• Tijdens gebruik van de magnetron sprong de binnen ruit. Is deze te repareren?

    Gesteld op 31-5-2018 om 19:17 in forum Siemens HB86K 70N Misbruik melden
    • Dit heb ik ook eens gehad. Na zoeken op internet kwam ik dit verhaal hieronder tegen van iemand anders die dit ook had. Ik heb uitgevoerd wat er staat en dan is het heel simple zelf te doen. Ook links naar de bestelde items (ruit en rubber, kosten */+ 35 euro) heb ik erbij gedaan. Succes! Hieronder dan de beschrijving:

      Na 5 jaar en dus net buiten de garantie hadden wij hetzelfde probleem.
      Eerst was er een vonkje, vervolgens brak het binnenruit in 10.000 stukjes.

      Ik heb op deze site gekeken en met Siemens gebeld voor een mogelijke oorzaak en reparatie. Mogelijke oorzaken zijn: Vetophoping en beschadigd emaille aan de binnenkant waardoor er metaal bloot ligt wat in de magnetron voor vonken zorgt.

      Er werd mij een indicatie van 150 euro gegeven, maar heb gelezen dat sommigen de monteur konden uitzwaaien met 250 euro minder in de portemonnee. Geen fijne gedachte.

      Vervolgens besloot ik om de reparatie zelf uit te gaan voeren. Ik heb een siemens hb84k552, ben niet heel technisch, maar een beetje handig. Conclusie: inclusief schoonmaken ben ik anderhalf uur bezig geweest en heb ik voor totaal 33 euro een nieuw ruit en rubberen afsluitband besteld bij Siemens en is mijn oven/magnetron weer als nieuw.

      Iedereen die een beetje handig is en goed voorbereid te werk gaat (dwz ruimte maken om alle schroefjes en deurdelen netjes op volgorde te leggen, torx schroevendraaier ) kan dit prima zelf doen.

      Ik zal kort uitleggen wat ik gedaan heb. Per model kan het iets verschillen, maar grote lijnen komen overeen.
      1. Stroom eraf, liefst groep er helemaal af
      2 deur open en 2 schroeven boven t venster losschroeven, hiermee komt de deur los van het binnenpaneel. Deur vervolgens voorzichtig naar boven toe loshalen en wegleggen
      3. Deur bijna dicht zetten, blijft vanzelf staan. Aan de beide zijkanten de twee schroeven (torx) losdraaien en het metalen plaatje die scharnier en deur verbind eraf halen.
      4. Deur kan nu van de scharnieren af worden gehaald. Leg deze op een zachte doek met de binnenkant naar onderen.
      5. Bovenin met torx de schroef losdraaien, plastic plaatje eruit halen. Hierbij even op de grote schroeven letten van de deur. Met name bij het terugzetten.
      6. Plaat eraf halen, glasplaat eronder wegleggen inclusief metalen geleiders.
      7. Alle schroeven met torx losdraaien en de volgende plaat wegleggen.
      8. Stralingsrooster eraf halen en wegleggen. Nu komt de kapotte ruit tevoorschijn
      9. Voorzichtig de gebarsten ruit eruit duwen, met een houten of plastic staafje/lepel die rubberen rand eruit duwen. Niet met een metalen voorwerp ivm beschadiging van het emaille.
      10. Onderdelen schoonmaken, als je de deur toch uit elkaar hebt, maak deze dan meteen schoon, zeker vetresten bij het binnendeel van het raam, anders gebeurt het wellicht weer.
      11. Nieuwe Rubberen rand plaatsen en glas erop. Let op het is even pielen om alle hoekjes gelijktijdig onder het glas te krijgen.
      12. Vanaf punt 8 in omgekeerde volgorde de stappen doorlopen.


      Ruit:
      Klik op deze LINK

      Rubber:
      Klik op deze LINK
      Geantwoord op 4-7-2018 om 14:55

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info