Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 16 Naar de handleiding
Français Gebruiksaanwijzing 16 Naar de handleiding
648150

Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum aan andere eigenaars.

Spelregels
1

Forum

Dimplex-Unicomp-557

Zoeken resetten

  • Wie weet in de omgeving van Stavelot (B) een goede monteur bekend met Dimplex Unicomp 557 / Dimplex accumulator verwarmingen ? Gesteld op 13-1-2024 om 22:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waar vind ik in de omgeving van Stavelot een goede accumulator verwarmingsmonteur bekend met Dimplex Unicomp 557
    Gesteld op 13-1-2024 om 22:23

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn accumulatie kaggels laden niet genoeg op , hoe kan ik ze meer laten opladen ? Gesteld op 5-11-2023 om 11:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De vloerverwarming werkt niet meer en we krijgen op de unicomp FU.
    Hoe kunnen wij dit oplossen.
    Datum 10/12/2022 Gesteld op 10-12-2022 om 16:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kan ik mijn vloerverwarming uitzetten door middel van de display uit te schakelen en hoe moet ik dat doen? Gesteld op 17-10-2022 om 15:30

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • baast dikwijls om bij te verwarmen ik denk dat dat veel te veel energie gaat kosten Gesteld op 11-11-2021 om 20:29

    Reageer op deze vraag Misbruik melden

  • De VREG gaat capaciteitstarieven invoeren voor het aanrekenen van de distributiekosten voor electriciteit ; met het doel dat de gebruiker zijn verbruik zou spreiden .
    De kosten zullen berekend worden volgens het piekvermogen van de verbruiker.
    Gezinnen die electrisch verwarmen met een acumulatie-oplaadsysteem hebben zeer hoge piekvermogens en zijn met de huidige regelsystemen ( o.a. UNICOMP) nu niet in staat het verbruik te spreiden.
    Bestaan er regel-systemen , of kunnen deze ontwikkeld worden , waarmee de oplading per zone gespreid kan worden over 24 u en zodoende de piekvermogens en derhalve de verwachte zeer hoge distributie enigszins te verminderen.
    Gesteld op 6-4-2021 om 11:53

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je zou kunnen timers plaatsen tussen de contactoren zodat ze niet allemaal samen inschakelen , vb een vertraging van enkele minuten , maar ik heb ergens gelezen dat de maatschappij een piek aanziet van af 3.15kW , maar je mag het bekijken zoals je wil , het is de bedoeling de elektrische verwarming er uit te krijgen en geld uit uw zakken te halen.
      Met het regelsysteem zelf ga je niet kunnen spreiden , als het vloerverwarming is met een 557 en 547.2 kan je de twee zones ook wat verschuiven tov mekaar.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 6-4-2021 om 12:59

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Elektrische verwarming is meestal geplaatst omdat het de enige optie was. Wat moeten we zonder? We hebben niet eens een schoorsteen. Geantwoord op 6-4-2021 om 14:09

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ikzelf heb accumulatie-vloerverwarming met 1 hoofdregelaar UNICOMP en 2 gekoppelde zoneregelaars met in totaal 5 stroomkringen en dus 5 aparte relais.
      Zou ik deze 5 stroomkringen niet alternatief ( ene na andere) kunnen laten werken ? Dus 5 aparte "vloerzones " afzonderlijk opladen ; zodat ik mijn piekvermogen van de vloerverwarming al kan laten dalen tot 2800 Watt tov totaal 14000Watt ?! Geantwoord op 6-4-2021 om 14:55

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Wil dat zeggen dat je één unicomp 557 hoofdregelaar en één 547.2 en één 547.3 zoneregelaars staan hebt omdat omdat je spreekt van 5 kringen (zones) , als het zo is heb je ook 5 regelknopjes NACHT en DAG , als je die 5 knopjes NACHT ieder in een verschillende positie plaatst ( niet te veel verschil ) dan heb je al een ongelijkmatige inschakeling van de relais , het hangt er natuurlijk van af hoe de vermogens en relais verdeeld zijn , wij nemen meestal 2p relais 20Amp en belasten ze met max 3 kW maar sommige installateurs durven ook een 4p relais 40Amp nemen en daar vb de volledige living van 6kW op aansluiten.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 7-4-2021 om 10:49

