Taal Documenttype Pagina's
Nederlands Gebruiksaanwijzing 140 Naar de handleiding


Heeft u een vraag over dit product? Stel uw vraag hier in het forum.

Spelregels

Forum

Zoeken resetten

 • Hoe installeer ik mijn phonak compilot II op mijn Samsung j5 via Bluetooth? Gesteld op 7-4-2020 om 11:00

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Zie volgende internetlink voor de handleiding daarvan:
   Klik op deze LINK
   Bovenaan die pagina klik je onder het woord 'gebruiksaanwijzing' op 'phonac compilot II handleiding (pdf)' waardoor je de Nederlandstalige handleiding kan downloaden waarin ook de werkwijze voor bleutooth-koppeling staat op pag 27.
   Geantwoord op 7-4-2020 om 11:32

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb een samsung j5 nu ben ik mijn schermpatroon vergeten wat moet ik doen? Gesteld op 28-3-2020 om 22:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ik vrees dat je dan je toestel zal moeten resetten naar de fabrieksinstellingen, met verlies van al je gegevens en instellingen op je gsm. Die kan je nadien (deels) terugzetten als je voorheen een backup van je toestel hebt opgeslagen via je Samsung account en/of Google account.
   Internet geeft daarvoor volgende methode voor Samsung toestellen:
   "Android Samsung Hard Reset:
   Een hard reset houdt in dat je Samsung toestel terug naar de fabrieksinstellingen wordt gezet. Je gegevens en apps worden gewist door een hard reset. Het is daarom verstandig eerst een back up van je persoonlijke gegevens te maken, voordat je een hard reset uitvoert.
   Bij de meeste Samsung Android smartphones voer je op de volgende manier een hard reset uit:
   Schakel je Samsung telefoon uit.Houd de ‘Volume Omlaag’ knop ingedrukt en druk kort op de AAN/UIT toets.Wacht tot het scherm met de drie Android-afbeeldingen verschijnt en laat vervolgens de ‘Volume Omlaag’ knop los.Wat je nu moet doen verschilt per toestel, maar meestal is er een optie met ‘terug naar fabrieksinstellingen’ of ‘gegevens wissen’."

   Als je daar zelf niet in slaagt, ga dan met je toestel naar een Samsungverdeler.

   Noteer altijd je inlogcode of schermpatroon en bewaar die buiten uw gsm.
   Geantwoord op 29-3-2020 om 01:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • mijn scherm zit 'vast' mobiel uitzetten of resetten (meerdere methodes) lukt niet.. wat kan ik nog doen? Gesteld op 17-3-2020 om 22:37

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Waar vind ik informatie over de Android versie op mijn apparaat Samsung Galaxy J5 2017 - SM-J530F Gesteld op 17-3-2020 om 16:08

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Open de 'Instellingen' app op je gsm. Ga in het menu daarvan gans onderaan naar 'Info telefoon'. Via de items daarin vind je alle info over je gsm, inbegrepen de Android-versie.
   Tip: noteer daarbij ergens op een papier dat je afzonderlijk bewaart het IMEI-nummer van je telefoon. Nuttig bij verlies/diefstal van je gsm.
   Geantwoord op 17-3-2020 om 21:00

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Ik kan in het buitenland geen internet ontvangen met Samsung J5. Niet bellen, geen berichten versturen of ontvangen. Waar ligt dat aan? (roaming staat aan)
  Gesteld op 26-2-2020 om 18:48

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Vliegtuigmodus al terug uitgeschakeld? Zo ja dan is je netwerkprovider waarop je geabonneerd bent daar mogelijks niet beschikbaar. Ga naar Instellingen-Verbindingen-Mobiele netwerken-Netwerkoperator, en probeer zo verbinding te maken met een netwerkoperator die wèl beschikbaar is. Geantwoord op 28-2-2020 om 18:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • ik heb samsung j5 03f
  hij is uit gegaan hij doet niks meer Gesteld op 19-2-2020 om 12:05

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als u hem niet meer kan opstarten en de batterij was voldoende opgeladen, ga er dan mee naar de verkoper of een andere winkel van Samsung. De uitval kan meerdere oorzaken hebben zoals defecte batterij of hardware/software-fout, en misschien kan men in de winkel de fout opsporen. Rommel er niet zelf aan als je er weinig van kent. Geantwoord op 19-2-2020 om 17:57

