• De droger stopt na even draaien met 6 handdoeken erin. Als ik alles weer uit elkaar haal doet hij het weergeven.

    Gesteld op 30-10-2022 om 11:02 in forum Zanussi ZTE 285 Misbruik melden
    • het kan meerdere oorzaken hebben..
      1 >> de print is defect ( ik heb ze zelf kunnen herstellen )
      2 >> is het wasgoed nog wel genoeg vochtig
      3 >> is de trommel wel heel zuiver ...reinig deze met een doekje met bv azijn ...wasverzachters kunnen een film laagje leggen en dan krijg je slecht contact tussen trommel en wasgoed.
      4 >> het contact met de koolborstel ...op de voorkant van de trommel is weg of slecht , contact kant reinigen is de boodschap.
      5 >> achteraan is op de as het contact met een koolborstel naar de aarde slecht.
      6 >> de trommel bestaat uit 2 delen ,deze zijn in het midden gescheiden door een paar mm isolatie ...als nat of vochtig wasgoed in de trommel ligt , dan raakt dit de 2 helften ...dus het voorste en achterste gedeelte ...en dit heet naargelang nat of minder vochtig een bepaalde weerstand ....als er niets in de droogkast ligt meet hij geen weerstand en valt ze stil na een tiental seconden . de weerstand die je krijgt bij nat was goed is laat ons zeggen klein , wordt het wasgoed droger dan verhoogt deze weerstand ...op de print is ingesteld de weerstand dat ze moet stoppen ...op droog ,sterk droog ,kastdroog etc . De meetpunten van de droogte van het was goed ...gaan naar de printplaat ...via de koolborstel vooraan op de trommel en de andere kant ( dus het achter gedeelte van de trommel ) gaat vis de as en een koolborstel naar de massa .

      enfin ...hopelijk heb je er wat aan .
      grt,

      françois Geantwoord op 30-10-2022 om 11:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • nog even vermelden ...als extra op mijn mail van 6 mogelijke oorzaken
      het is een veel voorkomend probleem , ik het het gehad en mijn dochter heeft het ook voorgehad .ik heb op de print een IC vervangen en een weerstand in waarde aangepast ...en sindsdien geen problemen meer .

      het is wel wat gepruts en de onderdelen bestelde ik in Nederland ...dacht dat het mijn 10 euro heeft gekost.
      grt,

      françois Geantwoord op 30-10-2022 om 11:54

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info