• De VREG gaat capaciteitstarieven invoeren voor het aanrekenen van de distributiekosten voor electriciteit ; met het doel dat de gebruiker zijn verbruik zou spreiden .
    De kosten zullen berekend worden volgens het piekvermogen van de verbruiker.
    Gezinnen die electrisch verwarmen met een acumulatie-oplaadsysteem hebben zeer hoge piekvermogens en zijn met de huidige regelsystemen ( o.a. UNICOMP) nu niet in staat het verbruik te spreiden.
    Bestaan er regel-systemen , of kunnen deze ontwikkeld worden , waarmee de oplading per zone gespreid kan worden over 24 u en zodoende de piekvermogens en derhalve de verwachte zeer hoge distributie enigszins te verminderen.

    Gesteld op 6-4-2021 om 11:53 in forum Dimplex Unicomp 557 Misbruik melden
    • Je zou kunnen timers plaatsen tussen de contactoren zodat ze niet allemaal samen inschakelen , vb een vertraging van enkele minuten , maar ik heb ergens gelezen dat de maatschappij een piek aanziet van af 3.15kW , maar je mag het bekijken zoals je wil , het is de bedoeling de elektrische verwarming er uit te krijgen en geld uit uw zakken te halen.
      Met het regelsysteem zelf ga je niet kunnen spreiden , als het vloerverwarming is met een 557 en 547.2 kan je de twee zones ook wat verschuiven tov mekaar.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 6-4-2021 om 12:59

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Elektrische verwarming is meestal geplaatst omdat het de enige optie was. Wat moeten we zonder? We hebben niet eens een schoorsteen. Geantwoord op 6-4-2021 om 14:09

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ikzelf heb accumulatie-vloerverwarming met 1 hoofdregelaar UNICOMP en 2 gekoppelde zoneregelaars met in totaal 5 stroomkringen en dus 5 aparte relais.
      Zou ik deze 5 stroomkringen niet alternatief ( ene na andere) kunnen laten werken ? Dus 5 aparte "vloerzones " afzonderlijk opladen ; zodat ik mijn piekvermogen van de vloerverwarming al kan laten dalen tot 2800 Watt tov totaal 14000Watt ?! Geantwoord op 6-4-2021 om 14:55

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Wil dat zeggen dat je één unicomp 557 hoofdregelaar en één 547.2 en één 547.3 zoneregelaars staan hebt omdat omdat je spreekt van 5 kringen (zones) , als het zo is heb je ook 5 regelknopjes NACHT en DAG , als je die 5 knopjes NACHT ieder in een verschillende positie plaatst ( niet te veel verschil ) dan heb je al een ongelijkmatige inschakeling van de relais , het hangt er natuurlijk van af hoe de vermogens en relais verdeeld zijn , wij nemen meestal 2p relais 20Amp en belasten ze met max 3 kW maar sommige installateurs durven ook een 4p relais 40Amp nemen en daar vb de volledige living van 6kW op aansluiten.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 7-4-2021 om 10:49

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info