• Ik probeer via deze grabber te capturen van een analoge VHS Video recorder maar alleen het geluid gaat goed terwijl het beeld alleen snel bewegende horizontale strepen vertoont. Er mankeert dus duidelijk iets met het videosignaal. Grabber is correct aangesloten via de meegeleverde SCART plug op een normaal werkende USB aansluiting.

    HELP !!

    Hans

    Gesteld op 1-1-2022 om 15:57 in forum Silvercrest SVG 2.0 A2 Misbruik melden
    • Het televisiesysteem dat in veel Europese landen wordt toegepast, inclusief in Nederland, is de "PAL" standaard terwijl het voornamelijk Amerikaanse "NTSC" systeem als standaard is/was opgeslagen in de Grabber software. Deze twee zijn beslist niet compatable, vandaar mijn initiele problemen.

      Mijn uiteindelijk gevonden oplossing was dus om het output signaal te wijzigen van "NTSC" in "PAL" waarna alles goed werkte via mijn Windows7 systeem en uiteindelijk als MPEG film op een geheugen stick opgenomen kon worden.

      Laat s.v.p. via deze site ook even horen of dit bij jou ook het euvel was.

      Hans

      Geantwoord op 21-1-2022 om 10:18

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Ik heb een antwoord gepost maar bij het versturen ervan "Is er een fout opgetreden". Nu eerst dit op zien te lossen.

      Hans Geantwoord op 24-1-2022 om 12:07

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Tweede poging !!

      In het ge-opende PowerDirector scherm en in de allerbovenste regel, bevind zich geheel rechts een "User preferences" sterretje. Als je hierop clickt krijg je een nieuw scherm te zien en in het tweede vakje van boven zie je "NTSC (30 frames)" staan. Als je daarop clickt kan je "PAL (25 frames) selecteren en dat zal het probleem voor je op moeten lossen, zoals dat bij mij het geval was.

      Groeten en ik hoop dat dit je heeft geholpen.

      Hans
      P.S. Als je al je cassettes successvol hebt gedigitaliseerd wil ik je vragen wat je met je VHS recorder/speler wilt gaan doen. De mijne is namelijk gesneuveld voordat ik geheel klaar was met mijn eigen cassettes.
      Geantwoord op 24-1-2022 om 13:15

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info