• Ik vind de opgenomen beelden vanaf een videoband van slechte kwaliteit. In ieder geval slechter dan het origineel. Nergens te vinden wat nu de beste instelling is voor een opname vanaf een videorecorder. Welke instelling is bijv.het beste DVD HQ of "snel" enz.

    Gesteld op 22-1-2017 om 11:45 in forum Silvercrest SVG 2.0 A2 Misbruik melden
    • Is het scherm waar je de videoband 'origineel' op kijkt hetzelfde als het scherm waar je de opgenomen versie op kijkt? Vaak lijkt een videoband mooier op een tv dan op een monitor, zelfs als ze dezelfde resolutie hebben.

      Mocht de kwaliteit echt veel slechter zijn kun je een programma als Corel VideoStudio gebruiken. Zelf heb ik versie 8.5, die in ieder geval werkt met de VideoGrabber van SilverCrest. Op officiële website kun je een proefversie downloaden, Klik op deze LINK

      Nogmaals, bekijk de opgenomen video op hetzelfde scherm en vergelijk dan het resultaat. De VideoGrabber stuurt een signaal met een bepaalde kwaliteit, het enige wat de software kan doen is zo goed mogelijk dat signaal verwerken. Oftewel, als de software met hoge kwaliteit instellingen nog steeds een slecht beeld geeft, is de VideoGrabber zelf de bottleneck.

      Mocht u dit gaan proberen graag het resultaat hier neerzetten, zodat anderen er ook mee zijn geholpen.

      Mijn ervaring met Corel VideoStudio is zeer goed. Het enige wat me opvalt is dat het geluid vervormt lijkt wanneer ik het opneem, maar als ik het ga verwerken klinkt het weer exact zoals op de videoband. Het blijft een kwestie van uitvinden wat het beste werkt voor uw specifieke opstelling. Succes. Geantwoord op 22-1-2017 om 13:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Bedankt voor uw reactie. Het scherm waarop gekeken wordt vanaf een videorecorder, dus met de originele band, is de zelfde waarop het resultaat van de "Grapp" wordt bekeken. Het eerst is beduidend beter van beeld dan het tweede. Kan ook nergens vinden waarop HQ of "snel" enz. moet staan.
      heb ook in het profiel MPEG2 naar AVI omgezet geprobeerd maar dit geeft een zeer slechte geluid van de opname. Geantwoord op 22-1-2017 om 16:08

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Als er dus alleen wordt gekeken via de "Grapp" is het beeld nog goed? Dan zou inderdaad in de verwerking iets niet helemaal goed gaan. Ik weet niet welk programma u hiervoor gebruikt, maar ik neem aan de bijgeleverde software. In mijn geval was dat Cyberlink PowerDirector, maar dit kreeg ik niet aan de praat. U zou dus bijvoorbeeld een ander programma kunnen proberen, zoals het eerder genoemde Corel VideoStudio. Als ik mij niet vergis kun je gewoon 30 dagen gratis het programma testen, waaronder het opnemen zonder watermerk of andere beperkingen. Het is een zeer gebruiksvriendelijk programma, zowel in Nederlands als Engels te gebruiken. De volledige versie is scherp geprijst, het krijgt ook goede reviews. Op youtube en op het Corel forum is genoeg informatie te vinden over het opnemen van video(banden). Of kijk anders eens in de handleiding van VideoStudio om te kijken welke instellingen er zijn. Klik op deze LINK Zelf gebruik ik MPEG2 met AC3 geluid, met een bitstream van 8Mbs, wat voldoende is voor mijn videobanden. Geantwoord op 22-1-2017 om 17:13

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Nogmaals dank dat u wilt reageren. Naderhand zag ik dat op mijn laptop Corel Video studio 1 stond.Heb op de laptop het stuurprogramma geïnstalleerd. Na aansluiting van de "grapp"verscheen er niets op het scherm van Corel Video Studio. Geantwoord op 22-1-2017 om 18:38

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Bent u wel naar het importeer gedeelte van het programma gegaan?
      Op deze website staat een handleiding hoe dit te doen, scroll naar het gedeelte "How to Capture Files"
      Klik op deze LINK

      Ik weet niet of dit menu nog hetzelfde is als in versie 1, maar er zou bij source/bron in ieder geval de VideoGrabber moeten staan. Zoals gezegd wordt deze sowieso herkend in versie 8.5 , dus ik zou de gratis proefversie proberen. Ik neem tenminste aan dat u de drivers al geïnstalleerd hebt, ander werkt het in uw huidige programma waarschijnlijk ook niet. Maar toch maar even voor de zekerheid kijken missschien?
      Geantwoord op 22-1-2017 om 18:48

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info