• Ik heb nog steeds deze sharp R-10r50, van begin jaren 90 en werk er nog steeds mee, echter de bruiningsfunctie werkt niet meer. De 2 infrarood/grill lampen bovenin werken niet meer en zijn niet meer verkrijgbaar. Dus als iemand die nog heeft liggen, anders op zoek naar een nieuwe vergelijkbaar model met de zelfde inhoud en draaispit maar die zijn er vrijwel niet. Inventum heeft er wel wat maar kleinere inhoud en minder vermogen. We wonen in Finland sinds eind jaren 90 maar via de post kan alles.

    Gesteld op 23-10-2021 om 13:41 in forum Sharp R10R50 Misbruik melden
    • Je zult op zoek moeten naar hetzelfde model, eventueel één zonder draaispit, om de kwarts lamp er uit te slopen. De lampen zijn niet uitwisselbaar van de verschillende typenummers.

      En ja, een combimagnetron van deze kwaliteit is er nooit meer op de markt gebracht. Geantwoord op 23-10-2021 om 16:13

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • ja, inderdaad. dit model zijn 2de hands niet dik bezaait zeg maar. Niet te vinden. die van mij is zo oud natuurlijk dat zelfs de 2de hands markt ervan niet meer bestaat. Ik heb zelfs naar sharp geschreven zowel in NL als Japan, maar helaas geen antwoord. De Inventum modellen met een draaispit staan niet zo goed aangeschreven. Sharp en samsung zijn toch de beste. Als er dan een nieuwe moet komen dan maar 1 zonder draaispit, wel jammer, maar het is niet anders. Geantwoord op 23-10-2021 om 16:45

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • As je de ruimte kunt missen, gooi die defecte dan niet weg. Er is best kans dat je nog een keer een sloper tegenkomt met de onderdelen die je nodig hebt. Ze duiken af en toe nog op.

      Zelf gebruik ik sinds 1980-85 modellen uit die serie met draaispit. Een Samsung combi heb ik ook gehad, maar die haalt het niet in kwaliteit vergeleken met de Sharp combi modellen. Waarschijnlijk brengt Sharp ze niet meer, omdat ze aanzienlijk duurder waren dan de modellen van andere merken. Moeilijker verkoopbaar, waarschijnlijk. Maar als ze deze weer nieuw gingen maken, zou ik er de originele nieuwprijs weer voor over hebben. Geantwoord op 24-10-2021 om 15:52

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden
    • Ja ik wil hem zeker bewaren, ik heb er in de loop der jaren zelf de reparaties aan gedaan. En dat was weinig, 1x de bruiningslampen vervangen 20 jaar geleden, onlangs nog een thermische beveiliging uitgewisseld, een klein sensortje die de temperatuur meet aan de achterkant, net binnen de kappen. 1 keer was de brand er in omdat mijn vrouw brood zou afbakken en per ongeluk de magnetron functie op 15 minuten had gezet. Uit elkaar gehaald dus en schoongemaakt en weer terug in elkaar.
      De kwaliteit is inderdaad super, blijkt wel als de onze al zeker zo ongeveer 28 of 30 jaar oud is ongeveer. Ik zal hem zeker bewaren inderdaad. Geantwoord op 24-10-2021 om 17:29

      Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info