• Mijn pc heeft een bluetooth adapter en kan de radio vinden en koppelen, maar de radio zelf kan de computer niet vinden en blijft op 'searching' hangen tot hij vanzelf uitgaat. Hoe los ik dit op?

    Gesteld op 27-1-2016 om 09:41 in forum Sonoro Cubo Misbruik melden
    • Beste Sonoro luisteraar,

      Dit is zeker op te lossen.
      Zou het prettig vinden als je, na de volgende stapjes, dat ook laat weten.
      A. Vooraf: De instellingen van Sonoro zijn kwetsbaar. Soms valt de timer, maar ook bluetooth uit. Meestal is dat op te lossen door het voedingskabeltje (achter het app.) erop nieuw stevig in drukken. Herhaal dit zonodig. Niet direct aan instelling sleutelen.

      B. Maar nu de bluetooth instellingen. We starten als volgt:
      1. Zet de PC niet meer dan 5 mtr van de Sonoro. Bij het installeren eerder 1 mtr. Als de omstandigheden prima zijn kun je soms 10 mtr afstand halen. Maar dan komt er vervorming in het geluid. Daar heb je geen Sonoro voor, toch? Een kamermuur (tussen muur) moet ook lukken.
      2. Maak verbinding tussen Sonoro en de PC. Dit kan via de afstand bediener (druk op het Bluetooth-symbool) of draai aan de Modeknop voorkant Sonoro tot bluetooth verschijnt. Ik ga ervan uit dat de PC van Bluetooth is voorzien. Letwel, van hetzelfde type natuurlijk. Anders een plaatsen in de USB-poort.
      3. Zet de PC en de Sonoro aan. En zet de Sonoro op Bluetooth-stand. Sonoro zoekt. 4. Wacht de instructies af en volg die op. Soms moet enter geven of 0000 typen.
      5. Er verschijnt bericht 'searching'. Als dat lang duurt of helemaal uitgezocht is en dan terug keert in de oude Sonoro startstand, moet er nog naar iets gezocht worden.
      Want er is dan geen contact tussen PC en Sonoro-luidspreker (d.w.z. een speaker die bluetooth herkend en/of anders om). Dit is waarschijnlijk bij jou het probleem. Indien ja, dan moet dat alsnog gedaan worden. Zet de PC met een muziekje aan.
      Zet de Sonoro aan met geluidsvolume op ± 10. Dit I.v.m. het horen of er connectie is.
      C. Nu gaan we connectie maken met de Sonoro- bluetooth-speaker.
      a. Klik met rechts op het icoon luidsprekertje rechts onder op de taakbalk.
      b. Klik op Afspeelapparaten. Klik op Bluetooth-speaker als die in het rijtje voorkomt. Is dit niet het geval, dan is er geen verbinding met een bluetooth-speaker. We gaan dan verbinding maken. N.B.: PC met muziek en Sonoro met bluetooth staan aan.
      c. Ga via PC naar Apparaten en printers. Gaat als volgt. Klik op –configuratiescherm –alle onderdelen –apparaten en printers. Als je verbinding hebt met Sonoro, zie je o.a. ook een speaker met omschrijving sonoroRADIO. Is dit niet het geval, dan opnieuw Sonoro op de PC installeren. Zie je het wel verschijnen, dan:
      d. Klik links (soms dubbel) op deze icoon-speaker. Er verschijnt een menu van Bluetooth bewerkingen.
      e. Ga naar Audioservice. Dan zie je dat de verbinding met extern apparaat (is de Sonoro bluetooth-speaker) verbroken is. N.B.: PC met muziek en Sonoro met bluetooth staan wel aan! Klopt dit, dan:
      f. Klik op verbinding maken. Wacht dan even, en wat hoor je uit de Sonoro …. Juist, jouw muziek van de PC. N.B.: Soms moet je dit paar x herhalen voordat het werkt.
      Wellicht moet het geluidsvolume nog wat hoger gedraaid worden. Als je nu op het speaker-icoontje van de taakbalk klikt, zie je nu ook een bluetooth speaker staan.
      D. Afronding
      Wanneer je met de PC en/of Sonoro-radio andere taken gaat doen, kan het zijn dat je, bij een volgende keer, dus PC- muziek naar Sonoro-Bluetooth, het e.e.a. weer opnieuw moet instellen. PC niet, maar de speaker-instelling waarschijnlijk wel. Want de verbindingen zijn bij andere taken weer verbroken c.q. anders.
      Dit is het wat ik ervan weet. Hoop dat het bij jou ook lukt. Bij mij werkt het fantastisch, en een geluidje,….. daar kan geen PC aan tippen. Succes, Jan
      Geantwoord op 13-2-2016 om 19:24

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info