• Mijn theben thermostaat waar ik jaren nooit eerder problemen mee had staat op handje 12° en zou dus pas mogen in werking gaan wanneer de temperatuur onder 12°gaat. Toch staan al mijn chauffages gloeiend heet en is het zelfs al tot 27°opgelopen...kan dit probleem bij de thermostaat liggen of ligt dit aan men ketel? Mag ik mijn ketel zomaar afzetten tot er een loodgieter langs is geweest ?

    Gesteld op 29-1-2014 om 08:54 in forum Theben RAMSES 812 top2 Misbruik melden
    • Beste,
      de kans is klein dat het aan uw thermostaat ligt. Dit fenomeen doet zich soms voor als je een verwarmingsinstallatie hebt met een expansievat. Indien dit vat kapot is, of vol vuil en kalk zit, loopt de temp op. Het is dan alles of niets. Ik zou de ketel afleggen op een moment dat deze niet actief is.
      Opgelet, ik ben geen expert!

      Geertings Geantwoord op 29-1-2014 om 10:01

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Mensen die niets van kennen zouden beter niets zeggen... Een expansievat reageer enkel op de druk en de verwarming blijft niet stijgen door een defect expansievat! Als u dat probleem hebt, gewone de thermostaat afnemen van zijn sokkel. (Let op: raak de draden niet aan!! Somige zijn aangesloten op 220V of onderbereken een draad op 220V.). Indien de verwarming stopt, weet je dan dat de contact is van de thermostaat die blijft plakken. Dit is uiteraard maar enkel bij het geval van zo een thermostaat aan/uit, dus geen modulerende thermostaat. Geantwoord op 9-1-2023 om 15:35

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info