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden


 • welke code moet ik gebruiken als het toestel geel uit is geweest destandaard code 0000 of de code 0803 als het toestel dicht geklapt is geweest Gesteld op 27-10-2019 om 14:55

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Als je je toestel volledig heropstart, of je hebt het volledig uitgezet en start het nadien terug op, dan wordt je eerst niet je pincode gevraagd om je scherm te ontgrendelen, maar wel de pincode om je simkaart in je telefoon te ontgrendelen. Lees maar eens goed de tekst in dat scherm!
   De pincode van je simkaart staat, evenals de Pukcode ervan, op het plastiekkaartje waarin je simkaartje stak toen je het aankocht. Soms sturen providers je ook een mail met die codes nadat je de simkaart in je gsm hebt geactiveerd.
   Het is pas na ingave van de juiste pincode van je simkaart dat het toestel verder opstart en je daarna de pincode vraagt om uw scherm te ontgrendelen (bij u dus 0803).
   Als je 3x een verkeerde pincode voor je simkaart ingeeft blokkeert het toestel en krijg je de vraag om de Pukcode van jouw toestel in te geven als laatste mogelijkheid. Dat is een code van 8 cijfers die je dus zoals voormeld kan terugvinden. Dat mag je maximaal 10x proberen, daarna blokkeert je simkaart definitief en moet je bij je provider een nieuwe aanschaffen voor het zelfde telefoonnummer.
   - Als je de pincode voor je simkaart én je Pukcode niet meer kan terugvinden, moet je contact nemen via een ander toestel met je provider, telefonisch of via Internet, en daar je Pukcode opvragen. Je pincode voor je simkaart kan je niet opvragen.
   Hoe je dat juist moet doen voor jouw provider (Proximus, Telenet, Orange, edm.) kan je op Internet opzoeken door in de zoekbalk "pukcode" in te geven. Je krijgt dan een scherm met verschillende koppelingen waarmee je dat voor jouw provider kan opzoeken.
   - Als je die Pukcode nog kent, of je hebt ze opgevraagd (noteer ze!) , handel dan als volgt:
   Geef in het opstartscherm dat om de pincode van je simkaart vraagt 3x een verkeerde code in, zodat je vervolgens de vraag krijgt om de Pukcode in te geven.
   Voer de juiste Pukcode (8 cijfers) in.
   Daarna krijg je een scherm waarin je zelf een nieuwe pincode moet aanmaken voor de ontgrendeling van je simkaart (noteer die code na aanmaak!). Eens die nieuwe pincode aangemaakt is wordt de simkaart ontgrendeld en start de gsm verder op.
   Pas daarna krijg je de vraag om je pincode in te geven voor de ontgrendeling van je scherm (bij u dus 0803), pincode die je normaal enkel gebruikt nadat je het toestel in standby hebt gezet door het bv. dicht te klappen, en dus niet dezelfde is als deze om je simkaart te ontgrendelen bij een heropstart.
   Goede raad: eens je terug hebt kunnen heropstarten, wijzig dan ook de pincode 0803 waarmee je het scherm ontgrendeld. Je hebt dat nr. in uw bericht immers publiek gemaakt, wat niet de bedoeling is. Dat is een code die enkel u mag kennen.
   Succes! Geantwoord op 27-10-2019 om 23:55

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • bij ontvangst van een bericht had ik de eerste zin zichtbaar op mijn scherm; Ik ben dit kwijt door een up date. Hoe kan ik dit opnieuw instellen?

  alvast bedankt. Gesteld op 27-10-2019 om 07:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Open je Meldingen-app.
   Tik rechtsboven op de 3 vertikale puntjes.
   In het nu getoonde menu ga je naar 'Instellingen'.
   In het volgende menu ga je naar 'Meldingen'.
   In het volgende menu zorg ja dat alle schakelaars op 'aan' staan. Dan kies je onderaan 'Instellingen meldingen in app'.
   In het volgend menu moet je 'Berichtvoorbeeld' aanzetten.
   Nu zou je terug moeten zien wat je wenst als er een bericht inkomt. .


