Verklein
Vergroot
Pagina terug
1/52
Pagina verder
Belangrijk!
De afvoerslang kan verlengd worden tot een maximum van 4 meter. Een extra
afvoerslang en koppelstuk is verkrijgbaar bij de Klantenservice bij u in de buurt.
Elektrische aansluiting
Deze machine is ontworpen om te werken op 220-230 V, enkele fase,
50 Hz voeding.
Controleer of de elektrische installatie in uw woning geschikt is voor het
maximale vereiste vermogen (2,2 kW); houd hierbij rekening met andere
apparaten die in gebruik zijn.
Sluit de machine aan op een stopcontact met randaarde.
De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade of letsel
die voortkomt uit het niet opvolgen van bovengenoemde
veiligheidsvoorschriften.
Permanente aansluiting
In het geval van een permanente aansluiting is het noodzakelijk dat u een bipolaire
schakelaar installeert tussen het apparaat en de elektriciteitsvoorziening
(hoofdleiding), met een minimumafstand van 3 mm tussen de contactpunten, die
geschikt is voor de vereiste belasting en die in overeenstemming is met de
geldende elektriciteitsvoorschriften.
De schakelaar mag de geel/groene aardleiding nergens onderbreken.
Deze handeling moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde elektricien.
Het aansluitsnoer moet na de installatie van de machine toegankelijk
zijn.
42
Installatie
192998020_NL.qxd 06/06/2007 16.30 Pagina 42
42




Hulp nodig? Stel uw vraag in het forum

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

  • Gaat naar de pauze stand als hij aan het pompen is maar gaat weer verder als je hem weer van pauze afhaal het pompen duurd wel langer dan normaal
    Gesteld op 19-8-2016 om 10:24

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • De lavamat 48540 bovenlader werkt eerst een programma af , maar bij de laatste spoelbeurt gaat de pauzeknop in terwijl ik er niet op gedrukt hebt. Het apparaat spoelt dan niet meer en centrifugeert niet meer. als je weer op de pauzeknop druk doet hij het 1 seconde en gaat dan weer in de pauze -MODE. Ik heb de stekker er al uit gehad maar niks helpt. Hij gaat continue over op PAUZE. HELP. Gesteld op 4-6-2016 om 09:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoeveel tijd doet wasmachine erover op katoen 40 graden Gesteld op 1-6-2016 om 23:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • het water is weg gepompt en daarna bromt hij alleen maar en gaat niet verder Gesteld op 19-5-2016 om 16:39

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn machine geeft als ik start/pauze indruk én extra kort 4x geel en 2x rood,
    kan iemand me vertellen wat dit inhoud? Gesteld op 21-3-2016 om 17:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn riem loopt alijd van de motor waar kan ik aan een andere riem geraken ? Gesteld op 18-3-2016 om 07:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • er komt water onderuit de machine hoe is dit te verhelpen Gesteld op 14-3-2016 om 13:09

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • aeg lavamat 54840 afvoer wasverzachterbakje vol na wassen Gesteld op 21-12-2015 om 15:32

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waarom zit er in de buitentrommel een gaatje boven in?
    We hebben er geen dopje of slang bij om het af te sluiten. Maar wel hinder van omdat we hierdoor lekkage hebben bij het centrifugeren. Gesteld op 27-11-2015 om 10:25

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • hij werkt niet meer, aardlek springt eruit als ik hem aan zet , is het mogelijk om dit apparaat zelf te resetten Gesteld op 25-11-2015 om 13:05

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • welk programma te gebruiken met alleen voorwas 30 graden?
    Gesteld op 15-11-2015 om 12:59

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn aeg 54840 geeft foutcode 6 rood 6geel. Wat betekend dat? Gesteld op 31-10-2015 om 13:45

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn aeg electrolux L54840wasmachine doet het van de ene op het andere moment niet meer
    .Het apparaat vult zich wel met water en gaat daarna 1 x rond en staat dan stil zonder ook maar iets te ondernemen. code uitgelezen en deze is 5x geel en 2x rood, wie kan mij zeggen wat de oorzaak is en wat er aan te doen is Gesteld op 17-9-2015 om 17:52

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • de was voelt aan alsof die op 100 graden is gewassen terwijl het een programma van 40 graden was. Ook blijft is de was ineens natter dan normaal? enig idee Gesteld op 25-8-2015 om 00:15

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoi mensen mijn machine blijf maar door gaan hij stopt niet meer Gesteld op 24-8-2015 om 09:11

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe krijg ik de kinderslot van Electrolux er af in de handleiding staat het niet goed omschreven Gesteld op 22-8-2015 om 13:43

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe kan ik de zeeplade eruit halen? Er zit geen knop o.i.d. wat ik kan indrukken. Gesteld op 16-8-2015 om 13:56

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Waarom wil deze Lavamat 54840 niet werken op een inverter?
    inverter = Victron multiplus 24/3000/70 = Gesteld op 2-7-2015 om 09:54

