• Ik heb deze oven en het interieur lampje is kapot (steeklampje halogeen). Volgens de gebruiksaanwijzing is het simpelweg het dekraampje verwijderen en lampje vervangen. Dit kan echter niet omdat er nog een "frame" (metalen gaas) voor het lampje zit. Ik kan geen manier vinden om dit te verwijderen. Weet iemand hoe je de lamp kan vervangen? Moet je de oven helemaal uitbouwen? Ik heb de hele oven al meerdere malen volledig uit elkaar gehad (veer van de deur, front display, vocht in alle knoppen gelopen etc.) dus ken hem van binnen en van buiten maar voor een simpel lampje zou je toch niet de hele oven moeten demonteren?

    Mail mag ook naar pemba1999@hotmail.com

    Gesteld op 25-11-2014 om 19:07 in forum Siemens HB86E560N Misbruik melden
    • Dit is (na een week) het antwoord van Siemens:

      Geachte *****,

      Bedankt voor uw bericht aan Siemens.
      Indien niet in de gebruiksaanwijzing beschreven wordt hoe de lamp dient te worden vervangen, is ons advies om niet zelf de lamp te vervangen.

      U kunt dit eventueel door onze of uw dealer TD laten doen, het apparaat moet worden opengemaakt en daarvoor wellicht half of in zijn geheel worden uitgebouwd.

      Een afspraak maken met onze technicus kunt u door te bellen met 088 424 4020 of per mail: siemens-contactcenter@bshg.com

      Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

      Met vriendelijke groet,

      Nico van den Beukel
      Merkadviseur

      Siemens Huishoudapparaten

      inspiratiehuis 20|20
      Taurusavenue 36
      2132 LS Hoofddorp
      Tel: +31 (0) 88 424 4020
      www.siemens-home.nl

      Er staat WEL in de handleiding hoe de lamp vervangen moet worden maar die beschrijving klopt niet. Er zit een rooster voor de lamp en dus net achter het glaasje. Komt er dus op neer dat een normaal persoon een monteur moet laten komen voor een lampje. Belachelijk. Ik heb de oven al diverse malen uigebouwd en helemaal open gehad wegens andere problemen en kan dit wel zelf maar blijf het een achterlijke constructie vinden. Je kunt bijna beter een nieuwe oven kopen. Geantwoord op 2-12-2014 om 15:56

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • In de paneeltjes zitten schroeven. Die kun je eruit halen en dan trek je de hele over naar voren. aan de linkerkant zit een klepje.Dat kun je ook open maken. dan kun je het lampje eruit halen, maar we krijgen het nieuwe lampje er niet in. Als je dal lukt laat het ons dan even weten. br.schut43@gmail.com Geantwoord op 7-12-2014 om 12:33

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Ik heb inderdaad van Siemens begrepen dat de oven uitgebouwd moet worden en het klepje aan de buitenkant zit (in die zin klopt de handleiding ook. Aan die kant zit het rooster achter de lamp). Heb er nog geen zin in gehad. Dit wordt de derde keer dat ik hem er uit moet halen. Op zich idd alleen even naar voren trekken maar goed. Ik laat weten hoe het gegaan is als ik er aan toe kom. Geantwoord op 7-12-2014 om 19:02

      Waardeer dit antwoord (4) Misbruik melden
    • Ondertussen lampje vervangen (inderdaad twee schroefjes los, naar voren trekken, deksel aan de zijkant losschroeven en lampje vervangen. Was niet moeilijk maar toch raar in mijn ogen dat je hem uit moet bouwen.

      Nu het volgende, ook mijn magnetron is er mee opgehouden. Na 23 seconden stopt ie. Is dit zeker de magnetronbuis? Die zijn namelijk nogal prijzig (190 euro) Voordat hij stuk ging merkte ik dat één van de schakelaars van de deur een beetje bleef "plakken" dus als je de deur open deed liep de oven heel even door. Kan het zijn dat een schakelaar de oorzaak is van de storing? Hoe meet je een magnetronbuis door? Zijn deze ook vrij makkelijk te vervangen (ik heb de oven al diverse malen helemaal uit elkaar gehad voor veren en display etc. maar weet niet meer hoe het zat met het magnetron gedeelte. Weet iemand een iets goedkoper adres voor die buis? Geantwoord op 26-5-2016 om 12:41

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info