• hoe kan ik de snelheidsklok verwijderen om de lampjes te vervangen deze zijn defect zowel
  de benzinemeter als de klok

  Gesteld op 1-10-2019 om 19:48 in forum Fiat SEICENTO Misbruik melden
  • Ga naar Google en typ in: "how to replace dashboard bulbs of a Fiat Seicento".
   Je krijgt dan wel een afbeelding van een Punto maar het systeem is hetzelfde als voor een Seicento. Het zijn 4 lampjes als ik mij niet vergis. Zo moeilijk is het niet gelukkig.
   Succes! Geantwoord op 2-10-2019 om 21:46

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Voor het geval je nog niet aan de klus bent toegekomen, hierbij een correctie, omdat er volgens mij toch een verschil bestaat tussen de Punto en de Seicento Sporting 1.1
   Bij de Seicento dien je eerst de 4 schroeven aan de onder zijde van de stuurkap los te draaien, en voorzichtig van de bovenkap te scheiden. Let wel op eventuele schuifborgingen, want plastic lipjes gaan zo stuk.
   Dan de bovenkap eraf halen, en als dat los is zie je twee inbusbouten recht voor je. Leg eerst wat doekjes onder deze bouten om de ruimte erachter af te dekken voordat je die helemaal loshaalt, want als die vallen dan ben je ze kwijt en kun je die niet meer terugvinden. En waar die terechtkomen en wat zij kunnen uitrichten weet ik niet. Dan de meterblok naar voren halen en met een wat dunne vingertjes of met een kleine waterpomptang oid, kun je de (witte) ronde plastic moer van de snelheidsmeterkabel losdraaien. Ik vond dit het lastigste. Vervolgens de twee stekers loskoppelen (kan ook andersom hoor als dat meer ruimte biedt) .Eerst de lipjes wat naar beneden drukken en uitschuiven. De unit ligt dan in je handen en kun je lampjes verwisselen. Montage in omgekeerde volgorde, en neem de tijd ervoor want bij de garage betaal je de hoofdprijs. De lampjes kosten geloof ik een euro de stuk. Succes! Geantwoord op 13-10-2019 om 13:44

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info