• Vandaag een nieuwe boiler laten plaatsen door een installateur. Itho daalderop e-boiler. Wij hebben geen nacht tarief en toch is deze ons geadviseerd terwijl ik in eerdere reactie lees dat als je geen nacht tarief hebt je beter voor een mono kunt gaan en wij hebben een duo. Ook blijft het rode lampje al uren branden terwijl ik dacht dat na drie uur opwarmen het lampje zou uitgaan. Maar brandt nu al 7 uur. Is dit normaal?

  Gesteld op 25-10-2017 om 22:11 in forum Daalderop Duo Misbruik melden
  • Een duo boiler heeft 2 elementen. Een element van hoog vermogen (bijvoorbeeld 3000W) dat enkel aanspringt met de timer. Het andere element heeft een laag vermogen (bijvoorbeeld 600W) en verwarmt doorgaans alleen continu met nachttarief maar zal heel de dag verwarmen als er geen nachttarief schakeling is toegepast.

   Het laag vermogen element zal de boiler veel langzamer opwarmen, hoe lang dat duurt is afhankelijk van de grootte en de ingestelde temperatuur. Het laag vermogen element is echter efficiënter met opwarmen dan het hoog vermogen element, als het water op is kan je het snel verwarmen met de timer en anders zal de boiler rustig aan opwarmen.

   Vervolgens hebben mono's nog een nadeel, ze vragen meteen na verbruik een hoog vermogen tot de boiler op temperatuur is terwijl een duo veel minder vermogen nodig heeft. Dit verschil kan handig zijn als je veel grote gebruikers hebt waardoor je de hoofdzekering misschien niet hoeft te verzwaren. Geantwoord op 28-1-2018 om 10:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info