• Mijn simkaart wordt steeds op onverwachte momenten geblokkeerd, zodat ik dan niet meer aan het mobiele netwerk ben gekoppeld. Is dit een instellingskwestie of is er iets mis ?

    Gesteld op 15-7-2013 om 19:22 in forum Wolfgang AT-AS43D3 Misbruik melden
    • ook ik heb dit probleem. dacht dat het aan mij lag, maar niet dus.... weet iemand een oplossing? Kan nu op twee plekken via Wifi wat doen, maar verder nergens internet en soms wel en soms geen telefonisch bereik. Ik word hier niet blij van.
      Ook geeft hij aan dat bij gebruik telefoon dit via roaming gebeurd..... Is niet uit te schakelen.
      Geantwoord op 7-9-2013 om 00:06

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Ook ik heb het probleem. Heb nu mijn derde nieuwe telefoon gekregen een D4 Hetzelfde probleem. Een spiksplinternieuwe simkaart geïnstalleerd maar geen verbetering. Waar ik nu benieuwd naar ben, Ik heb een provider welke van het T-mobile netwerk gebruik maakt.
      Ik krijg nu het idee dat T-mobile en Wolfgang niet samen werken. Ik ben benieuwd wie nog meer van dit netwerk gebruik maakt.
      Laat het mij aub weten. Als dit zo is kunnen we actie ondernemen.
      Ook graag reacties hier plaatsen en ook graag naar Fransen02@home.nl.
      Ben benieuwd. Groet. Geantwoord op 10-9-2013 om 23:50

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ook ik heb hetzelfde probleem. Heb al 2 x een nieuwe printplaat gehad en hij is ge-update. Maar het probleem blijft hetzelfde.
      Ik maak gebruik van een abonnement van Simpel dat oder het T-Mobile netwerk valt. Geantwoord op 18-9-2013 om 15:01

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb precies dezelfde problemen, elke keer mijn telefoon rebooten en dan kom ik op 3g. Maar automatisch van wifi naar 3g is altijd maar weer afwachten. Ik heb tele2, gaat over T-Mobile. Mijn man heeft T-Mobile, precies dezelfde ellende. Ik heb de AT-AS43D4.

      Ook is batterij heel snel leeg, soms al met halve dag, en doe niets aparts. Hebben andere hier ook problemen mee?? Geantwoord op 20-9-2013 om 14:18

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem .Toestel al 2 keer bij Wolfgang geweest. Nieuwe update en software aangepast. Nu ook nieuw moederboord. Toestel schakelt zichzelf nog steeds uit. Ben ook bij Simpel. Zou het toch aan de combinatie Simpel/Wolfgang kunnen liggen ?
      Graag reactie Geantwoord op 7-11-2013 om 09:19

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja, dat probleem heb ik ook.
      Het enige wat helpt (bij mij) is het toestel volledig uitschakelen, even wachten weer inschakelen en dan gaat het wel. Weet iemand anders een minder omslachtige manier om te kunnen bellen met de wolfgang? Geantwoord op 8-11-2013 om 12:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info