   Geantwoord op 27-10-2019 om 23:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Voor whatsapp klik je rechtsboven in de geopende app op de 3 vertikale puntjes.
   Kies in het getoonde menu 'Instellingen'.
   Kies in het instellingenmenu voor 'Meldingen'.
   In het volgend menu kies je onder item 'Berichten' voor 'Pop-upmeldingen'. Daar kun je kiezen of en wanneer het bericht als pop-up op je scherm verschijnt.
   Hetzelfde doe je bij item 'Groepen'. Geantwoord op 28-10-2019 om 18:21

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Om meldingen te ontvangen moeten deze voor de apps ook aanstaan in je telefooninstellingen.
   Open de app 'Instellingen'.
   Ga naar item 'Meldingen'.
   Je krijgt een scherm met al de geïnstalleerde apps.
   Zorg er voor dat de schakelaar bij de app's Whatsapp en Berichten aan staat.
   Geantwoord op 28-10-2019 om 18:28

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe kan ik mijn bestanden gedeeltelijk leeg maken.Ik heb op mijn toestel geen fotos of iets anders op het toestel staan,maar heb toch van mijn 16,00 gb 13.60 gb gebruikt vr gr Roelof Harm Nijenhuis. r.h.nijenhuis@live.nl Gesteld op 10-10-2019 om 16:29

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Je kan minder gebruikte Apps de-installeren om ruimte vrij te maken. Anders moet je naar elke App bladeren, en daar kan je kijken of de App kan verplaatst worden naar je extern SD kaartje. Kost wel wat moeite en zoeken, en het werkt ook niet voor elke App. Er zijn ook Apps op Google Play die Apps verplaatsen om ruimte vrij te maken, maar die doen net hetzelfde als dat je ze manueel verplaatst. Geantwoord op 10-10-2019 om 23:04

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
  • Gezien u geen andere bestanden op uw toestel hebt staan kunnen die 13 Gb van niets anders komen dan van door u geïnstalleerde apps, samen met de bij aankoop al voorgeïnstalleerde systeemapps. Kijk dus even welke apps je zelf installeerde en weinig of niet gebruikt en verwijder die. Voorgeïnstalleerde systeemapps kan je wel meestal niet verwijderen.
   Je moet er ook rekening mee houden dat er een bepaalde hoeveelheid ruimte en RAM-geheugen vast is voorbehouden voor je Android-systeem.
   Ook dat er een hoeveelheid junkfiles op je telefoon achterblijven bij gebruik van je apps. Die nemen ook tot wel meer dan 1Gb ruimte in. Open daarvoor af en toe de systeemapp "Apparaatonderhoud", waarin je via de knop "opslag" die junkfiles kan opruimen. Ook je geheugen kan je daarmee opruimen, je batterijverbruik instellen en checken op virussen.
   Af en toe je gsm eens heropstarten helpt ook om junkfiles te wissen en geheugen op te ruimen.
   Ruimte, ingenomen door apps die je zelf installeert, kan je soms gedeeltelijk ook verplaatsen naar je SD-kaart zo je die in je gsm gestopt hebt. Open daarvoor de systeemapp "Instellingen" en ga daarin naar "Apps". Je ziet een lijst met alle geïnstalleerde apps. Open een van je zelf geïnstalleerde app-items uit de lijst (dat zijn de gegevens ervan, niet de app zelf). Ga in die app-gegevens naar "Opslag". Als je in het volgende scherm onder item "Opslag gebruikt" de knop "Wijzigen" ziet staan kan je daarop klikken en dan "SD-kaart" kiezen ipv "apparaatgeheugen". Een deel van de ruimte die je app inneemt wordt dan verplaatst naar je SD-kaart en wordt dus gesplitst. Als je de knop "Wijzigen" niet ziet dan kan je niets verplaatsen. Dat komt vooral voor bij (voorgeïnstalleerde) systeemapps.
   De ruimte die jij nog vrij hebt, bijna 3Gb, is trouwens nog meer dan voldoende om je toestel goed te laten werken en updates te installeren van je apps. Op mijn toestel is er constant 15 van de 16 Gb bezet, en alles werkt naar behoren.
   Als je opslagruimte wil uitsparen als je foto's neemt kan je in de instellingen van je "Camera" app ook aanduiden dat hij die op je SD-kaart moet opslaan. Ook bij sommige andere apps kan je zoiets instellen.
   Ik zou dus willen stellen dat je je met 3Gb ruimte vrij nog geen zorgen moet maken, als je maar af en toe de junkfiles en het RAM-geheugen eens opkuist. Geantwoord op 10-10-2019 om 23:27

