• Airco geeft plotseling code FF en doet het niet meer. Wat nu!

    Gesteld op 30-5-2017 om 07:35 in forum Tristar AC-5406 Misbruik melden
    • Dank voor uw reactie.
      Waarschijnlijk is dit een veel voorkomend euvel. Maar als je Chico belt krijg je dan de juiste info om het zelf op te lossen? Geantwoord op 30-5-2017 om 08:10

      Waardeer dit antwoord (23) Misbruik melden
    • Dat ken niet volgens mij moet je vloeistof bij gevuld worden namelijk ik ga vandaag ook bellen zelf was 30 graden kom ik hem weer niet gebruiken grrr Geantwoord op 30-5-2017 om 08:30

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Ik heb dit van de week gehad en heb de stroom van de airco in meterkast twee keer af gezet en daarna deed hij het. En nu koelt hij toch en valt niet meer uit. Ik denk te lang stil gestaan? Maar hij staat op 22• ik ga kijken om dat onderhoudscontract alsnog af te sluiten. Deze is van vorig jaar. Garantie papier niet opgestuurd, stom van ons, maar je denkt er niet aan. We hebben er toen twee gekocht en de andere doet het prima Geantwoord op 30-5-2017 om 09:16

      Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden
    • Eventueel in Nederland de ombudsman zeker en in.België is dat test aankoop contacteren als het niet beter gaat. Als het mij nog eens overkomt schakel ik hen in. Dit is blijkbaar wel een fout in het apparaat Geantwoord op 30-5-2017 om 09:21

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Dat heb ik ook meegemaakt, slechte of bijna geen koeling meer, geur , afslaan met FF code.
      En dit voor een apparaat die ik vorige zomer gekocht heb :-(
      Ben dan op internet gaan zoeken.
      Het kwam erop neer dat er eigenlijk weinig mis kan gaan met een airco behalve dan dat de zwarte filters steeds stofvrij moeten zijn.
      Door het lange stilstaan , kruipt daar zowiezo stof in.
      Dus heb ik beide filters goed afgestoft met de stofzuiger , in alle hoeken en kanten.
      Raar maar waar , werkt terug perfect. Geantwoord op 1-6-2017 om 13:12

      Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden
    • Wat is de laagste koeltemperatuur. Onze airco is 1 jaar en bijna niet gebruikt maar gaat niet lager dan 16 graden. Klopt dit? Geantwoord op 1-6-2017 om 17:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Volgens mij zijn er toch problemen met die airco's van Tristar.
      Ieder keer dat ik de airco opzette , na een uur of 2 was het binnenblok kompleet bevroren er koelde niet meer. Op de site van Chico melden ze dat er een tekort is aan koelvloeistof.
      Ik heb geen enkele lek en de airco is nog geen 2 jaar oud.
      Op internet zeggen ze dat de meeste mensen onmiddellijk de airco inschakelen en een super lage temperatuur instellen. Gisteren terug miserie gehad , maar heb hem ingesteld op 25 graden en het ging al beter , minder ijsvorming.
      Voor het slapengaan heb ik hem op de laagste stand gezet en op 23 graden.
      De hele nacht laten draaien en op de bovenverdieping heb ik nu een aangename 24 graden ( komende van 29 graden de dagen ervoor ) en geen ijsvorming meer ..... Ik laat hem draaien tot de hitte golf voorbij is :-) Geantwoord op 22-6-2017 om 11:34

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Bij mij geeft hij ffbaan als hij een paar dagen niet gedraaid heeft. Ik zet in de meterkast de stroom uit van de airco die zit bij ons apart in de kast. En 10 min daarna terug op en het geeft geen probleem meer. Hij staat nu al constant op sinds zondag dag en nacht op 22 graden. En geen enkel probleem heb ik nu. Geantwoord op 22-6-2017 om 18:03

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Deze zomer is gelukkig minder warm dan vorige zomers , maar mijn airco wou niet meer koelen en sloeg alle uren af met FF-code.
      Ik heb het berdijf chigo meerdere malen aangesproken maar die gaven geen enkele kik of antwoord.
      Verschillende bedrijven in de buurt gecontacteerd , maar de enige die mijn arico ( AC5407 ) wou herstellen , was het berdijf Antartico in Merksem. Binnen de week was de airco volledig hersteld.
      Voor 290 Euro, gecontroleerd op lekken met stikstof, volledig geledigd , alle connecties losgemaakt en terug vastgezet met dichtingspasta, volledig gevacummeerd , nieuwe koelvloeistof ingebracht en die airco koelt nu beter dan bij de aankoop.
      De fout is dat de meeste mensen die airco installeren ( heb ik ook gedaan :-( ) en gewoon de connecties vastdraaien zonder dichtingspasta en dan komen er gegarandeerd lekken !
      Hij heeft mij ook gezegd ' blijf van de leidingen af en het enige onderhoud dat moet gebeuren is regelmatig de filters stofzuigen in de binnenunit , voor de rest niets anders . Uwe frigo geef je ook geen onderhoud en dit is juist hetzelfde... alle andere zogezegde onderhouden zijn alléén geldklopperij ... en nu zou je zeker nog minimum 15 jaar van uwe airco kunnen genieten'.
      Geantwoord op 20-7-2020 om 13:47

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info