• Beste: uw bericht van 17.16. Hoe neem ik dat bi-metaal uit? Is dat trouwens hetzelfde als thermo-koppel? Als ik het deksel van de kachel afneem zie ik links onder een koperdraad met een verdikking op het eind en het begin van die draad verdwijnt bij die as die de stelknop bedient. Is dat wat u bedoelt? Maar als het bi-metaal in de vlam zit, kan ik er niet bij want de brander zit immers afgeschermd onder de caravan. Ben helaas niet zo technisch als u. Graag uw aanvullend advies. Bij voorbaat mijn dank/André

    Gesteld op 11-11-2014 om 17:56 in forum Trumatic S 3002 Misbruik melden
    • Helaas geen antwoord gekregen. Heb inmiddels een vakman er bij gehad. Voor de goede orde: ik overwinter met de caravan in Z.-Spanje, dus er moest iets gebeuren. De vakman is een Engelsman die de T. S 3002 van binnen en van buiten kent. Hij "doet" gemiddeld 20 Truma kachels per week. Zijn oordeel: de normale (grote) brander brandt goed = blauw. Maar de kleine brander (de waakvlam) niet (= te gelig). Daardoor minder hitte en daardoor gaat de automaat weer vonken. De kachel is kompleet uitgebouwd en met perslucht schoongemaakt en alles werkte weer perfect. Totaal 45 min. werk, incl. onder de caravan los- en vastschroeven v/d kachel. Bij een routinecontrole door de dealer komt zoiets niet aan het licht. Die steekt de kachel aan, ziet dat de brander mooi blauw brandt en zet de boel weer uit. Geantwoord op 1-12-2014 om 23:31

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Hallo, een vraag, waar heb je de vakman gevonden.
      Vandaag heb ik ruim 100 euro uitgegeven om erachter te komen dan ze het niet snappen.
      Graag een monteur met een kennis van zaken.

      Groet
      Geantwoord op 3-6-2015 om 22:54

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Je reageert zeker op mijn bericht van 1-12? Als je goed gelezen hebt, weet je dat ik in Z.-Spanje overwinterde. Dus de vakman (overigens een Engelsman) woont en werkt óók in Spanje. Zit je nu óók in Spanje, dan kan ik je uiteraard wel naam/tel. en adres geven; hij bedient de hele Costa del Sol.
      Zit je in Nederland, dan zou ik bij de dichtstbijzijnde caravandealer binnenstappen, het merk is niet belangrijk, ze gebruiken allemaal Trumatic kachels en de S 3002 is de bekendste. Men je daar zeker helpen want vroeg of laat krijgt een ieder met een vervuilde kachel te maken of kapotte/versleten onderdelen. Geantwoord op 3-6-2015 om 23:30

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info