• Mijn Honeywell actuator VC8615 is waarschijnlijk kapot. Ik heb hem er af gedraaid en alles draaid soepel . Het gedeelte waar de grote veer en pen in zit gaat goed heen en weer. Alleen als ik mijn verwarming aanzet gaat het pennetje van de motor niet terug en dus krijgen we geen warmte. Wij hebben stadsverwarming, kan ik de motorgedeelte VC8615 vervangen door VC8010 .

    Gesteld op 22-11-2021 om 13:16 in forum Honeywell VC8615 Misbruik melden
    • Wat bedoeld u met de grote pen en de veer ?? Bedoeld u de klep ? en het pennetje van de motor gaat niet terug ?? als deze aan de kant van de pijp staat is de klep open (ingedrukt) dus als deze niet terug gaat blijft de klep open staan. Misschien kunt u het iets duidelijker uitleggen....maar op de vraag of u een 8010 kunt gebruiken is het antwoord ja mits u geen volgcontacten gebruikt of nodig heeft....maar die worden meestal alleen voor een cv ketel gebruikt. Vriendelijke groet Henk Huizen. Geantwoord op 22-11-2021 om 13:36

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Beste Henk , de veer van de klep gaat goed. Het pennetje van de actuator wat naar achteren gaat als je de verwarming aanzet of naar voren als je de verwarming uitzet, die doet niets . Hij blijft staan als je de verwarming aanzet terwijl hij langzaam aan naar achteren zou moeten, hij druk de klep niet in. Dus de verwarming wordt niet warm.
      Dan kan ik wel de VC8010 kopen en er op draaien .
      Geantwoord op 22-11-2021 om 14:47

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • U kunt wel een andere VC8010 kopen maar zoals ik het van u hoor is mijn vermoeden dat de thermostaat het probleem is of de kabel tussen de thermostaat en de actuator....probeer eens of het wel werkt als de bekabeling....tweedraads doorverbinden resultaat geeft. Dus de thermostaat demonteren en handmatig doorverbinden. Het is geld weggooien als je iets anders koopt en het daarna nog niet werkt....Controleer ook of op de AC adapter 24 volt wisselstroom staat, want daar kan het ook nog aan liggen.
      Als daar geen spanning is gaat de actuator ook de klep niet aansturen.
      Vriendelijke groet Henk ....Huizen. Geantwoord op 22-11-2021 om 15:05

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Beste Henk , kamerthermostaat los gemaakt en het bleek dat de bruine draad los zat. Deze vastgemaakt en nu doet de klep het weer. Heel erg bedankt voor je hulp.
      Groet, Jan Geantwoord op 22-11-2021 om 16:53

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Hallo Jan, fijn dat het is opgelost op deze manier.....als je een andere actuator aangeschaft had was het probleem niet opgelost, maar gelukkig nu wel.
      Scheelt weer erg veel geld.
      Groet Henk Huizen.... Geantwoord op 22-11-2021 om 17:00

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info