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan het precieze type (hardware) en precieze versie software verifiëren op mijn toestel? Gesteld op 28-8-2019 om 20:38

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Ga naar de app "Instellingen" en open hem. Gans onderaan in het keuzemenu kies je "Info telefoon". In het menu dat dan opent kan je alle gewenste info over je GSM terugvinden.
   Desgewenst vind je in Google Play Store ook nog andere app's daarvoor, maar m.i. overbodig.
   Geantwoord op 30-8-2019 om 11:31

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Hoe kan ik bij het intypen van tekst symbolen en emoticons ingeven Gesteld op 28-8-2019 om 20:35

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • In je toetsenbord bevind zich normaal gezien een toets met een smiley-symbool.
   Als je op die toets drukt krijg je een overzicht van smiley's e.d. die je kan invoeren. Geantwoord op 30-8-2019 om 11:36

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • weet inmiddels het antwoord op mijn vraag. hoe kan ik de vraag wissen? Gesteld op 16-8-2019 om 10:50

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Er is iets vreemds gebeurd: probeerde een foto naar mailadres van familielid te sturen; krijg nu om de paar minuten een bericht: gegevens vereist en moet ik het wachtwoord invoeren. bovendien krijg ik via google bij gmail de mails van die persoon te zien. hoe kom ik hier zsm vanaf? Gesteld op 16-8-2019 om 09:24

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe kan ik de foto's uit album in computer krijgen? Gesteld op 25-7-2019 om 14:06

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Gewoon je J5 met je USB kabel aansluiten op de computer. Deze vind automatisch een Folder "Galaxy J5" , en een pop-up venster gaat open (in Win 10), met de vraag "Geef aan wat je wil doen" in deze Folder. Kies dan voor Foto's en video's importeren. In het icoon op je bureaublad "Deze pc" vind je ook een icoon Galaxy J5. Als je daar op klikt, zie je een Folder "Card" . Als je daar op klikt zien je nieuwe verschillende Folders. Als je dan klikt op DCIM, en dan nog eens op Camera, daar zitten je gemaakte foto's van de camera. Andere foto's uit b.v. Whatsapp of Messenger zitten normaal ergens in de Folder Android. Maar dat is even zoeken naar waar Wathsapp staat, en dan in "Media" naar de foto's. Je hebt natuurlijk wel wat computerkennis nodig. Voor andere Windows versies kan de werkwijze wat verschillen. Geantwoord op 25-7-2019 om 23:03

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • Op mijn J5 kan ik geen snelkoppeling van een Website zetten, ook al volg ik de instrukties, terwijl die er wel ergens zou moeten staan volgens de browser (Firefox). Ik heb enkel snelkoppelingen van Apps op mij schermen staan. Hoe zet ik een snelkoppeling van een Website op mijn scherm ? Gesteld op 20-7-2019 om 17:01

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • In de Samsung internetmap (die normaal standaard onderaan op uw startscherm staat) roep je eerst de gewenste pagina op. Dan druk je onderaan rechts op de 3 horizontale streepjes. In het nu geopende menu druk je op "+ pagina toevoegen aan". In het menu dat nu volgt kies je "Startscherm". In het nu getoond menu tik je op "toevoegen".
   In de Google 'Chrome' internetapp zet je de gewenste pagina op het scherm, dan druk je onderaan rechts op de 3 vertikale stipjes. In het dan getoonde menu kies je "toevoegen aan startscherm". Je kan nu een naam ingeven voor de koppeling. Druk dan op "toevoegen" en in het volgende scherm terug op "toevoegen".
   De snelkoppeling wordt in beide gevallen toegevoegd aan een lege plaats van de startpagina. Als er geen vrije plaats is wordt een bijkomende startpagina aangemaakt om her icoon op te zetten. Je moet dan in je eerste startpagina naar links vegen om de volgende pagina te zien. De startpagina kan immers meerdere pagina's bevatten (bij mij nu 3).
   In Firefox zal dat niet anders zijn me dunkt.
   Geantwoord op 21-7-2019 om 13:26

