• Wie kan mij helpen. Ik heb een Siemens inbouwkoffiezetter type TK76K573/07 waarvan de beide uitlopen nagenoeg dichtzitten. Ik wil deze zelf gaan reinigen, desnoods de hele verdeler vervangen, echter kan ik nergens een instructie vinden hoe ik deze verdeler eruit kan halen. Ben bang dat ik iets ga forceren als ik naar eigen inzicht aan de gang ga, vandaar even mijn vraag via deze weg. Alle hulp is welkom. b.v.d.

    Gesteld op 30-3-2020 om 16:39 in forum Siemens TK76K573 Misbruik melden
    • Probeer met een tandflosser van bijv kruidvat in de openingen op en neer te gaan dan goed schoonspoelen en vervolgens een aantal keren de vernauwing meer gangbaarder te maken, ik doe dat een keer per zes weken.. succes Geantwoord op 30-3-2020 om 16:46

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Dank voor uw reactie. Ook de extra reinigingstablet is al reeds geprobeerd. De uitlopen zitten zo dicht dat het water er langs de verdelersunit uitloopt ipv via de uitlopen. Ik zoek echt een manier om deze unit eraf te kunnen halen zodat ik het geheel kan reinigen. Wat ik tot dusver op internet vind is dat je er door er flink wat kracht op uit te oefenen je de unit eraf kan schuiven. Ik heb de schroefjes eraf gedraaid en zie dit schuifsysteem zitten. Het is alleen allemaal plastic en ben bang dat als ik iets verkeerd / te lomp doe ik onderdelen kapot ga maken. Ik zoek dus een bevestiging of duidelijke omschrijving over hoe dit te doen. Ik hoop dat iemand hier al ervaring in heeft opgedaan. Gr Emile Geantwoord op 31-3-2020 om 13:28

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Als goed kijkt bij alle items over dit apparaat vind je precies wat je zoekt, een uitgebreide beschrijving hoe te demonteren en de nieuwe verdeler (8 euro) te monteren. Geantwoord op 31-3-2020 om 16:43

      Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden
    • Heeft u een link voor mij, want ik krijg over mijn type machine niets gevonden. Wel voor tal van andere merken en typen. Verdeler voor mijn machine kost overigens €12,- , dit heb ik al opgevraagd. Geantwoord op 31-3-2020 om 17:56

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Je kan bij Siemens een nieuwe verdeler bestellen kost 8 euro.
      Artikelnummer 00621811 dan kapje met Siemens er op omklappen.
      2 schroefjes losmaken en links en rechts de klipjes wegdrukken.
      Dan kabeltje en slangetje losmaken en het led lampje er uit klikken.
      Dan kan je de oude verdeler er uit wippen.
      De nieuwe plaatsten en alles weer terug zetten en hij werkt weer top.
      Geantwoord op 15-8-2019 om 13:06

      Waardeer dit antwoord (2)
      Misbruik melden
      De uitloop is verstopt. Met een tandenstoker(rager) kun je proberen deze weer open te maken.
      Geantwoord op 25-8-2019 om 12:23

      Waardeer dit antwoord
      Misbruik melden
      Ik heb zoals hierboven aangegeven een nieuwe verdeler besteld maar ktijg met geen mogelijkheid de oude verdeler er uit. Hoe kom je daar? Schroefjes er uit, klipjes naar binnen gedrukt, en dan bljjft bij mij alles vastzitten..
      Geantwoord op 8-9-2019 om 13:02

      Waardeer dit antwoord
      Misbruik melden
      Als je de twee schroefjes er uit hebt dan moet je best wel wat kracht zetten om het kastje met de verdeler van het apparaat los te krijgen. Beetje wrikken en dan zie je vanzelf waar er speling komt. Het schuift over de twee lipjes naar je toe van het apparaat af. Daarna kan zoals eerder aangegeven slangetje en led lampje losmaken. Vervolgens moet je ook even kijken hoe je het draaigedeelte uit de sparingen wipt ( ruimte maken met 2 satestokjes werkte bij mij prima). Vervolgens kan je het te vervangen onderdeel, de verdeler met de 2 pijpjes, er uit wippen door met een kleine schroevendraaier deze van onder uit het midden omhoog te duwen. Daarna nieuwe verdeler er in en alles weer in omgekeerde volgorde monteren. Als je het een keer gedaan of gezien hebt is het eigenlijk heel simpel maar dat is vaak zo. Op deze manier spaar je veel geld uit, want je wilt niet weten wat een servicemonteur hier voor (moet) rekenen.
      Geantwoord op 9-9-2019 om 16:21

      Waardeer dit antwoord (1)
      Misbruik melden
      Ik zie nu dat het niet perse nodig is om ook het draaigedeelte te verwijderen. Maar je kan er dan wel makkelijker de oude verdeler er uit halen en de nieuwe er in doen.
      Geantwoord op 9-9-2019 om 23:25

      Waardeer dit antwoord Geantwoord op 31-3-2020 om 18:14

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Thx, dit was het antwoord wat ik zocht! Dit was wat ik ook dacht, maar je moet er zoveel kracht op zetten dat ik het niet durfde. Met deze bevestiging durf ik het wel. Nogmaals dank voor de hulp. Gr Emile Geantwoord op 31-3-2020 om 18:59

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info