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn deurhandel is afgebroken en krijg mijn machine nu niet meer open !!is daar ergens een speciale code voor om die te openen?? Gesteld op 2-5-2015 om 10:20

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik krijg mijn wasmachine niet aangezet. De tekst verschijnt " U moet eerst deblokkeren door toetscombinatie " weet u deze combinatie ? Gesteld op 30-4-2015 om 18:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hij maakt geen toeren meer, maar draait wel
    wat moet ik doen
    Gesteld op 15-4-2015 om 23:04

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • We hebben een waterlek aan de achterzijde van de wasmachine aan het rollager Gesteld op 13-4-2015 om 20:06

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn electrolux lavamat start niet meer, wanneer ik de start/pauze knop indruk geeft hij de wastijd wel aan op de display en lijkt het net of die start,maar na een paar tellen slaat hij af en verschijnt de o op de display en brand het knopje 'einde'wat kan dat zijn? Gesteld op 12-4-2015 om 14:00

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik kijk de foutcode 3x geel 5x rood. Weet iemand wat dit betekent? Gesteld op 16-3-2015 om 18:34

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Hoe krijg ik de zeep laden uit de wasmachine om schoon te maken? Gesteld op 11-9-2014 om 11:26

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Stel hieronder uw vraag over deze AEG Electrolux Wasmachine .... Ik krijg mn wasmachine niet meer aan.. hij reageerd niet op de startknop.. Gesteld op 4-9-2014 om 22:28

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Krijg na het wasprogramma deurtje niet meer open. Gesteld op 30-6-2014 om 16:27

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • mijn deurhandle was afgebroken van lavamat 52840, heb onderdelen hier , hebt uw een handleiding op het weer op de juiste manier in elkaar te zetten?
    dank uw
    Astrid Gesteld op 10-4-2014 om 11:07

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • wat betekent op de machine 3H 6H 12H



    Gesteld op 5-4-2014 om 18:40

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Mijn wasmachine is tijdens het draaien gestopt en wat ik ook probeer hij doet niks meer kan niet afpompen of centrifugeren. De trommel is nog vol water en was, wat moet ik doen?

    Groetjes sandra Gesteld op 25-3-2014 om 17:03

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb een aeg wasmachine maar welke bouten moet ik eruit halen aan de achterzijde Gesteld op 2-3-2014 om 15:57

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • vraag, de anti-overloopsysteem geactiveerd ,wat bedoelen ze daarmee.? Gesteld op 5-8-2013 om 15:45

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • dE STARTKNOP IS ORANJE (BIJNA AFLOOP VAN HET PROGRAMMA) EN DE MACHINE MAAKT EEN BROMMEND GELUID Gesteld op 26-5-2013 om 11:18

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Wij hebben de AEG lavamat 54840 uit 2009. Wanneer de machine op vollen toeren draait lijkt de trommel ergens tegen aan te slaan. maakt veel lawaai. Net of er iets los is geraakt. Bij het opstarten van het centrifugeren wanneer de machine een lager toerental draait om was te verdelen is de machine nog geluidloos. Uit niets blijkt dat er iets tussen de trommel is geraakt, of lagers defect zijn, of schokbrekers defect zijn. Geluid komt uit de bak waarin de trommel draait. Heeft iemand de zelfde ervaring gehad en weet een oplossing? Gesteld op 15-4-2013 om 15:58

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hoi hier hetzelfde probleem het geluid komt echt uit de trommel..

      Hadden jullie hier al een oplossing voor.

      M vr gr

      Martijn

      Martijnpc@hotmail.com Geantwoord op 9-7-2013 om 12:56

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Hoi
      ik zit sinds gister met t zelfde probleem
      net of er iets tussen de trommel en de bak in zit.
      ik dacht vuil op gehoopt ... r speciaal reinigingsmiddel gehaald
      maar helaas t probleem is er nog .
      nu wil ik t deur rubberweg halen zodat ik er in kan kijken .........
      waar vind ik op internet een goeie beschrijving of filmpje hier over ?..
      laat wel weten of t werkt.
      gr joachim Geantwoord op 24-8-2014 om 13:16

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
  • mijn lampje start/pauze blijft knipperen Gesteld op 12-11-2012 om 19:29

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik heb een AEG Lavamat 52840. Ondanks gebruik waszakje is er toch een BH beugel losgegaan en onder de trommel terechtgekomen. Weet iemand misschien hoe je die er weer uit zou kunnen krijgen? Zou heel dankbaar zijn, machine is pas één jaar oud.... Gesteld op 1-9-2012 om 01:22

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Ai, dat is heel vervelend. Heb het ook gehad en die krijg je er echt niet zelf uit. De hele machine moet uit elkaar. Bij mij was de trommel er ook nog door beschadigd zodat er ook nog een nieuwe trommel in moest. Heel duur dus!!!! Geantwoord op 12-9-2012 om 17:01

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • probeer een s de aansluitslang van de pomp los te maken van de trommel en met een flexible met magneet proberen de beugel naar het gat te krijgen. Geantwoord op 11-4-2015 om 18:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb een lavamat 54840, maar de deur gaat na ieder programma einde niet meer open. In het begin ging hij wel nog open na centrifugeren en pompen. Maar nu na verscheidene keren centrifugeren en pompen, gaat hij niet meer open. Dit is nu na iedere wasbeurt. Het programma blijft op hoofdwas staan terwijl hij wel het hele programma heeft afgelopen en het bakje van de wasverzachter leeg is.

