• Ik heb interactieve tv van ziggo met de humax5300c
    Ik heb verbinding met de wifi via de dongle (dit werkt). Ik krijg nu de melding dat hij de zenders niet kan vinden.

    Dus wel verbinding maar geen beeld!

    Heeft iemand een idee wat dit kan zijn?

    Gesteld op 2-5-2014 om 12:19 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Dag,

      Interactieve TV of het hebben van wel of geen beeld, en het aansluiten op het Internet, staat geheel los van elkaar. Ik begrijp n.l. uit je vraag dat je helemaal geen zenders kan vinden, en die haalt de decoder gewoon binnen via de kabel . De aansluiting op het Internet is er enkel voor om gebruik te maken van interactieve TV of om bestanden te delen. Daarnaast dient de decoder dus wel aangesloten te zijn op de kabel en bij een provider die de Humax ondersteund en dan geld verder dit:

      Je dient het netwerk nummer en de frequentie in te voeren die je bij de smartcard hebt ontvangen. Als je Ziggo hebt kun je die gegevens ook hier terug vinden:

      Klik op deze LINK

      Houdt daarbij ook rekening met dit:

      Bij sommige ontvangers moet er een extra 0 ingevoerd worden achter het frequentienummer.
      Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356000.
      Bij sommige ontvangers hoeft u de nullen achter de frequentie niet in te voeren.
      Voorbeeld: frequentie 35600 wordt dan 356.
      De standaardinstellingen voor de Modulatie is QAM-64 en de Symboolsnelheid 6875. Deze worden automatisch ingesteld op uw digitale ontvanger of CI+ televisie.

      Mvg. Willem Geantwoord op 2-5-2014 om 18:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • PS: op de decoder dient voorts een harde schijf aangesloten te worden om evt. opnamen te kunnen maken. Om gebruik te maken van interactieve TV gebruik je de rode toets op de afstandsbediening. Ik raad je aan tevens de handleiding en wat berichten hier door te nemen.

      Willem. Geantwoord op 2-5-2014 om 18:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info