• Hoe vervang ik de trommelriem van de zanussi tc7114

    Gesteld op 21-8-2011 om 13:01 in forum Zanussi TC-7114 Misbruik melden
    • Op de volgende manier. Bovenkant los nemen door twee schroeven los te draaien aan de achterkant boven aan. Dan de bovenkant naar te je toe trekken en verwijderen. Nu vanachter de droger gezien de linker zijplaat losnemem. Goed kijken waar de bouten zitten er zit er een bovenaan vooraan en die moet je van binnen uit losmaken. Als het zijpaneel verwijderd is kun je bij de motor en de ventilator komen. Nu de ventilator losmaken en wegnemen door eerst de plastic kap te verwijderen. Nu de moer op de as losnemen en de ventilator verwijderen. Let op er zit als het goed is een veer bij de motor en deze zal wel los zitten nu. Als de riem inderdaad kapot is kun je die nu verwijderen. Nieuwe riem kun je als volgt monteren. De trommel rust aan de voorzijde op twee wielen. En zit daar verder nergens aan vast Probeer nu de riem om de trommel te krijgen via de voorzijde door de trommel een beetje op te tillen dan kun je de riem wel om de trommel krijgen.
      Nadat de riem om de trommel is aangebracht kun je deze na achteren schuiven over de trommel zodat deze gelijk zit ten opzichte van de motor as. Nu de de riem om de as van de motor doen. Let hierbij goed op hoe je de riem plaatst want het deel wat nu vanonder de as komt moet rechtstreeks naar de trommel niks ertussen. het deel wat aan de bovenzijde zit gaat nu eerst onderlangs bij de spanrol en dan naar boven en om de trommel. Motor en ventilator en plastic kap weer installeren. Daarna de riem op spanning brengen met de veer door deze aan het dwars stangetje van motor te bevestigen. Als het goed is is de riem nu gespannen. Mogelijk moet je ook de spanrol vervangen. Veel succes mij is het ook gelukt en heb weer een werkend droger.

      Geantwoord op 15-1-2012 om 18:33

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info