• Ik heb in oktober 2019 de machine gekocht, gebruik hem nu in april 2020 voor het eerst.
    Ook ik heb een handwiel dat vast zit, met de tips hieronder heb ik er wat beweging in gekregen maar hij gaat nog steeds niet rond, naalden komen niet naar boven.
    Als ik op het pedaal duw, bromt hij alleen maar. Het is net of hij ergens vastzit. Echt balen. Zou de terugbreng garantie er nog op zitten?

    Gesteld op 18-4-2020 om 15:14 in forum Singer S14-78 Misbruik melden
    • De oorzaak van het vastzitten is dat de bovenlooper vast zit. Ik heb inmiddels 4 van deze machine met dezelfde fout gerepareerd. Als je de voorkant opendoet om de draden in te rijgen, dan zie je links een staaf die bijna vertikaal staat en die door een blokje metaal gaat. Dat blokje metaal is inwendig gaan roesten, waarschijnlijk doordat er water tijdens het transport bij is gekomen en er onvoldoende smering aanwezig was.. Het zit ontzettend vast en je kunt het alleen loskrijgen als je het demonteert. Dat doe je door de sluitring bij het blokje los te maken, de voorkant met de draadspanning eradf te halen (zit met schroeven vast, ook met een klein schroefje in het naaldcompartiment : openen stuk dat geheel linksboven en achter zit en losschroeven. Dan maak je de geleider die op de as zit die met een scharnier is verbonden met de vrijwel vertikale stang los. Dit zit met twee inbusschroeven vast op een as. Schroef die los en haal het uit twee onderdelen bestaande stuk eruit. Zodra de schroeven op de as los zijn kun je via de hendel weer beweging krijgen. Zet het metalen stuk waardoor de as loopt op een blokje hout, en sla met een hamer op het gedeelte waar niet de kleine bovenhendel met gat zit. Het komt dan los. Afwerken met staalwol of heel fijn schuurpapier om het roest te verwijderen. Dan weer terugplaatsen. Stel de punt zo in dat als de as in zijn verste stand staat, de punt van de naalden met onder de punt staat en het gat in de punt een naaldafstand links van de linkernaal staat. Ik heb er fotos van, die kun je krijgen als je me mailt : g.j.te.meerman"at"ziggo.nl . Ik werk bij gered gereedschap in Groningen in de naaimachine afdeling en heb deze machines voor vanhulley in Groningen gerepareerd. Geantwoord op 22-4-2020 om 21:41

      Waardeer dit antwoord (24) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info