• Wie weet de oplossing voor het ongecontroleerd veranderen van de temperatuur ( ATAG One) naar 27 gaden. ( Veelal gebeurd dit vanuit de handmatige instelling van15 graden) daarnaast knippert de blauwe lamp met grote regelmaat. ketel doet zijn werk maar de kosten lopen zo behoorlijk op!

    Gesteld op 27-2-2023 om 08:06 in forum ATAG One Misbruik melden
    • Ik heb dit probleem hier al zo vaak voorbij zien komen. Ik zou graag eens een reactie (met oplossing) van ATAG zelf zien. Of heb ik dat gemist? Geantwoord op 27-2-2023 om 10:22

      Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem. Thermostaat staat opeens onverklaarbaar op 27 graden terwijl de instelling op 20 graden stond. Meermaals meegemaakt afgelopen twee maanden terwijl ik thuis was. Doorgaans ben ik op het merk en kan dit dus onopgemerkt blijven behalve in mijn energierekening Heb op dit verschijnsel nog geen antwoord kunnen lezen. Website Atag verwijst mij naar Installateur. Installateur verwijst mij naar Atag. Geantwoord op 7-4-2023 om 20:16

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Had ook het probleem dat de temperatuur ongecontroleerd versprong. Bleek dat aan de achterzijde van de thermostaat een draadje kortsluiting maakte. Heb de draadjes opnieuw met de thermostaat verbonden, resultaat, hij hield de ingestelde temperatuur. De blauwe lamp knippert nog steeds, dat wel. Geantwoord op 17-4-2023 om 22:25

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Zoals hieronder aangegeven is het probleem te verhelpen met een nieuwe batterij:

      Voor degenen die op zoek zijn naar bevestiging; het vervangen van de batterij heeft het issue inderdaad verholpen. Ongekend dat een product met een constante voeding vanuit de ketel afhankelijk is van een batterij.
      Geantwoord op 12-11-2022 om 14:19 Geantwoord op 7-11-2023 om 22:54

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Ook ik heb dit probleem al ruim een jaar en het lijkt erger te worden. Bij afwezigheid springt de temperatuur naar 27 graden op een willekeurig tijdstip. ATAG verwijst naar de installateur waar ik een contract bij heb. Maar de installateur (Feenstra) geeft aan dat dit buiten mijn all-in contract valt terwijl ze me notabene zowel de ketel als thermostaat zelf verkocht hebben. En geïnstalleerd. Als de oplossing zo eenvoudig is als het vervangen van een batterij dan kunnen ze (ATAG en Feenstra) dit toch ook over de telefoon melden? Nu laten ze een monteur komen waar ik zelf de kosten van mag betalen. Matige service allemaal en ondertussen mag ik betalen voor de hoge energiekosten. Het is nog niet opgelost dus ik ga idd zelf even kijken wat ik kan doen. Geantwoord op 20-1-2024 om 13:10

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info