• De machine maakt als hij niet draait een soort tikkend geluid. Het soort geluid wanneer je op de aan en uit knop drukt. Als ik daar op druk is het geluid even weg, maar na een tijdje maakt hij het geluid weer. Soms is het langer weg. Heeft iemand een tip?

    Gesteld op 18-7-2020 om 19:43 in forum Bosch WAW32461NL Misbruik melden
    • Ik weet niet precies het antwoord maar misschien een richting. De tik bij aanzetten is een relais, een schakelaar, bijvoorbeeld die de deur vergrendelt, of het verwarmingselement aan en uitschakelt etc. Als dit blijft tikken staat er dus iets aan-uit-aan-uit te schakelen en ik denk dat dit een foutje is in de printplaat. Bij onze machine doen de tiptoetsen soms raar, alsof je de hele tijd de 'speedperfect' knop aanraakt. Ik dacht dat het misschien vocht was onder de tiptoets of zoiets, maar het was na uit elkaar halen en droog maken nog niet weg. Wel zat er in de printplaat een soort witte waas alsof er kalkaanslag op zat. Die heb ik er af gepoetst, maar het bleef lijken alsof een knop voortdurend contact maakte. Uiteindelijk is het over gegaan door de stekker er een paar dagen uit te laten. Misschien dat sommige onderdelen in de printplaat dan even kunnen ontladen oid, of dat dit als een soort reset heeft gewerkt. Als het blijft en de machine hierdoor ook echt niet meer goed werkt, is het mogelijk de printplaat te vervangen, tamelijk makkelijk zelf te doen. Hij kost nieuw wel bijna 200 euro. Er is ook een bedrijf euromaxx dat printplaten kan repareren en tweedehands printplaten voor verschillende types machines levert. Dan zou je voor heel wat minder geld klaar zijn. Een reparateur laten komen voor de printplaat is economisch berekenend bijna geen optie als de garantie verlopen is, dan is de reparatie al bijna zo kostbaar als een halve machine. Voor het milieu natuurlijk wel een goede optie als je de printplaat kan vervangen en de rest nog 3 of meer jaar mee kan daarna. Goed, de stekker er uit halen als hij stil staat dus, voor een paar dagen en daarna nog een tijdje tussen alle wasssen die je doet in. Zowiezo een oplossing om geen getik meer te krijgen, want dat doet hij neem ik aan alleen als hij aan de stroom zit. Maar het zou makkelijk zijn als hij na een tijdje ook met de stekker er in niet meer tikt. Nav onze tiptoets problemen met volgens mij vergelijkbare oorzaak, hoop ik dat dit voor u ook gaat helpen Geantwoord op 18-7-2020 om 22:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info