• Bij het rijden duidt mijn cat eye velo 2 CC-VL200, zeer wisselende snelheden. Ik rijd aan constante snelheid, in dezelfde versnelling, de snelheidsmeting duidt de ene seconde 24,5 Km/Hr aan en de daarop volgende seconde 44,2 Km/Hr onmiddellijk gevolgd door 33 Km/Hr en dan weer 65 Km/Hr. De afgelegde afstand klopt daardoor ook niet en duidt op het einde van een rit van pakweg 50 Km, de ene dag 57 Km, een andere dag 66 Km en de volgde keer 62 Km aan, niettegenstaande dat ik identiek hetzelfde parcour aflegd in dezelfde richting.
    Ik heb de contactpunten van fietscomputer en van zijn ligplaats gekuist, de afstand van de magneet en de sensor nagemeten, de magneet op de juiste hoogte gezet in overeenstemming met de markering op de sensor.
    Hoe los ik dit probleem van foutmeting op?

    Gesteld op 4-7-2017 om 21:27 in forum Cateye Velo 2 - CC-VL 200 Misbruik melden
    • Neen, dat is het ook niet, ik had de batterij al vervangen door een nieuwe, het toestel gereset en de waarde van de bandomtrek terug ingegeven, De draad van de sensor naar de unit samen met de sensor door gemeten. De sensor geeft een duidelijk eenvormig signaal telkens als hij het magneet voorbij komt en alleen dan. Ik heb de computer zelf getest, door met de regelmaat van een klok de contacten te sluiten. Het is dan dat de telling misloopt, het is volgens mij een probleem van de unit zelf, die de impulsen van de sensor op een gestoorde wijze verwerkt. Het is blijkbaar onmogelijk de computer te openen. Ik vind dat het toestel na 14.000 Km gediend te hebben, toch wel snel stuk is. Geantwoord op 15-7-2017 om 10:57

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info