• Trommel zit vast niet met de hand te draaien zit waarschijnlijk iets tussen trommel en haar buitenkant. Hoe obstakel te verwijderen?

    Gesteld op 7-9-2015 om 19:25 in forum Electrolux ewf 1620 Misbruik melden

    • Dit probleem heb ik een aantal maal gehad (4x), het bleek telkens een schroef te zijn die in werkkleding achter bleef. Deze sloegen vast tussen de trommel en buitenwand en drukte gaten in de trommel. Mijn oplossing was met enig geweld de trommel in een richting te draaien, kijk even in welke richting de schroef of spijker uitsteekt in de trommel i.v.m de draairichting.
      Als de trommel draait hoor je mogelijk het krassen van het voorwerp tegen de buitenwand. Haal vervolgens de machineachterwand er af en het verwarmingselement uit de buitentrommel, draai de trommel met de schroef of spijker voor het gat van de verwarming en probeer het er uit te halen met lange punttang of ander gereedschap zoals grijpertje. Dit is de makkelijke manier.
      Als dit niet lukt moet de hele machine uit elkaar en dat valt niet onder de garantie.
      De buitentrommel is in twee te delen door de boutjes aan de buitenzijde er uit te draaien, een hele klus dus. Merk de bedrading en alles wat aan de trommel vast zit of maak foto’s voor je begint.

      Als er een gat in de binnentrommel is gedrukt door bijvoorbeeld een schroef, sla dan met hamer en drevel de bramen naar de buitenzijde en maakt het glad bijvoorbeeld met fijn schuurlinnen of met een boor, een gat extra is geen probleem naast alle andere die er al standaard in zitten en een braam aan de buitenzijde ook niet, doe je dit niet dan komt alle wasgoed er kapot met rafels er uit vandaan na een wasbeurt. Controleer ook of de slangen en het filter geen voorwerpen bevat zoals muntjes spijkertjes en ander spul wat problemen kan geven als de boel toch open ligt.
      Succes!
      Geantwoord op 10-9-2015 om 22:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info