• Ik heb een 5300c en ben best tevreden ermee, maar waar ik mij wel aan erger is , dat de decoder spontaan soms uitvalt. Ik laat de decoder altijd aan en heb in energiebeheer dus automatisch uitschakelen op Nee gezet. Maar toch valt de decoder uit en worden soms programma's niet opgenomen. En de decoder gaat ook niet aan via de afstandsbediening. Moet dan de stroom eraf halen en weer eraan doen om de decoder weer werkend te krijgen. Weet iemand een oorzaak van mijn probleem.

    Gesteld op 15-11-2013 om 00:46 in forum Humax HUMAX IRHD-5300C Misbruik melden
    • Hallo,

      De vraag is waarom je de decoder altijd ingeschakeld hebt staan, maar goed, dan mag deze alsnog niet uitschakelen als 'automatisch uitschakelen' is uitgeschakeld. Raadzaam is de decoder ook van de energiespaarstand te halen. Dat soms programma's niet worden opgenomen, kan voorkomen. Dat kan b.v. gebeuren als via de EPG/Guide wordt opgenomen en deze even wegvalt door 'verversing". Als op dat moment een opname zou moeten starten wil het nog weleens mis gaan. Ook laten sommige zenders niet altijd de Guide zien. Bij Ned3 ontbreken nog weleens die gegevens. 2 Opvolgende progrmma's inprogrammeren kan ook een probleem opleveren. In dat geval wil mijn truuk om eerst het 2e en dan het eerste programma te selecteren voor opname nogal eens helpen. Moet overigens zeggen dat ik hier met mijn 5400 nog niet veel last van heb gehad.

      De afstandsbediening werkt voorts pas als eerst op de PVR toets is gedrukt, of deze oplicht als de decoder (PVR) wordt bediend. Als op de 'TV' toets is gedrukt, zal de afstandsbediening dus niet meer werken op de decoder.

      Als de afstandsbediening echter ook dan niet goed werkt, kijk dan of alle folie van de decoder is, of de batterijen nieuw zijn (vervang deze anders voor goede! liefst Duracell batterijen die niet gaan lekken) en gebruik liefst geen oplaadbare batterijen daar de spanning afgifte daarvan doorgaans 1,2 Volt is, tegen 1,5 Volt bij gewone batterijen. Controleer ook of er niets is dat de IR straal kan beinvloeden, zoals b.v. zonlicht, TL licht, Spaarlampen etc. Ook kan een Plasma of Led TV soms een negatieve invloed uitoefenen op de werking van de afstandsbediening.

      Ook is het wellicht raadzaam de dcoder eens terug te stellen naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te installeren. Alles dient dan wel opnieuw te worden ingesteld. Ook de timerplanningen etc. Maar softwarefouten worden hier doorgaans allen mee opgelost. Ook is het wellicht raadzaam een uur lang de batterijen uit de afstandsbediening te halen en te herplaatsen. Dit kan de werking van de afst. bed. ten goede komen.

      Ik lees graag even de afloop of het vervolg.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 15-11-2013 om 06:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Hallo Willem, bedankt voor je heel uitgebreide antwoord. De reden dat ik de decoder niet uitzet is de 30 sec opstart tijd.
      Als ik ineens wil besluiten een programma op te nemen, moet ik 30 sec wachten. Geen zin in.

      En ik druk op de knop pvr, maar daarna reageert de humax nog steeds niet op de afstandsbediening
      . De afstandsbediening doet het verder wel als de Humax eenmaal aan staat, maar om de Humax aan te zetten, dat werkt niet.

      Wellicht software issues. Ik probeer wel een keer de Humax te resetten naar de fabrieksinstellingen. Geantwoord op 20-11-2013 om 02:14

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Dag,

      Wellicht een rare vraag, maar de decoder staat in die gevallen waarin deze niet ingeschakeld kan worden wel op stand-by? Las laatst een soortgelijk bericht van iemand die de decoder uitschakelde met de switch achterop het apparaat... Tja, dan werkt het niet. Zie ik je niet voor aan, maar je weet natuurlijk niet exact wat mensen thuis doen. Maar als het issue ook na het terug stellen optreedt, dan is het raadzaam de decoder eens na te laten zien.

      PS: Je kan de opstarttijd verkorten door de decoder in het menu, bij de optie 'energiebeheer' van de energiespaarstand te halen. Mijn 5400 start dan in zo'n 2 seconden op.

      Mvg. Willem. Geantwoord op 20-11-2013 om 18:49

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info