    Wat kan hier de oorzaak van zijn en kan dat verholpen worden.

    Mvg,
    Anka Wachelder Gesteld op 28-4-2012 om 18:48

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • weet iemand wat de foutcode 2Xgeel, 1x rood betekend bij een Aeg lavamat 54840 ? Hij stopt na een tijdje met het water er in, water nemen en opwarmen en draaien lijkt normaal, maar dan stopt het en knipperd het start/stop lampje geel....
    Gesteld op 1-11-2011 om 12:10

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • ik heb hetzelfde probleem

      ik denk dat het met het gewicht van de was heeft te maken
      maar ik weet het niet zeker
      hij doet het af en toe Geantwoord op 18-4-2012 om 22:22

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Ik heb de deursluiting losgedraaid en nu krijg ik hem er niet meer op!? Help!!! Gesteld op 22-10-2011 om 12:13

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Je moet met je hand tussen het rubber door aan de achterkant van de gaten even het blokje met schroefdraad weer naar boven drukken. Dan kun je de sluiting er weer op schroeven.

      Mvgr,
      Marcel Geantwoord op 21-1-2012 om 14:24

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Graag zou ik willen weten of u tevreden bent over de machine 54840 van aeg?????????
    Gesteld op 26-2-2011 om 22:17

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • is er een aeg wasmachine waar je 400 toeren mee kan centrifugeren? Gesteld op 8-1-2011 om 21:30

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Wij hebben bij Expert Aalsmeer op 27 okt 2009 de wasmachine AEG lavamat 54840 gekocht. Wij zijn nog steeds niet tevreden over deze machine. De klachten zijn:
    Maakt bij het centrifugeren te veel lawaai, staat zelfs te bonken als hij begint met centrifugeren. De machine staat wel waterpas.
    Grote stukken draaien in elkaar. Bij hoeslakens draait het zlefs zo dat alles in het hoeslaken zit.
    Wij zijn een gezin met 2 personen dus is er sprake van een normale was.


    Gesteld op 26-8-2010 om 11:21

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
    • Hallo,

      Wij hebben ook een AEG Lavamat 62840 (1200 toeren)
      Deze bonkt en maakt zeer veel lawaai bij het centrifugeren.

      Onze oude AEG van 14 jaar oud maakt nog minder lawaai.

      Erg jammer dat AEG niet meer is zoals ze waren! (degelijkheid, kwaliteit)

      Tegenwoordig worden de wasmachines met mindere kwaliteit componenten gebouwd zodat deze klachten helaas komen.

      Mvg,
      Maurice Geantwoord op 28-11-2010 om 15:55

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • geel controlelampje van de toets Start/Pauze knippert; machine centrifugeert niet en telkens je op start duwt maakt ze een zoemend geluid. Er is hier reeds een technicus van AEG voor langsgekomen en hij heeft machine ge-reset. Tijdje goed gegaan, nu weer zelfde probleem!!! Hoe kan je machine zelf resetten? Gesteld op 17-4-2010 om 12:12

    Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Kan u mijn helpen, hoe ik het zeepbakje van een AEG lavamat 54840 er uit kan halen!!!! alvast bedaankt Gesteld op 12-3-2010 om 17:23

    Reageer op deze vraag Misbruik melden


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Abonneren

Abonneer u voor het ontvangen van emails voor uw AEG Electrolux Lavamat 54840 bij:


U ontvangt een email met instructies om u voor één of beide opties in te schrijven.


Ontvang uw handleiding per email

Vul uw emailadres in en ontvang de handleiding van AEG Electrolux Lavamat 54840 in de taal/talen: Nederlands als bijlage per email.

De handleiding is 1,02 mb groot.

 

U ontvangt de handleiding per email binnen enkele minuten. Als u geen email heeft ontvangen, dan heeft u waarschijnlijk een verkeerd emailadres ingevuld of is uw mailbox te vol. Daarnaast kan het zijn dat uw internetprovider een maximum heeft aan de grootte per email. Omdat hier een handleiding wordt meegestuurd, kan het voorkomen dat de email groter is dan toegestaan bij uw provider.

Uw handleiding is per email verstuurd. Controleer uw email

Als u niet binnen een kwartier uw email met handleiding ontvangen heeft, kan het zijn dat u een verkeerd emailadres heeft ingevuld of dat uw emailprovider een maximum grootte per email heeft ingesteld die kleiner is dan de grootte van de handleiding.

Er is een email naar u verstuurd om uw inschrijving definitief te maken.

Controleer uw email en volg de aanwijzingen op om uw inschrijving definitief te maken

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.



Info