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden
 • hoe kan ik een netwerk vast instellen op mijn gsm. Ik verblijf op het eiland Kos en wil op het grieks netwerk blijven om voor geen verrassende kosten te staan als ik automatisch op het turks netwerk overga.
  alvast bedankt Gesteld op 11-6-2019 om 08:27

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
 • Hoe kan ik mijn patroon beveiliging ongedaan maken,
  heb de handleiding gelezen maar ik kom er niet uit. Gesteld op 6-6-2019 om 11:11

  Reageer op deze vraag Misbruik melden
  • Open de app 'Instellingen' op je GSM. Klik op 'Vergrendelscherm'.
   In het vergrendelscherm tik je op 'Type schermvergrendeling'.
   Je krijgt dan een scherm waarin je, in jouw geval, je ontgrendelpatroon zal moeten tekenen om verder te gaan (zelf werk ik met een pincode).
   Als dat gelukt is kom je in het scherm waarin je de verschillende soorten schermvergrendeling kan instellen.
   Tik daar op 'Geen' om de vergrendeling uit te schakelen, of stel een andere soort vergrendeling in (vegen, pincode, wachtwoord).
   Sluit daarna de app terug.
   Denk eraan: als je het vergrendelpatroon, pincode of wachtwoord vergeten bent kan je de telefoon enkel terug ontgrendelen door hem terug te zetten naar de fabrieksinstelling, waarbij je alle bewaarde gegevens en zelf geïnstalleerde apps en hun instellingen verliest.
   Vergeet ze dus niet.
   Zorg er ook voor dat je regelmatig een (automatische) backup maakt van je gegevens via de instellingen-app (item 'Cloud en accounts') in de Samsung-cloud, zodat je na een eventuele fabrieksreset je gegevens kan terugzetten op je gsm.
   Geantwoord op 6-6-2019 om 12:13

   Waardeer dit antwoord Misbruik melden

Misbruik melden

Gebruikershandleiding.com neemt misbruik van zijn services uitermate serieus. U kunt hieronder aangeven waarom deze vraag ongepast is. Wij controleren de vraag en zonodig wordt deze verwijderd.

Product: Samsung Galaxy J5 2017 - SM-J530F

Bijvoorbeeld antisemitische inhoud, racistische inhoud, of materiaal dat gewelddadige fysieke handelingen tot gevolg kan hebben.

Bijvoorbeeld een creditcardnummer, een persoonlijk identificatienummer, of een geheim adres. E-mailadressen en volledige namen worden niet als privégegevens beschouwd.

Spelregels forum

Om tot zinvolle vragen te komen hanteren wij de volgende spelregels:

 • lees eerst de handleiding door;
 • controleer of uw vraag al eerder door iemand anders is gesteld;
 • probeer uw vraag zo duidelijk mogelijk te stellen;
 • heeft u een probleem en al geprobeerd om dit op te lossen, vermeld dit erbij aub;
 • heeft u een oplossing gekregen van een bezoeker dan horen wij dat graag in dit forum;
 • wilt u een reactie geven op een vraag of antwoord, gebruik dan niet dit formulier maar klik op de knop 'reageer op deze vraag';
 • uw vraag wordt direct op de website gezet; vermijd daarom persoonlijke gegevens in te vullen;

Belangrijk! Als er een antwoord wordt gegeven op uw vraag, dan is het voor de gever van het antwoord nuttig om te weten als u er wel (of niet) mee geholpen bent! Wij vragen u dus ook te reageren op een antwoord.

Belangrijk! Antwoorden worden ook per e-mail naar abonnees gestuurd. Laat uw emailadres achter op deze site, zodat u op de hoogte blijft. U krijgt dan ook andere vragen en antwoorden te zien.

Uw vraag is op deze pagina toegevoegd

Wilt u een email ontvangen bij een antwoord en/of nieuwe vragen? Vul dan hier uw emailadres in.Info