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • De UNICOMP bijregelaar 547.2 , die gekoppeld is aan de hoofdregelaar 557 blijft klapperen als hij moet inschakelen. De lichtindicators van de beide zones blijven ook lichtjes branden ; ook tijdens de daguren als er geen oplading is.
    Zou de storing in de bijregelaar zelf zitten of in de hoofdregelaar ?
    Het klapperende geluid komt waarschijnlijk wel van de aan gestuurde relais. Gesteld op 15-11-2020 om 16:29

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Het klapperend geluid komt inderdaad van de aangesloten relais op de zoneregelaar 547.2 , de fout zit meestal in de hoofdregelaar 557 , best is ook de aangesloten relais mee te vervangen want het klapperen heeft er geen goed aan gedaan.
      electropvd@gmail.comGeantwoord op 5-4-2021 om 18:46

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Graag zou ik willen weten of de Dimplex Unicomp 557 een statisch of een dynamisch accumulatie
    systeem is. Gesteld op 20-8-2020 om 15:01

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Kan de oplading regelen van zowel statische als dynamische accumulatiekachels.
      De de statische accu,s zullen wel met een contactor moeten aangestuurd worden en de dynamische met de stuurspanning A1 en A2 maar kan ook met dezelfde contactor , persoonlijk vind ik beter met de stuurspanning.
      electropvd@hotmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 18:40

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Kan de beide accu,s regelen maar de statische zal je met een contactor moeten aansturen en de dynamische met de stuurklemmen A1 en A2 , maar kan ook beide met een contactor .
      de oplading met A1 en A2 werkt nauwkeuriger.
      electropvd@gmail.comGeantwoord op 7-4-2021 om 10:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Daar we veel afwezig zijn zetten we de verwarming volledig af. Wanneer we de verwarming weer opzetten is het na de volgende nacht voldoende om gedurende de dag te verwarmen. We stellen nu echter vast dat de verwarming bovenaan slechts tot de middag opwarmt. Waarschijnlijk dus niet voldoende opgeladen was. Is dit normaal en wat te doen? Gesteld op 23-2-2020 om 14:29

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik neem aan dat het over accu,s gaat , maar als de accu,s alleen aan de bovenkant opwarmen wijst dat er op dat er waarschijnlijk een weerstand aan de onderkant defect zou kunnen zijn , want de oplading gebeurt altijd over al de weerstanden samen , dat kan uitgemeten worden.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 18:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • En ook , als je de verwarming volledig uit zet zorg dan dat het oplaadsysteem blijft lopen zodat het klokmechanisme niet in de war loopt , anders duurt het minstens één dag eer alles terug op punt staat.
      Best is de draaiknop op de accu,s te verminderen.
      electropvd@gmail.comGeantwoord op 7-4-2021 om 11:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Indien je zonnepanelen hebt, is het dan niet voordeliger deze oplaadautomaat met accumulatoren aan te sluiten op stille uren teller ? Gesteld op 28-12-2019 om 14:07

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Dat hangt er vanaf wat je hebt staan van elektriciteitsmeters , voor elektrische accumulatieverwarming heb je meestal een meter DAG-NACHT en een UITSLUITEND NACHT teller en zijn de accu,s aangesloten via een automatisch oplaadsysteem op de uitsluitend nachtteller , dat is nog altijd het best ,omdat de accu,s en het oplaadsysteem daar voor ontworpen zijn. In de toekomst spreken ze van de uitsluitend nachtteller af te schaffen , ik zou gewoon afwachten tot het zo ver is en dan kijken wat voor u de beste oplossing is want ze vinden altijd wel iets anders uit.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 19:04

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
  • Hoe kan ik de unicomp 557 instellen zodat hij ook een stuk overdag oplaadt? Gesteld op 29-9-2019 om 15:54

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je kan de regelaar tijdens de dag laten bijladen mits de instellingen aan te passen maar hij moet wel een stuursignaal op de klem LL of LF krijgen , dit is afhankelijk van hoe uw sturing nu aangesloten is , het signaal kan komen van de elektriciteitsmaatschappij of in veel gevallen door middel van een zelf geïnstalleerd uurwerk.
      er zijn afhankelijk van waar je woont dat de maatschappij zelf tijdens de namiddag een stuursignaal en nachtstroom doorstuurt , in het Antwerpse bijna overal , in het waalse gedeelte van het land ook, je kan informeren bij de plaatselijke elektriciteitsmaatschappij.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 19:15

