• Iemand een idee hoe ik mijn watertank van de stoomoven weer dicht krijg?
    Onderop zit een stop met een rubber en een veerring, dit is los/kapot en nu lekt het.
    Siemens adviseert een nieuwe watertank a 80 euro.......

    nickfray@live.nl

    Gesteld op 13-9-2012 om 18:05 in forum Siemens HB 36D672 Misbruik melden
    • Hallo, Ik zie hier je vraag inmiddels een jaar geleden. Wij hebben hetzelfde probleem met de Siemens HB 36D572-B Combi stoomoven. Neem aan dat je er een oplossing voor gevonden heb en ben benieuwd welke ? Of toch een nieuwe watertank ?
      Geantwoord op 14-10-2013 om 19:44

      Waardeer dit antwoord (10) Misbruik melden
    • Ik heb hetzelfde probleem inmiddels opgelost met een o-ring van 0.20 cent.
      Geduld en veel gepeuter om het weer in elkaar te krijgen.

      Koop een passende oring.
      Neem de hele stop los en zet de stop zonder veer maar met oring in het gat. Duw de stop met oring door het gat waardoor de oring en uiteinde van de stop in de tank zichtbaar zijn.
      De stop heeft drie ribben waar ik touwtjes aan heb vastgemaakt zodat je wat kracht kan zetten om de stop weer naar buiten te trekken. Kijk in de tank en positioneer de ring en stop zo dat met wat draaien en trekken van de stop aan de buitenkant de ring op de stop komt.
      Dit vraagt geduld en een paar keer vloeken.
      Als de ring er op zit, dan kan je de veer van buitenaf over een ribbe naar binnen er weer in draaien.
      Daarna knip je het touw los en koken maar weer. Geantwoord op 3-4-2014 om 19:42

      Waardeer dit antwoord (23) Misbruik melden
    • Probleem alsvolgt opgelost:
      doosje met 80 0-ringetjes (in diverse maten) gekocht voor 2,57 euro bij silvertool-shop.nl. De juiste maat geplaatst op het uiteinde van een hol pijpje (ik heb het pijpje van de melkopschuimer van Solis espresso apparaat gebruikt). Het pijpje aan het einde nog verdikt met plakband zodat het rubbertje er met kracht afspringt als je het met een breinaald eraf duwt. Ik bracht het pijpje geschoven over een dubbele elektriciteitsdraad precies voor het ventiel waar het rubbertje overheen moet. Ik heb het rubbertje met een breinaald aangetikt zodat het eraf springt op het ventiel. Geantwoord op 17-8-2014 om 12:02

      Waardeer dit antwoord (13) Misbruik melden
    • Wij hadden hetzelfde probleem na 2 jaar rubbertje vergaan van de Siemens watertank. Siemens gebeld, advies nieuwe watertank.
      Onze watertank zou iets meer dan 60€ zijn, maar waarschijnlijk met verzendkosten etc een heleboel geld. Dus toen ik zei dat ik dat wel een rigoreuze oplossing vond, hadden ze ineens een reparatieset van +/- 15€ incl verzendkosten. ??
      Bij de reparatieset zitten 2 rubbertjes en een kunststoftooltje zodat je zeer eenvoudig het rubbertje ertussen krijgt. Ik vond de reparatieset zijn geld waard, geen gevloek of geklooi, ook geen dure nieuwe tank.
      Debbie. Geantwoord op 1-10-2014 om 21:29

      Waardeer dit antwoord (31) Misbruik melden
    • zojuist met Siemens klantenservice gebeld en ze versturen de reparatieset gratis.

      mijn stoomoven (HB26D552/02) is ongeveer 4 jaar oud en dit valt blijkbaar nog binnen de garantieperiode. Geantwoord op 9-10-2015 om 10:53

      Waardeer dit antwoord (7) Misbruik melden
    • Ik heb contact gehad met klantenservice. Kreeg hem helaas niet gratis.€ 10,= inclusief verzendkosten. Binnen 2 tot drie werkdagen geleverd. Type E-Nr. HB24D582 / 02 FD 9107. Geantwoord op 20-12-2016 om 13:28

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Hier zelfde probleem met de watertank. Contact gehad met de klantenservice waar ze wel correct maar niet heel begripvol of vriendelijk zijn. Ik krijg de reparatieset opgestuurd voor 11 euro inclusief verzendkosten. Levertijd 2 tot 3 werkdagen. Type E-Nr. HB26D555 / 35 FD 9205 Geantwoord op 1-2-2017 om 15:02

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden
    • Hallo ,bij ons staat er een melding waterreservoir vullen. Dit is gedaan echter werkt de stoomoven niet.
      Heeft iemand ervaring hoe deze storing te verhelpen?
      Groeten Edwin Geantwoord op 10-12-2018 om 19:45

      Waardeer dit antwoord (12) Misbruik melden
    • waarschijnlijk gaat de vlotter niet omhoog als je gevuld hebt. Bij mij heeft ontkalken niet geholpen, maar
      wellicht te proberen. Verder lekt mijn watertank niet. Weet iemand ook of je los een vlotter kunt kopen Geantwoord op 10-2-2019 om 10:19

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Na een aantal jaar is de O-Ring door het water verweerd en gaat hij stuk. Koop een nieuwe O-Ring in je DYI zaak. Haal de waterstop en veer uit het reservoir. Neem een imbus sleutel maat 10 en zet de stop (binnenkant reservoir) tegen het korte uiteinde van de imbus. Neem 20cm Isolatietape en wikkel deze rond het korte uiteinde van de de imbus tot 1 à 2 mm over de rand en over de stop. Zorg ervoor dat de stop past in het uiteinde van de isolatietape. Breng de O-Ring over het verdikking aan de imbus sleutel en test of je O-Ring kan laten springen in het randje van de stop. Dan plaats je de veer en de stop langs de buitenkant in het reservoir en breng je de imbus 10 met O-Ring in het reservoir. Positioneer het uiteinde met de tape over de stop en beweeg je imbus tegen de richel van de magneten zodat O-Ring op de stop springt. Kost 0,5€ en 10 minuten werk. Succes! Geantwoord op 13-6-2020 om 21:46

      Waardeer dit antwoord (5) Misbruik melden
    • Hier probleem teveel water in machine na werking en soms na 20 min watertank terug moeten vullen omdat deze aangeeft dat er water tekort is. Reeds magneten vervangen voor niveau en deze is nu ok maar toch teveel water die in machine blijft staan na werking. Wat moet ik doen zou dit kunnen liggen aan reservoir?
      Geantwoord op 9-11-2020 om 13:03

      Waardeer dit antwoord (11) Misbruik melden
    • Gardena o ringetjes passen of vervang ze door betere rode siliconen , deze zijn wel hitte bestendig in tegenstelling tot de zwarte. Beetje jammer van Siemens om deze te monteren in een oven.... Geantwoord op 19-1-2021 om 16:15

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden
    • Het verteerde o ringetje kan je vervangen door een exemplaar van gardena, die om de koppelingen zitten, deze past precies. Je kan die maat ook op Ali kopen, hele zak voor 1 euro. Gelijk de rode siliconen variant nemen, deze zijn wel hitte bestendig en veel soepeler. En UV bestendig als je gelijk je lekkende gardena aansluiting wil fixen. Van binnenuit met een saté pen oid om het plastic stopje frunniken en klaar. Geantwoord op 19-1-2021 om 16:16

      Waardeer dit antwoord (2) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info