• Ik heb de Tomado snelkookpan 6 liter. Helaas zonder kookboekje, heel vervelend. Maar het deksel heeft 2 standen. Kan iemand mij a.u.b. vertellen hoe ik deze moet gebruiken?
    Bij voorbaat veel dank.

    Gesteld op 15-10-2012 om 18:51 in forum Tomado tomado Misbruik melden
    • Wij hebben er ook net een gekocht en liepen tegen dezelfde vraag aan. Jammer dat het niet in het de gebruiksaanwijzing staat. Echter we hebben het goed bekeken en eigenlijk is het simpel: de stand met veel belletjes kookt onder de hoogste druk, die met een paar belletjes onder lagere druk. Je kunt het ook zien. Zet het ventiel op de stand "veel belletjes" en je ziet dat het ventiel tegen het deksel aan komt. M.a.w. de kookdruk moet het ventiel optillen. Zet je het ventiel op de stand met een paar belletjes dan zie je dat er iets ruimte zit tussen het ventiel en het deksel. Daar kan dan al wat stoom doorheen, zonder dat het ventiel door de druk opgetild hoeft te worden. In deze stand komt de pan dus nooit onder maximale druk. Wat dat voor de kooktijd uitmaakt weet ik niet, wij willen alleen onder maximale druk koken, dus met een zo kort mogelijke kooktijd. Geantwoord op 26-10-2012 om 15:07

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • HALLO
      IK WEET NIET MAAR ALS IK HET DOE ZOALS U ZEGT DAN KOMT ER BIJ MIJ NOG STOOM UIT.
      WAT DOE IK VERKEER?
      MIJN VLEES IS ZWART EN HARD DUS IK DOE IETS FOUT.
      GROET VAN EEN JA SUKKEL Geantwoord op 6-10-2013 om 14:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bent u er al achter wat u verkeerd doet? ik heb net een Tomada snelkookpan gekregen van een vriendin. Nooit gebruikt. Bij mij blijft er stoom uit komen. Begrijp niet hoe ik het anders kan.
      Geantwoord op 29-11-2014 om 11:00

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Vermoedelijk het kookventiel verkeerd afgesteld of de afdichting is fout, dit betekend een nieuw ventiel monteren. Geantwoord op 29-1-2016 om 13:47

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info