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden


  • Ik wil dat mijn verwarming begint op te laden vanaf 23h, hoe stel ik de LZ in; welke waarde?
    Mijn verwarming laadt niet meer op, dus veronderstel ik dat ik iets foutief heb ingesteld.
    Dank je wel Gesteld op 14-2-2019 om 00:51

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ik vermoed dat uw probleem nu wel zal opgelost zijn , maar de 557 is in feite gemaakt voor de oplading te regelen in functie van de buitentemperatuur en de nog aanwezige restwarmte.
      Moest je nog problemen hebben , vraag maar.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 19:20

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
  • Dimplex accumulatoren die aangstuurd worden via unicomp557,maar de enedag is de uploading voldoende de andere dag niet..
    Hoe kunnen wij dat oplossen.? Gesteld op 18-12-2018 om 15:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Het zou kunnen te maken hebben met de sturing van het nachtsignaal , dat moet aankomen op klem LF normaal rond 22,00hr , dan word de buitentemp en eventueel de restwarmte gemeten en zal de regelaar volgens de instellingen de tijdsduur van de oplading bepalen , dus de oplaadduur is afhankelijk van de buitentemperatuur maar mag geen grote verschillen geven omdat de buitentemp ook niet overdreven schommelt tijdens opeenvolgende nachten.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 19:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Na handleiding van unicomp gelezen te hebben ,stellen we vast dat buitenvoeler 20 aangeeft .
    De vraag is nu of het klopt ,terwijl de buitentemperatuur maar 6 graden is.?
    Gesteld op 27-10-2018 om 02:44

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Neen , klopt niet . neem de tabel en meet met een multimeter de Ohmse waarde van de voeler en vergelijk deze met de overeenstemmende waarde met de buitentemperatuur op de tabel , op voorwaarde dat het de juiste voeler is natuurlijk.
      electropvd@gmail.com Geantwoord op 5-4-2021 om 19:34

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • E4 sert à quoi?
    LZ est le temps de marche ou le temps écoulé depuis la dernière période de courant? Gesteld op 24-2-2018 om 17:55

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • E4 Einsteller für „Endwert Tag”
      = Die Einstellung des E4 Einstellers in % vom Start-Wert-Tag bestimmt den Sockel, den der Speicher am Ende der Tag-Kennlinie haben soll. unverb. Werkseinstellung: 20 %
      ==> Nur von Bedeutung, wenn eine kennlinie Tagladezeit vom EVU freigegeben ist. Je nach Benutzungsart (z. B. Büro, Ladengeschäft, Wohnung) sollte als Mindestwert für den E4 der Ladegrad eingestellt werden, der am Ende der Tagkennlinie für die Beheizung der Räume benötigt wird.

      Einstellkorrektur der Laufzeit „LZ/h”:
      Die LZ/h ist also die Zeit in h, die seit der letzten Niedertariffreigabe vergangen ist.
      Die Laufzeit kann im Bereich von 0...21 h eingestellt werden. Mit der Taste „+” kann die Laufzeit nach oben verschoben werden.
      Tippen der Taste schaltet die „LZ” um 1 h weiter, halten der Taste bewirkt eine Weiterschaltung um 5 h. Es kann keine größere Zeit als die Umlaufdauer des Zeitwerks (ULZ) - 1 h eingestellt werden. Einstellbeispiel: Freigabe der Nachtaufladung 22:00, momentane Zeit 10:00, Einstellung LZ/h + (24:00 - 22:00) = 10 + 2 = 12 h)


      LZ EVU-Steuerung Zusatzfreigabe Wird nur belegt, wenn das EVU einen zweiten gesteuerten Aussenleiter in der Tagladezeit zur Verfügung stellt, sonst bleibt diese Klemme frei.
      Geantwoord op 18-3-2018 om 15:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Looptijd LZ
    Ik heb de melding LF op de display.
    Is dit normaal en wat moet ik doen ? Gesteld op 18-2-2017 om 13:49

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • 4.2 Looptijd fout
      De looptijd na de nachtvrijgave wordt periodisch in codeerde vorm opgeslagen. Bij een
      eventuele fout start de klok op 6 uur. “LF” zal dan ook pinken. Bij het bedienen van de
      toets “A” wordt de fout opgelost. Geantwoord op 16-3-2018 om 15:01

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Dimplex Unicomp 557 handleidingen

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

  • lees eerst de handleiding door;
  • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
  • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
  • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
  • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
  • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
  • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info