• Onze Siemens HB86E56ON combinatie maakt kortsluiting. Het laatst gebruikte onderdeel is de magnitron. Deze hield er bij het verwarmen mee op niets werkte nog en de zekering lag er uit. Na de zekering vervangen te hebben deed de klok het weer maar bij het aanzetten van het magnetron gedeelt was het wederom gedaan en na een nieuwe zekering werkte ook nu de klok niet meer. Wat kan het probleem zijn? Het ding is nog maar bijna 4 jaar jong maar heeft al het zoveelste probleem.

    Gesteld op 22-10-2015 om 14:10 in forum Siemens HB86E560N Misbruik melden
    • goede middag,
      onze magnetron heeft hetzelfde euvel gehad. U zou eens moeten proberen of hij kortsluiting maakt als de deur open is; dat was nl. bij ons het probleem. In de deur zitten drie schakelaars. twee dienen bekrachtigd te zijn als de deur dicht is en eentje niet. die ene was intern kapot zodat het contact niet meer verbroken wordt en de magnetron 'denkt'dan dat er een defect is en slaat door de stop heen. schakelaartje van 2,50 gekocht en hoppa de boel werkt weer. Succes, wie weet Geantwoord op 22-10-2015 om 15:16

      Waardeer dit antwoord (50) Misbruik melden
    • Geweldig! Ik heb een HB84H500 en inderdaad ook kortsluiting.
      wat blijkt de schakelaar rechts klikt niet meer goed. deze even gangbaar gemaakt en probleem verholpen. morgen wel even een nieuwe bestellen want helemaal top is hij niet.


      Bedankt!
      Geantwoord op 24-5-2016 om 21:08

      Waardeer dit antwoord (15) Misbruik melden
    • Vaak kan je het beste de 3 switchen vervangen, want als de eerste defect gaat dan gaat snel de andere ook en kan je opnieuw beginnen. Let wel op type die erin zit en neem geen lichtere variant..
      Als er 16(3) Amp op staat dan minimaal die waarde aanhouden of 1 zwaardere, bv 1 van 16(4) die dan 4Amp inductieve last kan verdragen. En let op Nm als deze 1Nm is plaats er dan geen 1 in met 3Nm, die gaat te zwaar met indrukken en zal de bevestiging mogelijk teveel belasten (plastic houder met de nokjes kunnen dan afbreken of tever verbuigen). Geantwoord op 25-11-2017 om 03:26

      Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden
    • Wat fijn! Ik heb ook een HB84H500 en ook deze maakt steeds kortsluiting. De gouden tip was ook bij ons het proberen aan te sluiten als de deur open is. Zodra ik de deur sluit, ligt de stop er weer uit. Top. Dankjewel!

      Maar wat nu? Wat bedoel je met de 3 schakelaars? Waar zitten die dan? En hoe herken ik ze? Geantwoord op 13-8-2018 om 21:52

      Waardeer dit antwoord (26) Misbruik melden
    • Ok heb t inmiddels opgelost. Voor iedereen die hetzelfde probleem ervaart bij zn siemens combi magentron oven; schroef de zijkanten eraf. Je ziet dan de sluitingen waar de 2 haken van de deur inhaken. Aan de linkerkant drukt de haak via een wit hoekprofieltje 2 kleine rode schakelaartjes in, aan de rechterzijde drukt de haak 1 rood schakelaartje in. In totaal 3 dus. Deze moeten alledrie volledig ingedrukt worden als de deur dicht is, anders maakt de oven dus kortsluiting. In mijn geval waren de schakelaars alledrie nog goed maar duwde de haak er eentje teveel in zn geheel weg ipv het rode knopje in te drukken. Opgelost door het kastje waarin de schakelaar zit, wat te stutten waardoor deze weer voldoende tegendruk kan geven. Het is niet moeilijk dus als je oven steeds kortsluiting maakt, maar niet als je hem aansluit met de deur open, dan is dit het proberen waard. Succes! Geantwoord op 14-8-2018 om 08:12

      Waardeer dit antwoord (28) Misbruik melden
    • Waar hebben jullie die schakelaartjes gekocht? Heb een site gevonden met de originele onderdelen, 20 euro voor een schakelaar en week levertijd. Kun je zoiets ook universeel kopen in een elektronicazaak? Geantwoord op 20-12-2018 om 12:05

      Waardeer dit antwoord (35) Misbruik melden
    • Bij mij drukte de handel links iets naast het rode knopje van de microswitch.
      De boel een beetje aangepast en het probleem is verholpen.
      Die plastic houder van de schakelaars is na 5 jaar trouwens wel heel breekbaar geworden.

      ps Siemens heeft wel lef om 21 euro te vragen voor een switch van 2 euro Geantwoord op 21-10-2019 om 22:24

      Waardeer dit antwoord (6) Misbruik melden
    • Wij hadden hetzelfde probleem bij onze Bosch combi-over (HBC84K551N), welke qua werking erg veel lijkt op de modellen hierboven genoemd. Daar ontdekte ik dat de houder van microswitches naar achter geschoven was. Bij het verplaatsen en opnieuw vastzetten van de houder was dit probleem verholpen.

      Even afwachten hoe lang het weg blijft én anders wellicht tóch nog nieuwe switches bestellen. Geantwoord op 16-1-2022 om 19:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Wie weet waar je deze schakelaars kan kopen zonder gebruik te maken van de woekerprijs van 20 Euro, die Siemens hiervoor hanteert? Geantwoord op 22-2-2022 om 18:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Aanvulling op alles hier boven!!

      Mijn Siemens combi gooide ook de aardlekschakelaar er uit bij het aanzetten van een programma. Schakelaartje links en rechts bij de deur doorgemeten maar deze werkte naar behoren. Na verder zoeken ben ik een kleine buiszkering tegengekomen aan de achterkant. Die vervangen (10A) en dat heeft mijn probleem verholpen.

      Succes, je kunt meer dan je denkt ?? Geantwoord op 4-5-2022 om 23:10

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info