verholpen. Niet ver onder je vraag heb ik aangegeven hoe dit werkt. Zie mijn plaatsing van 12-1-2015 21:58 Wellicht werkt dit.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 19-1-2015 om 21:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik kwam dat antwoord vanmiddag ook al tegen inderdaad,... Zowel de decoder geprobeerd als de sonos playbar. al de 6 modussen geprobeerd op de decoder, maar de geluidsband hiervan blijft in beeld helaas.

      Tevens alle modussen geprobeerd op de sonos. Dan werkt de volume weer wel en geen balk, maar de programmering uiteraard niet. Omdat dat ding geen decoderfunctie heeft.


      Geantwoord op 19-1-2015 om 22:07

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Vervelend. Nu zal het uiteindelijk wel wennen en is er dan wel goed mee te leven, maar ik ga het toch nog eens uitzoeken. Wellicht vind ik nog ene oplossing, maar heel gemakkelijk zal dat niet worden...

      mvg. Willem. Geantwoord op 19-1-2015 om 23:12

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ben er wel aan gewend hoor, maar wilde eens zoeken of het anders kon. Toen vond ik dit.
      Ach binnenkort komt er toch ook een 5400 te staan samen met een nieuwe tv. Omdat er beklaag is hier in huis, over het niet kunnen opnemen en tegelijk eenandere zender kijken,...
      Hopelijk valt het dan wel makkelijker in te regelen met een 5400.

      In ieder geval bedankt, Gr, Jeroen
      Geantwoord op 20-1-2015 om 18:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag Jeroen,

      Je hebt de Sonos natuurlijk onder de audio knop staan, en kun je eens aangeven welke code je hebt gebruikt?

      Heb je ook al eens een andere code gebruikt?

      De 5400 is een heel ander apparaat. Ik gebruik die zelf ook al vrij lang en dat bevalt mij prima, maar doorgaans weet ik ook wel hoe je bepaalde issues kan oplossen en daar de decoder technisch gelijk is aan de 5200, die al ruim 4 jaar op de markt is, is er dus tijd genoeg geweest ook die te leren kennen.

      Bij de 5050, 5200 en 5400 is het zelfs vaak mogelijk (Ziggo) om 2 zenders op te nemen en een ander te bekijken, afhankelijk van de stream indeling, maar sowieso kun je altijd ene zender opnemen en een ander bekijken, en dat kan bij de 5100 en 5300 maar zeer beperkt, wat ook weer te maken heeft met de streams.

      En het voordeel van de 5050, 5200 en 5400 is dat deze een ingebouwde harde schijf hebben. De 5400 zelfs een van 1TB, maar let op: niet de gehele schijf is bruikbaar voor opnames. Er is ook een deel gereserveerd voor pauze/time shift, een deel voor foto's en filmpjes, en een deel voor het formatteren naar Ext3.

      "netto" Houdt je dus ong. 890 GB over, maar daar kun je zeer ver mee komen. Het is toch ook raadzaam opnames die je wilt bewaren z.s.m. over te zetten op een ander medium, daar je anders de kans loopt ze een keer kwijt te raken.

      Hier vind je de 5400:

      Klik op deze LINK

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 20-1-2015 om 18:20

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb de pvr toets en tv toets linksboven zitten,..

      De sonos heb ik niet aangesloten met één of andere code eigenlijk? Deze zit aangesloten in principe op de tv in de optische ingang. De andere zijde zit aangesloten op de sonos.

      Maar wacht even,... Zou die dan op de optische ingang van de decoder moeten? Daar zit nu niks,... :) Geantwoord op 20-1-2015 om 18:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Nu ken ik de Sonos set niet zo goed, maar daarop kun je toch ook het volume instellen? Zo, ja, dan kun je de Sonos, mits ondersteund door de afstandsbediening van de 5300, bedienen met de afstandsbediening van de decoder, door de juiste code in te voeren onder de audio knop op de afstandsbediening.

      Achterin de handleiding van de 5300, hierboven te lezen, zie je een aantal codes voor andere apparaten. Staat de Sonos daarbij en kun je die voorts bedienen met de afstandsbediening, zou je van het probleem af zijn.

      Ik bedien ook mijn receiver (deels) met de afstandsbediening van de 5400, waarbij ik deze heb vastgelegd onder de audio toets.

      De Sonos aansluiten op de decoder heeft wel als voordeel dat het geluid waarschijnlijk beter zal zijn, maar je ook naar de radio kan luisteren via de decoder, waarbij de Tv uit kan blijven.

      Mvg. Willem.

      (berichten even samengevoegd)
      Geantwoord op 20-1-2015 om 20:16

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Klopt, de sonos zelf heeft ook een + en - toets voor het bedienen van het geluid. Enigste wat die moet doen is het geluid afspelen indd,...

