• Vandaag een nieuwe boiler laten plaatsen door een installateur. Itho daalderop e-boiler. Wij hebben geen nacht tarief en toch is deze ons geadviseerd terwijl ik in eerdere reactie lees dat als je geen nacht tarief hebt je beter voor een mono kunt gaan en wij hebben een duo. Ook blijft het rode lampje al uren branden terwijl ik dacht dat na drie uur opwarmen het lampje zou uitgaan. Maar brandt nu al 7 uur. Is dit normaal?

    Gesteld op 25-10-2017 om 22:11 in forum Daalderop Duo Misbruik melden
    • Een duo boiler heeft 2 elementen. Een element van hoog vermogen (bijvoorbeeld 3000W) dat enkel aanspringt met de timer. Het andere element heeft een laag vermogen (bijvoorbeeld 600W) en verwarmt doorgaans alleen continu met nachttarief maar zal heel de dag verwarmen als er geen nachttarief schakeling is toegepast.

      Het laag vermogen element zal de boiler veel langzamer opwarmen, hoe lang dat duurt is afhankelijk van de grootte en de ingestelde temperatuur. Het laag vermogen element is echter efficiënter met opwarmen dan het hoog vermogen element, als het water op is kan je het snel verwarmen met de timer en anders zal de boiler rustig aan opwarmen.

      Vervolgens hebben mono's nog een nadeel, ze vragen meteen na verbruik een hoog vermogen tot de boiler op temperatuur is terwijl een duo veel minder vermogen nodig heeft. Dit verschil kan handig zijn als je veel grote gebruikers hebt waardoor je de hoofdzekering misschien niet hoeft te verzwaren. Geantwoord op 28-1-2018 om 10:21

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bij de duo-boilers ben ik op zoek naar het vermogen van de twee verwarmingselementen ieder apart. Ik heb een duo 120l boiler met een vermogen van 3250 W die ik nog niet aangesloten heb.Er staat vaak vermeld 1500/3250W. Betekent dit dat het ene element 1500W is en het andere 1750W. Hier is dan bijna geen verschil tussen beide elementen.
      Ik had verwacht dat er meer verschil zou zijn BV 750W en 2500W. Dan kan ik met de 750W overdag via zonnepanelen opwarmen en met de 2500W 's nachts of 'savonds handmatig aanpassen (bij te weinig zon overdag).
      Wie weet de vermogens van deze elementen? Geantwoord op 21-2-2024 om 15:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Wat ik begrijp uit de documentatie als u de duo 230V uitvoering heeft is dat u op laag vermogen 1500W trekt of 6,5Ampaire in nacht schakeling en bij de klok (max 2 uur) 3250W trekt of 14.1A. Dus als ze beide aan staan dan is dat 20,6 A
      Antwoordt op uw vraag is het vermogen wat staat op het apparaat zijn de vermogens per element.
      Wil u zuiniger met energie word vaak 2 boilers van b.v. 30 of 50 liter geplaatst. afhankelijk van uw gezinssituatie. Is er bijna niemand thuis 1 boiler in gebruik. Zijn er meer thuis dan kan de 2e er bij aangezet worden of als er zoveel zon is dat boiler 1 vol is dan kan ook boiler 2 vol. (boiler 1 zit het dichts bij uw afname punt.) Geantwoord op 21-2-2024 om 16:43

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw antwoord!
      Ik concludeer dan dat als je een klein electriciteitsabonnement (3.6kW - 15A) hebt, je dus de Duo niet kan gebruiken met beide verwarmingselementen tegelijk!
      Er bestaan dimmers voor licht en resistieve belasting tot 2000W. Daarmee kan ik de weerstand van de boiler verlagen tot bv. 600W zodat het zonnepaneel de stroom levert bij goed weer.. Geantwoord op 11-3-2024 om 15:51

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Zelf zou ik geen dimmer(s) gebruiken voor deze toepassing. U gaat door fase aansnijding het net vervuilen. Een slimme meter kan wel eens meer meten dan dat u aan warmte krijgt in de boiler.

      Geantwoord op 13-3-2024 om 12:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info