• Ik heb een zibro laser sre 810. Die dagelijks wordt gebruikt. Nu had ik hem aangezet en werd geschrokken door een enorme knal die uit de kachel kwam. Ik opende de ruimte en deze hing ook vol rook. Ik heb hem uit gezet en toe. Terug aan nu is er niks meer aan de hand. Toch maak ik me zorgen want ik vind niet wat het is?
    Soms suist de kachel ook en komen er vlammen uit. Nou vermoed ik die suisen door zuurstof tekort komt als er teveel stof aanwezig ik want als ik schoonmaak is er geen suis. Maar die knal was verontrustend want hij is net school gemaakt. En ik gebruik zuivere petroleum

    Gesteld op 13-2-2017 om 20:03 in forum Zibro Kamin RCA-86A Misbruik melden
    • Beste, dat u geschrokken bent kan ik mij voorstellen. De oorzaak kan zijn dat de kachel niet wilde ontsteken maar wel brandstof pompte naar de verbrander. Uiteindelijk toen de kachel wel aanging zal er een overmaat aan gassen ontstaan zijn waardoor die knal ontstond. Dat is vervelend maar zal niet steeds gebeuren en zeker niet als de kachel eenmaal brandt. Mocht dit toch regelmatig voorkomen kan er iets met de ontsteking zijn. Dat sissen of suizen is eerder het geluid van de verbranding en is volgens mij niet verontrustend. U zegt zuivere petroleum te gebruiken, maar is dit ook de originele Qlima (Zibro) brandstof, want is dit niet zo dan kan het slechte ontsteken ook daar aan liggen, en omdat u zegt dat er soms ook vlammen uitkomen heb ik mijn twijfel.

      daanham@gmail.com Geantwoord op 9-3-2017 om 11:40

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info