• Goede middag Beste,

    Mijn Vaillant Combiketel VHR-24-28 C, verliest druk. Om de drie dagen moet ik wat water bijvullen.
    Het functioneert verder goed. Waar kan het aan liggen.
    Heeft U enig idee.

    Met vriendelijke groet, Ram

    Gesteld op 3-2-2022 om 12:24 in forum Vaillant VHR 24-28 C Misbruik melden
    • Hoi, ik denk dat jouw overdrukvat - je weet wel dat witte of rode vat dat apart van de ketel zit -kapot is. Daar zit namelijk een balg in van rubber en die kan na verloop van 10-15 jaren gaan lekken. Mogelijk / hopelijk is het dat. Kost ca. 50-70 euro als je het zelf maakt.
      Succes. Geantwoord op 3-2-2022 om 12:58

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Als je moet bijvullen kunnen er meerdere problemen zijn. Lekkage aan 1 van de radiatoren, controleer kranen, afdichtingen en ook waar je de radiatoren kunt ontluchten. Heb je daar geen lekkage, dan kan het zijn dat je expansievat vervangen moet worden.

      Doe dit wel tijdig, want als het vat vol zit en er kan geen expansie van het water plaats vinden, dan gaat het ergens lekken waarvan je niet wilt dat het gaat lekken.

      Is je expansievat goed, en heb je nog steeds drukverlies? Dan kan het zijn dat je warmtewisselaar kapot is. Dan gaat hij daar lekken, aan voor of achterkant.

      Dit lekken komt meestal door overdruk in het systeem, en onderdelen die zwak zijn begeven het als eerst.
      Daarom zit er een expansievat zodat de overdruk weg kan bij warmte. Onze ketel is hierdoor voor jaren geleden ook gaan lekken, doordat het expansie vat stuk was. ging ik bijvullen en bijvullen. Totdat er een probleem optrad in de warmtewisselaar en ik te laat was, met het gevolg dat de ketel altijd is blijven lekken bij teveel druk (ondanks een nieuw expansievat). Geantwoord op 28-11-2022 om 15:30

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info