• We kochten de nieuwe update (Europa kaartenpakket 2020 V20.0) na het lezen van de volgende tekst op de website van Becker voor € 89,95, die bestemd zou zijn voor ons navigatiesysteem:
    ‘Uw Becker MAP PILOT kan op elk moment individueel worden geconfigureerd. Sluit eenvoudig uw navigatiesysteem aan op uw pc, selecteer de gewenste kaarten en extra functies en download ze direct.’.
    En inderdaad, na het downloadproces kregen we te lezen:
    Update van firmware Apparaat opnieuw verbonden
    Herstelproces Opdracht met succes voltooid
    Downloadproces Opdracht met succes voltooid
    Gegevenscontrole Opdracht met succes voltooid

    De volgende stap was het terugplaatsen van de cassette in de auto. Op het scherm kwam te staan: ‘Navigatiemodule wordt geactiveerd. Wachten a.u.b….’ Er gebeurde niets, waarna we contact zochten met onze dealer. Men vermeldde dat de software-update Audio 20-systeem aangepast moest worden, omdat de upgrade van de kaarten dit veroorzaakt had. Het kwam wel eens meer voor!
    Stand van zaken:
    1. Onze goedwerkend navigatiesysteem met de oude versie hebben we niet meer.
    2. We gaven € 89,95 uit voor de nieuwe update van Becker….
    3. We kregen een rekening van de dealer van € 199,95 en de mededeling dat de Becker navigatiemodule kapot is.
    Als wij geweten hadden dat het updaten van de software dit probleem teweeg zou kunnen brengen, hadden we dit zeker niet gedaan. Dit staat ook nergens vermeld op de website.
    Mercedes Benz kan niets oplossen en Becker reageert nog steeds niet op mijn e-mail.
    Wie kan mij een hint geven wat ik verder kan doen? Is de nieuw geüploade versie, die toch op de cassette staat, nog bereikbaar?

    Gesteld op 17-11-2020 om 19:40 in forum Becker MAP PILOT Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info