• Zanussi zte285 stopt na 3min geeft dan tijd 0aan foutcode e 82

    Gesteld op 22-10-2020 om 17:50 in forum Zanussi ZTE 285 Misbruik melden
    • ik zou even proberen om op tijd te drogen ...kan je in de handleiding wel vinden en zet deze op 10 of meer min. en kijk of hij dan ook stopt op 3 minuten .
      stopt hij niet dan zijn volgens mij dit mogelijke oplossingen.....
      1-verwijder bovendeksel en kijk of de koolborstel nog goed contact heeft met de trommel ..
      2-maak de trommel inwendig schoon met bv azijn ( verzachters kunnen filmlaagje afzetten in de trommel )
      3- achterkant machine ...de as ,moet proper zijn ...hier zit ook een koolborstel die contact moet geven met de massa/ dus behuizing van de droogtrommel
      4-waar de stroomkabel binnenkomt ,achteraan ...zit de aardings draad nog goed vast met de behuizing
      wat je ook kan proberen ,wanneer je de normale droogprocedure volgt ...bovendeksel afnemen , je ziet de trommel en je zal zien dat deze uit 2 delen bestaat ,het voorste deel geeft via de koolborstel vooraan contact en het achterste gedeelte van de trommel geeft verbinding met de as ....je kan een brugje met electriciteits draad leggen,tussen deze 2 helften ...en dan zou de trommel moeten bijven draaien en zou ze niet mogen stilvallen !! de droogtijd werkt volgens een weerstands meting , nat wasgoed in de kast ...geeft bij wijze een kortsluiting tussen de 2 trommel helften ...ik zou zeggen ( maar zo is het niet ) dan zou je 0 ohm meten ...naarmate het wasgoed droger wordt zal het 2000-3000 -4000 ohm worden ,op een bepaald moment wordt de weerstand hoger ,en deze weerstands meting wordt doorgegeven naar de printplaat om de machine te stoppen als het wasgoed droog is. Het is dus geen vochtigheids sensor ...die meet of de was droog is ,maar een goedkope weerstands meting die de machine laat stoppen.
      EN ...helpt dit allemaal niet ...dan zal de printplaat defect zijn denk ik ...heb ik ook voorgehad , ik heb een IC en weerstand vervangen en ze deed het weer .....ik heb dit voorgehad met onze droog kast en ook die bij de dochter ...dus het zal denkelijk wel een ( slordige productie fout zijn ) die komt na 2-3 jaar .

      enfin ....succes
      Geantwoord op 22-10-2020 om 18:42

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dank u voor u bericht .vergeten te vertellen heb ook op tijd geprobeerd .zelfde klacht gaat ook na 2 tot 3 min stoppen en tijd geeft dan ook 0 aan mvg jacob Geantwoord op 22-10-2020 om 20:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • denkelijk is het dan een voeding probleem ...het ic vervangen en de weerstand aanpassen en dus vervangen ,ik heb het bij de 2 droogtrommels ook gedaan ....kosten een 8 euro denk ik aan onderdelen , wel wat tijd in gestoken omdat je dit niet dagelijks/wekelijks doet hé , neem foto's van de print met de connectors en maak nota's , wel opletten als je de connectoren verwijdert ...zitten heel stug ( vast ) Geantwoord op 22-10-2020 om 21:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info