      Inmiddels de rcu codelijsten geraadpleegd op de humax website, vreemde is dat mijn afstandsbediening de RM-H01U daar niet op de pagina voorkomt,...

      Zoals je zegt, zou het doormiddel van het invoeren van een code op de afstandsbediening (net als al de andere merken externe apparatuur) de volume dan moeten werken,... En dan zou de volumebalk in beeld moeten verdwijnen,... Zal morgen humax eens bellen hierover,..

      Gr. Jeroen Geantwoord op 20-1-2015 om 20:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Sterker nog! Zelfs het tv geluid blijft werken als ik de tv uitgezet heb :)

      En dus ook de radio, al gebruik ik dee vrij weinig omdat de sonos ook een app heeft voor al m'n muziek en ook radio e.d. Geantwoord op 20-1-2015 om 20:40

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dag,

      je schrijft:

      "Inmiddels de rcu codelijsten geraadpleegd op de humax website, vreemde is dat mijn afstandsbediening de RM-H01U daar niet op de pagina voorkomt,..."

      Je moet gewoon even de handleiding van de 5300 hierboven openen. Helemaal achterin kom je de codes tegen van alle apparaten welke worden ondersteund. Niet elke apparaat komt daarin voor, maar de Sonos wellicht wel en die leg je dan zeer eenvoudig vast onder de audio toets. De uitleg hiervoor staat er ook bij en dit is doorgaans zeer vlot te realiseren.

      Humax zal je datzelfde vertellen. Ik ken het bedrijf n.l. goed en ook zij zullen je dus naar die lijsten verwijzen.

      Je kan dan door eerst even op de audio toets te drukken, de Sonos wellicht gewoon bedienen. Je zet dan het volume, waar ik liever spreek van uitgangssterkte, op de decoder volledig open en regelt verder het volume op de Sonos. Zou de Humax deze niet ondersteunen, zou je ook nog kunnen opteren voor ene Logitech harmony, welke tal van apparaten en opties ondersteunen. Daarin zijn verschillende versies in de handel. Deze kun je zelfs via het Internet opties laten bijleren.

      Ik zal even kijken of de Sonos in de lijst staat bij de 5300.

      mvg. Willem.
      Geantwoord op 20-1-2015 om 22:39

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Kijk even op pagina 74 van de handleiding hierboven. Daar zie je hoe je ook via en website aan de codes kan komen. OP de pagina's 71, 72 en 73, zie je de codes voor de apparaten, maar helaas zie ik daarbij niet Sonos opgesomd.

      Wellicht vind je die op het Internet en anders kun je dus kiezen voor ene Logitech, hetgeen men vaak doet. Met één druk op de knop is het dan zelf mogelijk de decoder, Tv en Sonos in te schakelen. Maar er zijn dan veel meer opties mogelijk, welke je niet hebt bij de afstandsbedieningen van de Humax decoders.

      De 5400 is daar dus niet anders in.

      Mvg. Willem.

      Geantwoord op 20-1-2015 om 22:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ben er al achter na nog een keer enorm intensief zoeken,... Sonos ondersteunt alleen SMB/CIFS. En geen DLNA welke ondersteunt wordt door de humax decoder,... Ze gaan dus nooit willen samenwerken.

      De harmonys ondersteunen al m'n apparatuur zag ik al,.. Misschien dat maar doen, daar alles apart op instellen, en dan zou die volumebalk ook moeten verdwijnen,... Als ik de volume bedien. Geantwoord op 20-1-2015 om 23:37

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • "Ben er al achter na nog een keer enorm intensief zoeken,... Sonos ondersteunt alleen SMB/CIFS. En geen DLNA welke ondersteunt wordt door de humax decoder,... Ze gaan dus nooit willen samenwerken".

      Dit staat geheel los van de bediening van de Sonos met de afstandsbediening van de decoder. Hier worden dingen door elkaar gehaald. Nu staat de Sonos niet in de lijst van apparaten bij de Humax, maar anders zou deze gewoon bedienbaar zijn met de afstandsbediening van de 5300.

      Dat heeft niets van doen met DLNA. Die laatste is er alleen voor om bestanden te kunnen delen met je computer of laptop. Je kan n.l. de 5100, 5200, 5300, 5400 en 5050 opnemen in je netwerk om zo bestanden uit te wisselen. Zo kun je b.v. met de Humax gemaakte opnames verplaatsen naar je PC.

      De Sonos is voor de decoder in feite gewoon een weergever en doorgaans kunnen weergevers als soundbars, soundplates etc. gewoon worden bediend met de afstandsbediening van de Humax. Dat heeft niets met DLNA van doen. Er staat hier nu ook een soundbar aangesloten om deze te testen en ook deze kan ik gewoon bedienen met de afst.bed. van mijn 5400.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 21-1-2015 om 18:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info