• Wij hebben in 2015 de schaerer coffee joy gekocht.
    Sinds juli 2020 lekt de machine water dat ergens onderuit de machine loopt.
    De zet-groep/Brewer-groep er uit gehaald en schoongemaakt zoals ik dat overigens altijd ook al volgens het wekelijkse Schaerer onderhoudsschema deed (wekelijkse Brewer cleaning).
    Een paar probleem kenmerken van onze machine:
    - er lekt dus koffie water onderuit de machine op het keukenblad;
    - de koffie droes in de opvangbak is niet droog maar nat;
    - de persunit waar de gemalen koffie in gaat en waar het 'hete water' onder 'druk' doorheen geperst
    wordt, hoort normaal leeg te zijn, maar daar blijft nu water in staan;
    - geeft tevens e.o.a. foutmelding op het display;

    Ik heb deze machine altijd volgens het standaard bijgeleverde 'Schaerer schema' gereinigd en de machine ziet er nog als nieuw uit en is alleem bij ons thuis gebruikt en niet op het kantoor (waar deze machine volgens Schaerer) geschikt is.
    Wij balen er van dat een erg dure machine van dit merk, dat alleen maar particulier gebruikt wordt, zo snel al 'verstek' laat gaan. Ik heb hier thuis nog een koffiemachine van Philips (koffiemaal met filter doorloop) machines, die na 3 jaar nog steeds werken en in vergelijk, maar een fractie van de prijs kosten.....

    Onderdelen schijnen nog al moeilijk verkrijgbaar te zijn en ontzettend duur.

    Is er iemand die een idee heeft wat hiermee aan de hand kan zijn?

    Gesteld op 15-1-2021 om 07:39 in forum Schaerer Coffee Joy Misbruik melden
    • Het water wat onder de machine ligt komt waarschijnlijk door een versleten o-ring bij de aansluiting van de watertank, als je de watertank verwijderd zie je hem vanzelf.
      Ook kan het zijn dat de lekbak wat achterover hangt, zodat het overloopje in het midden vooraan het water achter het lekbakje eruit gooit, oplossing 2 stukjes vilt(wat ook onder stoelen wordt geplakt) onder het lekbakje plakken zodat hij weer recht en goed aansluit Geantwoord op 14-11-2021 om 13:08

      Waardeer dit antwoord (3) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook.

Uw antwoord

Spelregels
Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen


Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product:

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Vul hier uw vraag voor het forum in

Info