• Betreft Siemens EQ-6 Serie 300. Display meld 'apparaat af laten koelen'. Is echter helemaal niet warm geweest. Melding kwam op na 14 dagen ongebruikt wegens vakantie. Hier vaak gelezen: melding geeft aan dat vaak de motor van het maalwerk defect of de molen verstopt is. Na demontage bleken de koolborstels bijna op en het maalwerk redelijk vuil. Heb een nieuw (origineel Siemens/Bosch) maalwerk gemonteerd maar helaas, de melding blijft. Wie weet raad?

    Gesteld op 7-4-2022 om 16:04 in forum Siemens EQ 6 series Misbruik melden
    • Kan oa ook aan de zetgroepmotor liggen. Beweegt deze nog? Bijvoorbeeld bij het spoelen. Of komt de melding apparaat af laten koelen vrijwel direct na het opstarten?

      Mvg Peter espressomachineservice Boxtel Geantwoord op 21-4-2022 om 22:48

      Waardeer dit antwoord (1) Misbruik melden
    • Peter dank! De melding komt direct na het opstarten en de zetgroepmotor staat niet in de juiste stand om de zetgroep terug te plaatsen. Ik heb de zetgroep kunnen verwijderen door deze in de machine uit elkaar te schroeven, deze stond nl. niet in de juiste stand. Zou het dan toch de zetgroepmotor zijn en hoe zeker is het dat de machine daarna weer functioneert? Ben nieuwsgierig naar je antwoord. Geantwoord op 21-4-2022 om 23:06

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Dan zal het toch de zetgroepmotor zijn wanneer deze niet in de basispositie terugkeert. Zoals je inderdaad op veel plekken hebt kunnen lezen, komt de melding "apparaat af laten koelen" veruit het vaakst voor wanneer de koolborstels van de maalmotor versleten zijn (deze zijn overigens los verkrijgbaar, echter niet via Siemens). Daarna is de zetgroepmotor de eerste verdachte of een defect aan de sensor op het verwarmingselement, kabels of printplaat. Gezien het probleem met de zetgroep verwacht ik dat de zetgroepmotor geen stroom krijgt of defect is.
      Meestal lees ik dan de foutcodes uit en probeer de maalmotor en in dit geval de zetgroepmotor 'handmatig' aan te sturen.

      Mvg Peter espressomachineservice Boxtel Geantwoord op 21-4-2022 om 23:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Peter, opnieuw dank! Dat handmatig aansturen van de zetgroepmotor zal mij niet lukken, heb hiervoor te weinig kennis en/of gereedschap. Om nu opnieuw een gok te nemen om een onderdeel te bestellen zonder te weten of deze werkelijk stuk is is ook zowat. Kan ik als 'leek' foutcodes uitlezen en daardoor de juiste diagnose stellen? Ik waardeer bijzonder jouw meedenken! Geantwoord op 22-4-2022 om 07:56

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info