• hallo ik wil deze sony rdrhx710 tweedehans kopen
    kan je de reclame er eenvoudig er tussenuit halen?

    Gesteld op 6-2-2014 om 11:06 in forum Sony RDRHX710 Misbruik melden
    • Ja, dit is vrij eenvoudig. Op bladzijde 73 van de handleiding wordt dit uitgelegd, maar zeer summier. Mijn werkwijze (ik vind reclames ook erg irritant): Je speelt de opname gewoon af. Kom je bij de reclames, dan druk je op de knop "chapter mark" (zie de gebruikte knoppen op blz. 70 in grijs). Deze knop zit onder het klepje op de afstandsbediening, onder de pauzeknop. Dit kun je op twee manieren doen, nadat de opname klaar is, dus niet live:
      1 - snel (gebruik ik alleen bij weinig tijd): gewoon als de reclame begint. Hierbij blijft het begin van die reclame in de opname aanwezig. En aan het eind, net voor het eind van het reclameblok.
      2 - precies: hierbij zet je z.s.m. na het begin van de eerste reclame het afspelen op pauze. Dit doe ik simpelweg door op << te drukken, waarbij de tijd tien seconden terug gaat. Daarna z.s.m. na reclamestart pauze indrukken en met << en >> (zitten naast de afspeeltoets) naar het juiste punt gaan om op markeren te drukken. Een seconde bestaat uit 20 of 25 stapjes.

      Hierna kun je de reclameblokken weghalen volgens uitleg op blz. 70. Let op de verschillen tussen de methodes "Hoofdstuk wissen" en "A-B wissen":
      - Bij "hoofdstuk wissen" wis je hele hoofdstukken, zoals hierboven aangemaakt. Hierbij wis je bijvoorbeeld drie hoofdstukken voor één reclameblok. Via een schermpje zie je om de zoveel tijd een beeldje van wat er in dat hoofdstuk staat, inclusief het eerste en laatste beeldje. Zo weet je dat je niet teveel wist.
      - Bij A-B wissen krijg je een "hikmomentje" op het punt waar de reclame is verwijderd. Bij wissen krijg je ook een voorbeeld te zien van hoe het wordt als je het zo wist. Ook bij deze stappen gebruik je de pauze en hoofdstuk vooruit en achteruit knoppen.

      Ik adviseer "Hoofdstuk wissen". Over de lengte van hoofdstukken: die worden standaard aangebracht om de zoveel minuten. Dit kun je zelf instellen, net als de lengte van << en >>. De eerste opmerking onderaan blz. 73 betekent dat de hoofdstukmarkeringen op de HDD niet worden meegenomen naar DVD. Op DVD worden de standaard hoofdstuklengtes opnieuw aangebracht.

      Groet,

      Nico Geantwoord op 21-5-2014 om 14:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info