• De Siemens stoomoven geeft de melding watertank vullen ondanks dat deze gevuld is. Een enkele keer deed de stoomoven het ineens wel maar nu blijf ik deze melding krijgen. De stoomoven heb ik recentelijk ontkalkt. Ik zie in het forum geen antwoord op deze vraag die al meerdere keren is gesteld.

    Gesteld op 23-9-2016 om 13:55 in forum Siemens HB 36D672 Misbruik melden
    • Hoi, ik heb de oplossing gevonden. Het kon zijn dat de sensor in het stoomapparaat niet goed functioneerde of dat de watertank kapot/ versleten was. Dit laatste was het geval. Na vervanging van de watertank doet de stoomoven het weer als vanouds. De 2 blokjes in de nieuwe watertank zijn zwart. De 2 blokjes van de oude watertank waren wit. Hier zou je het wellicht aan kunnen zien.
      Succes! Geantwoord op 13-10-2016 om 15:47

      Waardeer dit antwoord (20) Misbruik melden
    • Allereerst heb ik de waterkan ge-emuleerd door twee magneetjes ter hoogte van de magneetjes in de kan op een karton te plakken en in de kanruimte te schuiven. Wat blijkt? Het apparaat 'denkt' dat er een waterkan in zit. Er wordt geen melding meer gegeven. Dus: de sensor in de stoomover is goed en de magneetjes in de waterkan zijn te zwak. Je kunt deze vervangen door de buis/kolom in de kan los te maken, zodat de drivers met de magneetjes erop, loskomen. Het losmaken van de hoekige kolom waar de magneten in zitten in de kan is vrij lastig. Het deksel krijg je niet onbeschadigd los. De kolom is een los onderdeel dat tussen deksel en bodem ingeklemd zit. Ik heb de kolom net onder de rand van het deksel met een dremel voorzichtig doorgezaagd. De kolom kun je er nu uit halen. De magneetjes zie je op de drivers zitten. Deze kun je nu vervangen. Het terugplaatsen van de kolom is net zo lastig omdat je er een stukje afgezaagd hebt. Dit kun je afvangen door een iets langer kunststof plaatje te maken die je in de ruimte onder het deksel plaatst nadat je de kolom teruggeplaatst. Nu kun je tussen de kolom en het plaatje wat lijm plaatsen zodat de boel weer lekker vast zit. Veel succes! Geantwoord op 11-12-2018 om 10:13

      Waardeer dit antwoord (20) Misbruik melden
    • Met behulp van de link de instructie gevolgd. Het is niet moeilijk met wat handigheid en geduld de magneetjes vervangen en hij werkt weer als vanouds! Voor nog geen 10 euro klaar. Geantwoord op 13-2-2019 om 12:55

      Waardeer dit antwoord (17) Misbruik melden
    • Geen Siemens meer kopen. Al meermaals probleem ‘watertank vullen’ gehad, je kan niet blijven magneten vervangen en nieuwe tanken kopen. Ik heb contact gehad met de klantendienst en ze doen er helemaal niets aan. Duidelijk een fabricage probleem die watertank. Geantwoord op 2-2-2021 om 10:27

      Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
    • Je hoeft geen dure nieuwe watertank aan te schaffen. In 2018 heb ik de oplossing uitgezocht. Als je wat handig bent repareer je het probleem voor een paar euro. Het enige dat je nodig hebt is wat creativiteit. Kijk naar mijn filmpje: Klik op deze LINK Geantwoord op 6-6-2022 om 10:38

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info