• als ik de oven wil gebruiken slaat de stop eruit dan maakt hij kortsluiting hoe kan ik dit verhelpen

    Gesteld op 24-5-2016 om 18:33 in forum Whirlpool avm 689 ix Misbruik melden
    • Hi, gelieve eerst het volgende te controleren: zijn het de zekeringen die doorslaan of is het de verlies-stroom schakelaar?. Als het de verliesstroomschakelaar is, duidt dit op stroomlek naar de aarding.
      Controleer ook het volgende: slaan de zekeringen uit bij het gebruik van de micro-golf-functie of slaan ze uit bij het gebruik van de gewone bak-functie?
      Als ze uitslaan bij het gebruik van de bak-functie (infra-rood verwarming) dan is waarschijnlijk het verwarmingselement de dader. Met een universeelmeter (testtoestel om spanning, stroom, weerstand te meten) dan stapsgewijze onderdeel per onderdeel losmaken en doormeten op kortsluiting. Het gemakkelijkste om de verwarmingselement te controleren, is door de AMP-klemmen van het verwarmingselement er af te trekken en dan de ovenfunctie gebruiken. Als de stoppen dan niet meer doorslan, is het duidelijk het verwarmingselement.
      Als de fout zich voordoet enkel bij gebruik van de microgolf-functie, is waarschijnlijk de magnetron de oorzaak (mogelijk ook de condensator; zelden de hoogspanningstrafo).
      Veel succes met je opzoekingen. Geantwoord op 24-5-2016 om 19:34

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info